In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

AI van Google gebruiken om uw schoenproducten in een 360°-spin te tonen

Een eigen icoon voor Merchant Center Next en de klassieke versie van Merchant Center.

Producten met 3D-beelden leveren 50% meer gebruikersengagement op dan producten met 2D-afbeeldingen. Als u ruimtelijke voorwerpen verkoopt, kunt u uw producten op Google Zoeken in 3D en augmented reality weergeven met een 360°-spin.

Er zijn al veel verkopers die 3D-modellen hebben, maar we weten dat er vaak honderden productfoto's en dure technologie nodig zijn om die te maken en dat het dus tijdrovend en duur kan zijn. Met de AI-technologie van Google maakt u nu met een paar foto's al een 360°-spin van uw schoenproducten.

Op deze pagina

Vereisten om een 360°-spin te maken

• U maakt een 360°-spin van een schoenproduct door afbeeldingen met een hoge resolutie vanuit minstens 5 gezichtspunten naar Google Merchant Center te uploaden, waaronder:
    • Voorkant
    • Achterkant
    • Links
    • Rechts
    • Boven
    • Onder en Perspectief zijn optioneel
      Invoer Door AI gemaakte, draaiende 3D-afbeelding
      Right / Left Deze illustratie toont de rechterkant van een schoen. Deze illustratie toont de linkerkant van een schoen.
      Front / Back Deze illustratie toont de voorkant van een schoen. Deze illustratie toont de achterkant van een schoen.
      Top / Bottom Deze illustratie toont de bovenkant van een schoen. Deze illustratie toont de onderkant van een schoen.
      Perspective Deze illustratie toont een hoek van een schoen.
      Een animatie van een 360°-weergave van een schoen.
  • Op elke afbeelding mag maar één schoen staan afgebeeld met dezelfde kleur, voet en maat. Bijvoorbeeld een rode schoen, linkervoet, maat 42.
  • We raden u aan afbeeldingen uit één fotosessie te gebruiken.
  • Afbeeldingen kunnen staand (4:3) of liggend (16:9) zijn:
Resolutie Staand (4:3) Liggend (9:16)
Minimum 693x520 450x800
Voorgesteld 1182x888 768x1366

Zodra de u die afbeeldingen naar Google Merchant Center of Google Manufacturer Center heeft geüpload, maakt AI van Google automatisch een 360°-spin van uw product en toont het die op Google Zoeken. Dat proces kan tot 2 weken duren.

Opmerking: De 360°-spinfunctie is op dit moment alleen beschikbaar voor schoenen en verkopers in de VS.

Zo maakt u een 360°-spin

Upload de afbeeldingen met hoge resolutie naar uw webserver.

Als u een Google Merchant Center-account heeft:

Upload de afbeeldingen met het kenmerk afbeeldingslink [image_link] of extra afbeeldingslink [additional_image_link] in uw feed of via de Content API. Zorg dat uw afbeeldingen met hoge resolutie exact dezelfde bestandsnaam en een URL-link hebben om een 360°-spin van uw schoenproduct te maken. Google haalt de verbeterde afbeeldingen de eerstvolgende keer dat we uw feed verwerken automatisch op.

Doe dit als uw afbeeldingen met een hoge resolutie nieuwe of verschillende bestandsnamen hebben:

1. Log in op uw Merchant Center-account.

2. Update het kenmerk afbeeldingslink [image_link] of extra afbeeldingslink [additional_image_link] in uw feed.

Opmerking: U uploadt een feed of dient de feed in via de Content API of door content te importeren van een e-commerceplatform naar Merchant Center.

Als u geen Google Merchant Center-account heeft:

• Gebruik robots-metatags en stel het maximale formaat voor de voorbeeldafbeelding in op groot: <meta name="robots" content="max-image-preview:LARGE">
  • Zo voegt u productafbeeldingen met een hoge resolutie rechtstreeks toe aan uw Google-bedrijfsprofiel:
    • Ga in Zoeken of Maps naar uw bedrijfsprofiel.
    • Klik op Producten bewerken en dan op Product toevoegen.
    • Klik op Foto selecteren om uw foto te uploaden.
    • Meld u aan voor Merchant Center en koppel uw Bedrijfsprofiel-account aan Merchant Center, zodat u makkelijk afbeeldingsdetails van hoge kwaliteit kunt delen en bewerken.

Als u uw Google Merchant Center-account beheert via Shopify:

1. Ga naar uw Shopify-beheerdersomgeving en upload afbeeldingen met een hoge resolutie in het gedeelte Media van uw productpagina.
  2. Sla de wijzigingen op.
Opmerking: Zorg dat u de app Google & YouTube heeft geïnstalleerd op Shopify en dat uw Google Merchant Center-account is gekoppeld aan uw Shopify-winkel, zodat uw wijzigingen automatisch op alle Google-platforms worden geüpdatet.

Shopping-advertenties

Alle producten die in aanmerking komen voor een 360°-spin, komen in aanmerking om te worden getoond in betaalde Shopping-advertenties en gratis vermeldingen. Lanceer hiervoor een digitale advertentiecampagne via uw Merchant Center- of Google Ads-account. Meer informatie over hoe u een standaard Shopping-campagne maakt

Als u niet bekend bent met Shopping-campagnes, vindt u hier meer informatie over Shopping-advertenties.

Controleer voordat u uw Shopping-campagne maakt of u voldoet aan de vereisten.

Veelgestelde vragen

Wat kan ik doen als de 360°-spin niet binnen 2 weken bij mijn producten verschijnt?

Als uw 360°-spin niet binnen 2 weken bij uw producten verschijnt, kan het zijn dat de afbeeldingen niet aan onze vereisten voldoen. Controleer de grootte, het gezichtspunt en de resolutie van de afbeeldingen en zorg dat de naam en de URL van de afbeeldingen overeenkomen met die op uw webserver. Als alles klopt, neemt u contact op met Google Support via het contactformulier of rechtstreeks vanuit uw Merchant Center-account: Hulp > Helpcentrum en support > Contact opnemen.

Kan Google 3D-modellen van het type glTF maken van afbeeldingen?

Nee, we kunnen geen 3D-componenten (glTF) maken van afbeeldingen. We kunnen alleen 360°-spins maken op basis van uw afbeeldingen van uw schoenproducten. U kunt een glTF-model in 3D van uw producten maken met een van onze partners, bijvoorbeeld CGTrader, Epigraph, Ocavu of VNTANA.

Wat moet ik doen als ik niet wil dat mijn betaalde advertenties items met een 360°-spin bevatten?

Als u niet wilt dat uw betaalde advertenties de AI-technologie van Google gebruiken om een 360°-spin van uw producten te maken, kunt u de toestemming hiervoor intrekken door contact op te nemen met Google Support. U doet dit via het contactformulier of rechtstreeks vanuit uw Merchant Center-account: Help > Helpcentrum en support > Contact opnemen.