Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Kenkien näyttäminen 360 asteen näkymässä Googlen tekoälyn avulla

Oma kuvake klassiselle Kauppiaskeskukselle ja uudelle Kauppiaskeskukselle.

3D-kuvia sisältävät tuotteet aktivoivat käyttäjiä 50 prosenttia tehokkaammin verrattuna 2D-kuvia sisältäviin tuotteisiin. Jos olet kauppias ja sinulla on 3D-sisältöä, voit esitellä tuotteitasi Google Haussa kolmiulotteisesti ja lisätyn todellisuuden avulla 360 asteen näkymässä.

Monilla kauppiailla on jo 3D-malleja, mutta tämäntyyppisen sisällön luominen voi olla kallista ja viedä aikaa. Työhön tarvitaan usein satoja tuotekuvia ja kallista teknologiaa. Googlen tekoälyteknologian avulla voit nyt luoda 360 asteen näkymiä kengistä käyttämällä vain muutamia tavallisia kuvia.

Sisällys

360 asteen näkymän edellytykset

• Voit luoda kengistä 360 asteen näkymän lataamalla Google Kauppiaskeskukseen korkearesoluutioisia kuvia vähintään viidestä eri kuvakulmasta:
    • Etupuoli
    • Taustapuoli
    • Vasen puoli
    • Oikea puoli
    • Yläpuoli
    • Kuvat pohjasta ja perspektiivistä ovat valinnaisia.
      Lisättävät tiedot Tekoälyn luoma pyörivä 3D-malli
      Right / Left Tässä kuvassa on kenkä oikealta katsottuna. Tässä kuvassa on kenkä vasemmalta katsottuna.
      Front / Back Tässä kuvassa on kenkä edestä katsottuna. Tässä kuvassa on kenkä takaapäin.
      Top / Bottom Tässä kuvassa näkyy kenkä ylhäältä katsottuna. Tässä kuvassa on kenkä alhaalta katsottuna.
      Perspective Tässä kuvassa on kenkä tietystä kulmasta.
      360 asteen animaatio kengästä.
  • Kussakin kuvassa tulee näkyä yksi, saman jalan samanvärinen ja ‑kokoinen kenkä. Esimerkiksi vasemman jalan punainen kenkä, jonka koko on 9M.
  • Kaikki kuvat kannattaa valita samasta valokuvauskerrasta.
  • Kuvat voivat olla joko pystysuuntaisia (4:3) tai vaakasuuntaisia (16:9).
Resoluutio Pysty (4:3) Vaaka (9:16)
Vähintään 693 x 520 450 x 800
Suositus 1 182 x 888 768 x 1 366

Kun kuvat on ladattu Google Kauppiaskeskukseen tai Google Manufacturer Centeriin, Google AI luo tuotteesta 360 asteen näkymän automaattisesti ja näyttää sen Google Haussa. Tähän voi mennä kaksi viikkoa.

Huom. 360 asteen näkymä on tällä hetkellä saatavilla vain kengille ja kauppiaille Yhdysvalloissa.

Näin 360 asteen näkymä toimii

Lataa korkearesoluutioiset kuvat verkkopalvelimellesi.

Jos sinulla on Google Kauppiaskeskus ‐tili

Lataa kuvat käyttämällä kuvalinkki [image_link]‑ tai lisäkuvalinkki [additional_image_link] ‑määritteitä syötteessä tai Content APIn kautta. Varmista, että korkearesoluutioisten kuvien tiedostonimi on täsmälleen sama ja että niillä on URL-linkki. Näin pystyt luomaan kengistä 360 asteen näkymän. Google hakee parannetut kuvat automaattisesti, kun syötettäsi käsitellään seuraavan kerran.

Jos korkearesoluutioisilla kuvilla on uudet tai eri tiedostonimet, tee näin:

1. Kirjaudu Kauppiaskeskus‑tilillesi.

2. Päivitä syötteen kuvalinkki [image_link]‑ tai lisäkuvalinkki [additional_image_link] ‑määritteet.

Huom. Voit ladata syötteen tai lähettää syötteen Content APIn kautta tai importoimalla sisältöä verkkokauppa-alustalta Kauppiaskeskukseen.

Jos sinulla ei ole Google Kauppiaskeskus ‑tiliä

• Käytä robots-sisällönkuvauskenttiä ja aseta kuvan esikatselun enimmäiskooksi "large": <meta name="robots" content="max-image-preview:LARGE">
  • Voit lisätä korkearesoluutioisia tuotekuvia suoraan Google Yritysprofiiliin seuraavasti:

Jos hallinnoit Google Kauppiaskeskus ‑tiliä Shopifyn kautta

1. Lataa korkearesoluutioisia kuvia Shopifyn hallintasivulta Products (Tuotteet) ‑sivun Media (Media) ‑osioon.
  2. Tallenna muutokset.
Huom. Varmista, että olet asentanut Google & YouTube ‑sovelluksen Shopifyhin ja että Google Kauppiaskeskus ‑tilisi on linkitetty Shopify-kauppaasi, jotta muutokset voidaan päivittää automaattisesti kaikilla Googlen alustoilla.

Shopping-mainokset

Kaikki 360 asteen näkymän ehdot täyttävät tuotteet voivat näkyä maksullisissa Shopping-mainoksissa ja maksuttomissa listauksissa. Pääset alkuun julkaisemalla digitaalisen mainoskampanjan Kauppiaskeskus- tai Google Ads ‐tilin kautta. Lue lisää vakiotyyppisen Shopping-kampanjan luomisesta.

Jos Shopping-kampanjat eivät ole sinulle tuttuja, lue lisää Shopping-mainoksista.

Varmista ennen Shopping-kampanjan luomista, että vaatimukset täyttyvät.

Usein kysyttyä

Mitä minun pitää tehdä, jos 360 asteen näkymä ei näy tuotteissani kahden viikon kuluessa?

Jos et näe 360 asteen näkymää tuotteissasi kahden viikon kuluessa, syynä voi olla, että kuvat eivät ole vaatimusten mukaisia. Tarkista kuvan koko, kuvakulma ja resoluutio. Varmista sitten, että kuvan nimi ja URL-osoite vastaavat verkkopalvelimella olevia kuvia. Jos kaikki tiedot ovat oikein, ota yhteyttä Googlen asiakastukeen yhteydenottolomakkeella tai suoraan Kauppiaskeskus-tililtäsi valitsemalla Ohje > Ohjekeskus ja tuki > Ota yhteyttä.

Voiko Google luoda kuvista glTF 3D ‑malleja?

Ei. Google ei pysty luomaan kuvista gITF 3D ‑malleja. Voimme luoda 360 asteen näkymän vain kenkien kuvista. Voit luoda tuotteistasi glTF 3D ‑mallin esimerkiksi seuraavien yhteistyökumppaneidemme avulla: CGTrader, Epigraph, Ocavu ja VNTANA.

Entä jos en halua, että maksullisissa mainoksissa on 360 asteen näkymiä?

Jos et halua, että maksullisissa mainoksissasi käytetään Googlen tekoälyteknologian avulla luotuja 360 asteen tuotenäkymiä, ota yhteyttä Googlen asiakastukeen yhteydenottolomakkeella tai suoraan Kauppiaskeskus-tilisi kautta valitsemalla Ohje > Ohjekeskus ja tuki > Ota yhteyttä.