In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Een betaallink voor uw producten toevoegen in de Google & YouTube-app op Shopify

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Dit artikel is alleen van toepassing op producten die te koop zijn in de Verenigde Staten.

Met de afrekenfunctie kunnen uw klanten sneller en makkelijker winkelen door vanuit uw gratis vermeldingen rechtstreeks naar de betaalpagina op uw Shopify-website te gaan. U bent automatisch aangemeld voor deze functie, maar u kunt zich desgewenst afmelden.

Op deze pagina

Voordelen

Meestal gaat al het verkeer van gratis vermeldingen naar de productdetailpagina van een verkoper en doen sommige klanten dan een aankoop. De afrekenfunctie is een extra mogelijkheid voor gratis vermeldingen waarbij klanten die iets willen kopen rechtstreeks naar de betaalpagina van een verkoper kunnen gaan. Op deze manier kunnen verkopers verkeer naar hun pagina met productdetails blijven leiden, terwijl ze het gebruikers die meteen willen kopen makkelijk maken.

• Betere resultaten: Verhoog de GMV en de conversiepercentages.
  • Winkelgemak: Help klanten die meteen willen kopen hun aankoop soepeler af te ronden.

Hoe het werkt

Bij gratis vermeldingen wordt een betaaloptie weergegeven die klanten die klaar zijn om te kopen rechtstreeks naar uw betaalpagina leidt. Google gebruikt de productinformatie en de URL van uw Shopify-account om een specifieke betalings-URL te maken voor elk product. Alle gratis vermeldingen bevatten ook nog steeds de standaardoptie 'Site bezoeken' voor gebruikers die meer informatie over het product willen.

Opmerking: Google raadt aan om naast de productdetailpagina's ook relevante productwaarschuwingen en andere vereiste kennisgevingen over elk product op de betaalpagina te vermelden.

Een illustratie van de betaalfunctie die rechtstreeks van de knop Nu kopen naar de winkelwagen van de verkoper gaat.

Minimumvereisten

• U moet gratis vermeldingen gebruiken.
  • Houd u aan het beleid voor gratis vermeldingen.

Instructies

Zodra u bent toegelaten tot de Google & YouTube-app, wordt u automatisch aangemeld voor deze functie. Volg de onderstaande stappen om de instellingen van de afrekenfunctie in uw Shopify-account te wijzigen:

1. Klik in de Google & YouTube-app op Instellingen.
  2. Klik in het gedeelte Productfeedinstellingen op de knop Beheren naast Instellingen voor betaallinks.
  3. Selecteer daarna de optie Inclusief links naar de betaalpagina en de productpagina (aanbevolen).
  4. Klik op Wijzigingen opslaan.

Opmerking: Maak uw etalage openbaar zonder wachtwoord.

URL-validatie

We willen klanten een soepelere aankoopbeleving bieden. Daarom valideren we de betaal-URL's en kijken of de URL werkt en de klant op een geldige, werkende betaalpagina terechtkomt. Dit is een terugkerend proces dat elke keer tot 24 uur kan duren. Google controleert de betaalpagina's regelmatig om na te gaan of de URL werkt zoals verwacht en de kwaliteit te waarborgen.

Belangrijk: De betaalpagina mag de klant niet verplichten om in te loggen.

Aanbevelingen voor landingspagina's

Als uw betaalpagina de informatie bevat die klanten nodig hebben om met vertrouwen te kopen, kunnen ze hun aankoop efficiënter afronden. Het moet voor uw klanten duidelijk zijn van wie ze kopen, wat ze kopen en hoeveel ze daarvoor betalen. We raden u aan uw merkinformatie en de bestelgegevens helder te communiceren door ervoor te zorgen dat de volgende gegevens zichtbaar zijn op de betaalpagina waarop klanten terechtkomen:

• Uw merk: Hieruit kunnen uw klanten afleiden dat ze op de juiste plek zijn.
  • Productinformatie: Vermeld alle relevante informatie, zoals de afbeelding, het aantal, de prijs en productvarianten zoals kleur en maat.
  • Prijs: Uitsplitsing van de kosten geeft gebruikers het vertrouwen dat ze de juiste prijs betalen.
  • Productkennisgevingen: We raden u aan om naast de productdetailpagina's ook productwaarschuwingen en andere vereiste kennisgevingen over elk product op de betaalpagina te vermelden.

Tip: We raden ook aan om voor alle aanbiedingen volledige en nauwkeurige gegevenskenmerken op te geven, zodat gebruikers uw producten met vertrouwen kunnen kopen. Als u de volgende gegevens nog niet voor elke aanbieding verstuurt, update uw feed dan met deze informatie:

• Retourkosten, -periode
  • Verzenddatum, -kosten
  • Minimale bestelwaarde
  • Drempelwaarden voor gratis verzending
  • Beschikbaarheid: op voorraad, beschikbaar voor aankoop