I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Begär en granskning av problemen

En anpassad ikon för Merchant Center Classic och Merchant Center Next.

Använd vår guidade support för att förstå, identifiera och åtgärda dina Merchant Center-problem:

Diagnostisera dina policyproblem

Om din webbplats eller den produktdata du delar med Merchant Center inte uppfyller policykraven för Shopping och produktdataspecifikationerna kan dina produkter eller hela Merchant Center-kontot omfattas av varningar, underkännanden eller avstängning, och vilken som helst av dessa åtgärder kan förhindra att dina produkter visas på Google.

I vissa fall kan du behöva begära en granskning av kontot eller produkten som inte godkänts för att lösa problemet. Alternativet att begära en granskning visas på produktinformationssidan eller i listan med kontoproblem.

• Om du har identifierat och åtgärdat problemet väljer du Begär granskning och Jag har åtgärdat problemet.
  • Om du anser att det vi har kommit fram till är felaktigt väljer du Begär granskning och Jag håller inte med om problemet.
  • Kontakta oss för support om du är osäker på problemet eller om hur du ska gå vidare.

Google vill att du och ditt företag ska vara framgångsrikt. Tänk på följande när du begär en granskning.

Aviseringar

Granskningen kan ta sju arbetsdagar. Granskningsstatusen visas i Merchant Center eller i din tredjepartsapp.

Det finns flera typer av aviseringar och status:

• Granskning har begärts
  • Undergår granskning
  • Granskning inte godkänd

Detaljer om när du begärde granskningen visas också i Merchant Center.

E-postaviseringar om policyproblem på kontonivå skickas när granskningen har begärts och när granskningen är klar.

Jag har åtgärdat problemet

Om du kan åtgärda problemet anger du det genom att klicka på Begär granskning och Jag har åtgärdat problemet i Merchant Center eller din tredjepartsapp.

Läs policykraven för Shopping för att bättre förstå problemet och hur du åtgärdar det. Om du fortfarande inte kan åtgärda problemet kan du kontakta oss för support. Om problemen kvarstår vid slutet av det andra granskningsförsöket kan det hända att en vänteperiod på en vecka påbörjas.

Jag håller inte med om problemet

Google har ansvar för att skydda kunderna och vi ser allvarligt på överträdelser av våra policyer. Om du anser att problemet som har markerats för ditt konto eller din produkt är ett misstag kan du överklaga överträdelsen genom att klicka på Begär granskning och Jag håller inte med om problemet.

Se du till att du förstår policyn och har stöd för din begäran innan du anger att du inte håller med om problemet. Vi vill erbjuda ett säkert och tillförlitligt ekosystem för kunderna och vi kan behöva mer information.

Du kan bli uppmanad att skicka in ytterligare information om din webbplats, dina produkter eller ditt företag. Du kanske kan förklara varför policyn inte bröts eller varför icke godkännandet inte var motiverat. Möjligheten att överklaga och tillhandahålla verifiering skapar förutsättningar för ett säkert ekosystem, är en enkel process och bygger förtroende.

Du kanske bara har en chans att inte hålla med om problemet. När du har begärt granskning och överklagat problemet kan du behöva åtgärda problemet enligt våra policyer och krav.

Vänteperiod

Vänteperioden börjar gälla när du har uttömt möjligheten att inte hålla med om beslutet och du har försökt åtgärda problemet några gånger. Om ditt konto redan är avstängt eller har fått statusen förebyggande underkännande av vara kan du begära en kontogranskning två gånger. Efter den andra begäran inleds en vänteperiod.

• Om problemen kvarstår vid slutet av det andra granskningsförsöket inleds en vänteperiod på en vecka. Under tiden är granskningsknappen inaktiverad och ditt konto förblir avstängt eller har fortsatt statusen förebyggande underkännande av vara.
  • Du kan inte begära en ny granskning under vänteperioden.
  • Efter varje granskning som inte godkänns därefter kan en vänteperiod på en vecka tillämpas.
  • Använd vänteperioden till att granska och åtgärda problem med kontot, data eller webbplatser, eftersom supporten kan vara begränsad tills problemen har åtgärdats.
  • Vi kan inte vidta några åtgärder angående ditt konto förrän vänteperioden är slut, även om du kontaktar oss för support.
  • När vänteperioden är slut visas granskningsknappen igen.
Obs! Det kan ta sju arbetsdagar att slutföra granskningen. Produkter som godkänns är kvalificerade att visas på Google inom 24 timmar.

Om du använder den klassiska Merchant Center-upplevelsen

Problem på kontonivå

1. Logga in på ditt Merchant Center-konto.
  2. Klicka på Produkter i navigeringsmenyn och klicka sedan på Diagnostik.
  3. Öppna fliken Kontoproblem.
  4. Leta upp det problem på kontonivå som du skulle vilja få granskat.
  5. Klicka på Begär granskning (om tillämpligt) och sedan på Jag har åtgärdat problemet eller Jag håller inte med om problemet.
    1. Om du inte håller med om problemet kan du behöva slutföra ytterligare steg, till exempel en överklagan och/eller ladda upp nödvändig dokumentation.
    2. Om du har åtgärdat problemet ska du läsa igenom popupfönstret och se till att du förstår granskningsprocessen och dess krav och begränsningar.
  6. Om granskningen går igenom försvinner problemet från Merchant Center.

Problem på produktnivå

1. Öppna Produkter på Merchant Center-kontot.
  2. Klicka sedan på Alla produkter och leta upp en specifik produkt med problem.
  3. Klicka på produktens titel i listan med produkter för att öppna produktinformationssidan. Du hittar alla problem som för närvarande påverkar produkten under Problem med vara.
  4. Om det behövs klickar du på Begär granskning för det problem du vill granska.
  5. Välj Jag har åtgärdat problemet eller Jag håller inte med om problemet.
    1. Om du har åtgärdat problemet läser du policyerna som har med underkännandet av din produkt att göra. Markera sedan rutan som bekräftar att du har läst informationen.
    2. Om du inte håller med om problemet kan du ange ett skäl till överklagandet och/eller ladda upp nödvändig dokumentation.
  6. Om granskningen går igenom försvinner problemet från Merchant Center.

Om du använder Merchant Center Next

Problem på kontonivå

Problem på kontonivå visas i en banner högst upp i Merchant Center-kontot. Du kan också se problem på kontonivå på översiktskorten högst upp på fliken Åtgärd krävs på sidan Produkter.

Klicka på Begär granskning och sedan på Jag har åtgärdat problemet eller Jag håller inte med om problemet.

• Om du inte håller med om problemet kan du behöva slutföra ytterligare steg, till exempel en överklagan och/eller ladda upp nödvändig dokumentation.
  • Om du har åtgärdat problemet ska du läsa igenom popupfönstret och se till att du förstår granskningsprocessen och dess krav och begränsningar.

Vänta i sju arbetsdagar. Du får ett e-postmeddelande när du har begärt granskningen och när den är klar. Tänk på att granskningen gäller alla problem för landet och att statusen för de berörda problemen ändras till Undergår granskning.

Varningsperiod: Under varningsperioden på 7 eller 28 dagar kan du när som helst begära en granskning av ditt konto. Om alla problem har åtgärdats tar vi bort varningen och dina produkter visas som vanligt. Om något av problemen inte åtgärdats ligger varningen kvar och produkterna fortsätter att visas under varningsperioden. Ditt konto granskas igen i slutet av varningsperioden.

Problem på produktnivå

Du kan se alla problem på produktnivå genom att välja fliken Åtgärd krävs på sidan Produkter i Merchant Center-kontot. Så här granskar du alla problem som är kopplade till en viss produkt:

1. Öppna fliken Åtgärd krävs på produktinformationssidan för den produkt du vill granska.
  2. Klicka på Begär granskning under Vad som behöver åtgärdas om det är tillämpligt för det problem du vill granska.
  3. Välj Jag har åtgärdat problemet eller Jag håller inte med om problemet.
    1. Om du har åtgärdat problemet läser du policyerna som har med underkännandet av din produkt att göra. Markera sedan rutan som bekräftar att du har läst informationen.
    2. Om du inte håller med om problemet kan du ange ett skäl till överklagandet och/eller ladda upp nödvändig dokumentation.
  4. Om granskningen godkänns försvinner problemet från Merchant Center.