In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Een beoordeling aanvragen bij problemen met uw website of producten

Een eigen icoon voor Merchant Center Next en de klassieke versie van Merchant Center.

Als uw website of de productgegevens die u met Merchant Center deelt niet voldoen aan de vereisten van het Shopping-beleid en de productspecificaties, kunnen uw producten of uw volledige Merchant Center-account te maken krijgen met waarschuwingen, afkeuringen of opschorting. Dit kan ertoe leiden dat uw producten niet meer op Google worden weergegeven.

In sommige gevallen moet u een beoordeling van het afgekeurde account of product aanvragen om het probleem op te lossen. Als de optie om een beoordeling aan te vragen beschikbaar is, vindt u deze op de pagina met productdetails of in de lijst met accountproblemen.

• Als u het probleem heeft gevonden en opgelost, selecteert u Beoordeling aanvragen en Ik heb het probleem opgelost.
  • Als u denkt dat onze bevindingen niet kloppen, selecteert u Beoordeling aanvragen en Ik ben het niet eens met het probleem.
  • Neem contact met ons op voor support als u niet zeker weet wat het probleem is of welke stappen u moet volgen.

Google wil dat u en uw bedrijf succesvol zijn. Hier volgen een aantal zaken om rekening mee te houden wanneer u een beoordeling aanvraagt.

Meldingen

De beoordeling kan 7 werkdagen duren. U kunt de status van uw beoordeling volgen in Merchant Center of uw app van derden.

Er zijn verschillende soorten meldingen en statussen:

• Beoordeling aangevraagd
  • Wordt beoordeeld
  • Aanvraag afgekeurd

In Merchant Center staat ook wanneer u de beoordeling heeft aangevraagd.

U krijgt een e-mailmelding met alle details van het beleidsprobleem op accountniveau wanneer de beoordeling is aangevraagd en wanneer de beoordeling is afgerond.

Ik heb het probleem opgelost

Als u het probleem heeft opgelost, kunt u dit aangeven door op Beoordeling aanvragen en daarna Ik heb het probleem opgelost te klikken in Merchant Center of in uw app van derden.

Neem de vereisten van het Shopping-beleid door voor meer informatie over het probleem en hoe u dit kunt oplossen. Als het niet lukt om het probleem op te lossen, neemt u contact met ons op voor support. Als uw problemen na de 2e beoordelingspoging niet zijn opgelost, kan er een wachtperiode van 1 week ingaan.

Ik ben het niet eens met het probleem

Google heeft de verantwoordelijkheid om klanten te beschermen. We nemen schendingen van ons beleid uiterst serieus. Als u van mening bent dat het probleem met uw account of product onterecht is, kunt u bezwaar maken door op Beoordeling aanvragen en Ik ben het niet eens met het probleem te klikken.

Zorg dat u het beleid begrijpt en uw bezwaar kunt onderbouwen voordat u aangeeft dat u het niet eens bent met het probleem. We willen onze klanten een veilig en betrouwbaar ecosysteem bieden en hebben misschien meer informatie nodig.

Het kan zijn dat we u om aanvullende informatie over uw website, producten of bedrijf vragen. U kunt dan uitleggen waarom het beleid niet is geschonden of waarom de afkeuring onterecht is. Deze laagdrempelige manier om bezwaar te maken en daarvoor redenen en bewijzen aan te voeren, zorgt voor een veilig ecosysteem waarop iedereen kan vertrouwen.

U heeft misschien maar één kans om te melden dat u het niet eens bent met het probleem. Wanneer u een beoordeling van het probleem heeft aangevraagd en bezwaar heeft gemaakt, kunnen we u vragen het probleem op te lossen volgens ons beleid en onze vereisten.

Wachtperiode

De wachtperiode gaat in wanneer u de optie om het oneens te zijn met de beslissing al heeft gebruikt en u meerdere keren heeft geprobeerd het probleem op te lossen. Als uw account al is opgeschort of als artikelen in uw account al preventief zijn afgekeurd, kunt u 2 keer een accountbeoordeling aanvragen. De wachtperiode gaat dan in na het 2e verzoek.

• Als uw problemen na de 2e beoordelingspoging niet zijn opgelost, gaat er een wachtperiode van 1 week in. In deze periode is de beoordelingsknop niet beschikbaar en blijft uw account opgeschort of blijven uw artikelen preventief afgekeurd.
  • Tijdens de wachtperiode kunt u geen nieuwe beoordeling aanvragen.
  • Na elke mislukte beoordeling gaat er een nieuwe wachtperiode van één week in.
  • Gebruik de wachtperiode om uw account-, gegevens- of websiteproblemen te controleren en op te lossen. Support kan beperkt zijn zolang uw problemen niet zijn opgelost.
  • U kunt niets met uw account doen zolang de wachtperiode duurt, zelfs niet als u contact met ons opneemt voor support.
  • Nadat de wachtperiode is verstreken, is de beoordelingsknop weer beschikbaar.
Opmerking: De beoordeling kan 7 werkdagen duren. Producten die zijn goedgekeurd, zijn binnen 24 uur beschikbaar voor weergave op Google.

Als u de klassieke versie van Merchant Center gebruikt

Problemen op accountniveau

1. Log in bij uw Merchant Center-account.
  2. Klik in het navigatiemenu op Producten en selecteer Diagnostische gegevens.
  3. Ga naar het tabblad Accountproblemen.
  4. Kies het probleem op accountniveau dat u wilt laten beoordelen.
  5. Klik indien van toepassing op Beoordeling aanvragen en daarna op Ik heb het probleem opgelost of Ik ben het niet eens met het probleem.
    1. Als u het niet eens bent met het probleem, moet u misschien aanvullende stappen uitvoeren, zoals een reden voor uw bezwaar opgeven en/of de vereiste documentatie uploaden.
    2. Als u het probleem heeft opgelost, leest u de informatie in het pop-upvenster zodat u het beoordelingsproces en de bijbehorende vereisten en beperkingen begrijpt.
  6. Als de beoordeling positief is, verdwijnt het probleem uit Merchant Center.

Problemen op productniveau

1. Ga in uw Merchant Center-account naar Producten.
  2. Klik op Alle producten en zoek een specifiek product met een probleem.
  3. Klik in de lijst met producten op de titel van het product om naar de pagina met productdetails te gaan. Alle problemen die momenteel van invloed zijn op het product, vindt u onder Problemen met artikelen.
  4. Klik indien van toepassing op Beoordeling aanvragen voor het probleem dat u wilt laten beoordelen.
  5. Selecteer Ik heb het probleem opgelost of Ik ben het niet eens met het probleem.
    1. Als u het probleem heeft opgelost, neemt u het beleid door op grond waarvan het product is afgekeurd en vinkt u vervolgens het vakje aan om te bevestigen dat u de informatie heeft doorgenomen.
    2. Als u het niet eens bent met het probleem, geeft u een reden voor het bezwaar en/of uploadt u de vereiste documentatie.
  6. Als de beoordeling positief is, verdwijnt het probleem uit Merchant Center.

Als u Merchant Center Next gebruikt

Problemen op accountniveau

Problemen op accountniveau worden weergegeven in een banner bovenaan uw Merchant Center-account. Ook in de overzichtskaarten boven aan het tabblad Vereist aandacht op de pagina Producten kunnen problemen op accountniveau worden weergegeven.

Klik voor toepasselijke problemen op Beoordeling aanvragen en daarna op Ik heb het probleem opgelost of Ik ben het niet eens met het probleem.

• Als u het niet eens bent met het probleem, moet u misschien aanvullende stappen uitvoeren, zoals een reden voor uw bezwaar opgeven en/of de vereiste documentatie uploaden.
  • Als u het probleem heeft opgelost, leest u de informatie in het pop-upvenster zodat u het beoordelingsproces en de bijbehorende vereisten en beperkingen begrijpt.

Wacht 7 werkdagen. U krijgt een e-mail wanneer u de beoordeling aanvraagt en wanneer de beoordeling is afgerond. Houd er rekening mee dat de beoordeling van toepassing is op alle problemen voor het betreffende land en dat de status van de bijbehorende problemen verandert in Wordt beoordeeld.

Waarschuwingsperiode: Tijdens de waarschuwingsperiode van 7 of 28 dagen kunt u op elk moment 1 servicebeoordeling van uw account aanvragen. Als alle problemen zijn opgelost, wordt de waarschuwing opgeheven en worden uw producten normaal weergegeven. Als niet alle problemen zijn opgelost, blijft de waarschuwing actief voor het account en blijven we uw producten weergeven gedurende de waarschuwingsperiode. Uw account wordt aan het einde van de waarschuwingsperiode opnieuw beoordeeld.

Problemen op productniveau

Alle problemen op productniveau vindt u op het tabblad Vereist aandacht van de pagina Producten in uw Merchant Center-account. Volg deze stappen om naar alle problemen met betrekking tot een bepaald product te gaan:

1. Ga naar het tabblad Vereist aandacht op de pagina met productdetails van het product dat u wilt laten beoordelen.
  2. Klik onder Vereist aandacht op Beoordeling aanvragen als dit van toepassing is op het probleem dat u wilt laten beoordelen.
  3. Selecteer Ik heb het probleem opgelost of Ik ben het niet eens met het probleem.
    1. Als u het probleem heeft opgelost, neemt u het beleid door op grond waarvan het product is afgekeurd en vinkt u vervolgens het vakje aan om te bevestigen dat u de informatie heeft doorgenomen.
    2. Als u het niet eens bent met het probleem, geeft u een reden voor het bezwaar en/of uploadt u de vereiste documentatie.
  4. Als de beoordeling positief is, verdwijnt het probleem uit Merchant Center.