Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Ongelman tarkastuksen pyytäminen

Oma kuvake klassiselle Kauppiaskeskukselle ja Merchant Center Nextille.

Tuki auttaa sinua ymmärtämään, tunnistamaan ja korjaamaan Kauppiaskeskukseen liittyviä ongelmia:

Diagnosoi käytäntöongelmia

Jos verkkosivustosi tai Kauppiaskeskukselle jakamasi tuotetiedot eivät ole Shopping-käytäntövaatimusten ja tuotetietosääntöjen mukaisia, tuotteet tai koko Kauppiaskeskus-tili voidaan hylätä tai jäädyttää tai tilille voidaan lisätä varoituksia. Nämä ongelmat voivat estää tuotteiden näkymisen Googlessa.

Joissakin tapauksissa joudut ehkä pyytämään hylätyn tilin tai tuotteen tarkastusta ongelman ratkaisemiseksi. Näet tarkastuspyynnön vaihtoehdon tuotetietosivulla tai tiliä koskevien ongelmien listassa, jos toiminto on käytettävissä.

• Jos olet tunnistanut ja korjannut ongelman, valitse Pyydä tarkastusta ja Olen korjannut ongelman.
  • Jos löytämämme ongelmat ovat mielestäsi virheellisiä, valitse Pyydä tarkastusta ja Tämä ei ole ongelma.
  • Jos olet epävarma ongelmasta tai tarvitset toimintaohjeita, ota meihin yhteyttä.

Haluamme tukea liiketoimintaasi sekä auttaa sinua menestymään. Ota seuraavat asiat huomioon tarkastusta pyytäessäsi.

Ilmoitukset

Tarkastukseen voi mennä seitsemän arkipäivää. Tarkastuksen tila näkyy Kauppiaskeskuksessa tai kolmannen osapuolen sovelluksessa.

Ilmoitus‑ ja tilatyyppejä on useita:

• Tarkastusta pyydetty
  • Tarkastus käynnissä
  • Tarkastusta ei hyväksytty

Tarkastuksen pyyntöajankohta näkyy myös Kauppiaskeskuksessa.

Tilitason käytäntöön liittyvän ongelman ilmoitukset lähetetään sähköpostitse, kun tarkastusta on pyydetty ja kun tarkastus on tehty.

Olen korjannut ongelman

Jos pystyt ratkaisemaan ongelman, voit ilmoittaa siitä valitsemalla Kauppiaskeskuksessa tai kolmannen osapuolen sovelluksessa Pyydä tarkastusta ja Olen korjannut ongelman.

Lue lisää ongelmista ja niiden ratkaisemisesta Shopping-käytäntövaatimuksista. Jos et saa ongelmaa ratkaistua, ota yhteyttä. Jos ongelmia ei ole ratkaistu toisen tarkastuspyynnön jälkeen, alkaa viikon kestävä taukojakso.

Tämä ei ole ongelma

Googlella on vastuu suojella asiakkaita, ja suhtaudumme käytäntörikkomuksiin vakavasti. Jos tiliisi tai tuotteeseesi kohdistuva ongelma on mielestäsi virhe, voit valittaa rikkomuksesta klikkaamalla Pyydä tarkastusta ja Tämä ei ole ongelma.

Ennen kuin ilmoitat olevasi eri mieltä ongelmasta, varmista, että ymmärrät käytännön ja että pystyt perustelemaan mielipiteesi. Haluamme tarjota asiakkaille turvallisen ja luotettavan ekosysteemin, ja saatamme tarvita lisätietoja.

Sinua saatetaan pyytää lähettämään lisätietoja verkkosivustostasi, tuotteistasi tai yrityksestäsi. Saat ehkä mahdollisuuden selvittää, miksi käytäntöä ei ole rikottu tai miksi hylkäys ei ole perusteltu. Valituksen tekeminen ja vahvistuksen toimittaminen on yksinkertaista, ja se auttaa tarjoamaan turvallisen ekosysteemin ja parantamaan luottamusta.

Sinulla saattaa olla vain yksi mahdollisuus olla eri mieltä ongelmasta. Kun olet pyytänyt tarkastusta ja tehnyt ongelmasta valituksen, sinun on ehkä korjattava ongelma käytäntöjemme ja vaatimustemme mukaisesti.

Taukojakso

Taukojakso tulee voimaan, kun olet käyttänyt mahdollisuutesi olla eri mieltä päätöksestä ja olet yrittänyt korjata ongelman muutaman kerran. Jos tilisi on jo jäädytetty tai tuote on hylätty ennakoivasti, sinulla on kaksi mahdollisuutta pyytää tilisi tarkastusta. Taukojakso alkaa toisen pyynnön jälkeen.

• Jos ongelmia ei ole ratkaistu toisen tarkastuspyynnön jälkeen, alkaa viikon kestävä taukojakso. Taukojakson aikana tarkastuspainike ei ole käytettävissä ja tilisi pysyy jäädytettynä tai tuotteen ennakoiva hylkäys pysyy voimassa.
  • Et voi pyytää uutta tarkastusta taukojakson aikana.
  • Kunkin epäonnistuneen tarkastuksen seurauksena voidaan määrätä uusi viikon mittainen taukojakso.
  • Käytä taukojakso tili-, data‑ ja verkkosivusto-ongelmien tarkistamiseen ja ratkaisemiseen, sillä saatat saada tukea vain rajoitetusti, kunnes ongelmat on ratkaistu.
  • Tilillesi ei voi tehdä mitään toimenpiteitä ennen taukojakson päättymistä, vaikka olisit ottanut yhteyttä tukeen.
  • Tarkastuspainike on jälleen käytettävissä taukojakson jälkeen.
Huom. Tarkastukseen voi mennä seitsemän arkipäivää. Tarkastuksessa hyväksytyt tuotteet tulevat näkyviin Googleen 24 tunnin kuluessa.

Jos käytät klassista Kauppiaskeskusta

Tilitason ongelmat

1. Kirjaudu Kauppiaskeskus-tilille.
  2. Klikkaa navigointivalikosta Tuotteet ja valitse sitten Diagnostiikka.
  3. Siirry Tiliongelmat-välilehdelle.
  4. Etsi tilin ongelmat, joille haluat pyytää tarkastusta.
  5. Valitse tarvittaessa Pyydä tarkastusta ja klikkaa sitten Olen korjannut ongelman tai Tämä ei ole ongelma.
    1. Jos olet eri mieltä ongelmasta, sinun on ehkä annettava muita selvityksiä, kuten kerrottava valituksen syy ja/tai ladattava tarvittavat asiakirjat.
    2. Jos olet korjannut ongelman, lue ponnahdusikkunan teksti ja varmista, että ymmärrät tarkastusprosessin menetelmät, vaatimukset ja rajoitukset.
  6. Jos tarkastus hyväksytään, ongelma poistuu Kauppiaskeskuksesta.

Tuotetason ongelmat

1. Siirry Kauppiaskeskus-tilillä kohtaan Tuotteet.
  2. Klikkaa sitten Kaikki tuotteet ja etsi tietty tuote, jossa on ongelma.
  3. Klikkaa tuotteen nimeä listasta, niin pääset tuotetietosivulle. Katso Tuoteongelmat-kohdasta kaikki tuotteeseen tällä hetkellä vaikuttavat ongelmat.
  4. Klikkaa tarvittaessa tarkastettavan ongelman kohdalta Pyydä tarkastusta.
  5. Valitse Olen korjannut ongelman tai Tämä ei ole ongelma.
    1. Jos olet korjannut ongelman, tutustu tuotteen hylkäämiseen liittyviin käytäntöihin ja merkitse valintaruutu merkiksi siitä, että olet lukenut tiedot.
    2. Jos olet eri mieltä ongelmasta, kerro valituksen syy ja/tai lataa tarvittavat asiakirjat.
  6. Jos tarkastus hyväksytään, ongelma poistuu Kauppiaskeskuksesta.

Jos käytät Merchant Center Nextiä

Tilitason ongelmat

Näet tilitason ongelmat Merchant Center -tilin yläreunan bannerista. Tilitason ongelmat voivat näkyä myös Tuotteet-sivun "Ratkaise ongelmat" ‑välilehden yläreunassa olevissa yhteenvetokorteissa.

Valitse tarvittaessa Pyydä tarkastusta ja klikkaa sitten Olen korjannut ongelman tai Tämä ei ole ongelma.

• Jos olet eri mieltä ongelmasta, sinun on ehkä annettava muita selvityksiä, kuten kerrottava valituksen syy ja/tai ladattava tarvittavat asiakirjat.
  • Jos olet korjannut ongelman, lue ponnahdusikkunan teksti ja varmista, että ymmärrät tarkastusprosessin menetelmät, vaatimukset ja rajoitukset.

Odota seitsemän arkipäivää. Saat sähköpostiviestin, kun pyydät tarkastusta ja kun tarkastus on tehty. Tarkastus koskee kaikkia valittuun maahan liittyviä ongelmia, ja havaittujen ongelmien tilaksi vaihtuu "Tarkastus käynnissä".

Varoitusjakso: 7–28 päivää kestävän varoitusjakson aikana voit pyytää milloin tahansa tilisi tarkastusta yhden kerran. Jos olet korjannut kaikki virheet, varoitus poistetaan ja tuotteet näkyvät taas normaalisti. Jos virheitä ei ole korjattu, tilisi varoitusta ei poisteta mutta tuotteet näkyvät normaalisti varoitusjakson ajan. Tilisi tarkastetaan uudelleen varoitusjakson päätyttyä.

Tuotetason ongelmat

Näet kaikki tuotetason ongelmat Merchant Center -tilisi Tuotteet-sivun "Ratkaise ongelmat" ‑välilehdeltä. Voit tarkistaa kaikki tiettyyn tuotteeseen liittyvät ongelmat seuraavasti:

1. Siirry tarkastettavan tuotteen tuotetietosivulla "Ratkaise ongelmat" ‐välilehdelle.
  2. Klikkaa tarvittaessa "Toimenpiteitä vaativat asiat" ‑kohdasta Pyydä tarkastusta haluamasi ongelman kohdalta.
  3. Valitse Olen korjannut ongelman tai Tämä ei ole ongelma.
    1. Jos olet korjannut ongelman, tutustu tuotteen hylkäämiseen liittyviin käytäntöihin ja merkitse valintaruutu merkiksi siitä, että olet lukenut tiedot.
    2. Jos olet eri mieltä ongelmasta, kerro valituksen syy ja/tai lataa tarvittavat asiakirjat.
  4. Jos korjaus tai valitus hyväksytään, ongelma poistuu Merchant Center -tililtäsi.