I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Kassalänksmall [checkout_link_template]

En anpassad ikon för Merchant Center Classic och Merchant Center Next.

Med attributet kassalänksmall [checkout_link_template] kan du inkludera en webbadress till en kassa i din produktdata. Det ger onlinekunder möjlighet att gå direkt från dina gratisannonser till kassasidan. Standardalternativet Besök webbplats finns kvar på dina gratisannonser för kunder som vill veta mer om din produkt.

Innehåll

Användningsområde

Optional Valfritt för varje produkt

Format

Följ de här riktlinjerna för formatering för att se till att Google förstår den data du skickar.

Mer information om när och hur du skickar in värden på engelska finns i avsnittet om att skicka in din produktdata.

Webbadressen du anger ska omdirigera användaren till den kassa- eller kundvagnssida där den specifika varan har lagts till och är klar att köpas.

Typ Webbadress (inklusive http eller https), endast ASCII-tecken och RFC 3986-kompatibel
Begränsningar 2–2000 tecken
Upprepat fält nej
Filformat Exempelpost
Textflöden https://www.mystore.com/cart?productId=12345-R
XML-flöden <g:checkout_link_template>https://www.mystore.com/checkout/12345-R</g:checkout_link_template>
Content API

"customAttributes": [
"name": "checkout_link_template",
"value": "https://www.mystore.com/checkout?item_id=12345-R"]

Mer information finns i avsnittet CustomAttribute i Content API for Shopping.

Minimikrav

Du måste uppfylla de här kraven innan du kan lägga till kassaalternativet i produktannonser. Kassafunktionen aktiveras inte för produkter som inte uppfyller kraven. Det här betyder inte att ditt erbjudande om gratisannonser underkänns.

• Målsidan för webbadressen till kassan ska vara kassa- eller kundvagnssidan på din webbplats, och varan som anges i webbadressen ska vara klar att betala. Den här länken får inte leda kunden till en sida där kunden måste logga in.
  • Webbadressdomänen du skickar in måste matcha domänen du skickar in för dina gratisannonser. Läs mer om krav på målsidor.