In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Kenmerk certificering [certification]

Een eigen icoon voor Merchant Center Next en de klassieke versie van Merchant Center.

Gebruik het kenmerk certificering [certification] om certificeringen te beschrijven die aan een product gekoppeld zijn, zoals de energieklasse.

In dit artikel

Wanneer te gebruiken

Required Vereist voor producten waarvoor bepaalde informatie moet worden getoond in uw Shopping-advertenties of gratis vermeldingen, bijvoorbeeld vanwege lokale regelgeving voor energieklasselabels

Optional Optioneel voor alle andere producten

Als uw producten een EU- of EFTA-lidstaat of het Verenigd Koninkrijk targeten, gebruikt u de EU-regelgeving voor energieklassen of de toepasselijke lokale wetgeving om te bepalen of u dit kenmerk moet invoeren. Hiertoe behoren producten die onder de aangepaste schaal van EU-energielabels vallen, bijvoorbeeld:

• Koelkasten en diepvriezers
  • Vaatwasmachines
  • Televisies en andere externe monitors
  • Wasmachines en was-droogcombinaties voor huishoudelijk gebruik
  • Koelapparatuur met een direct sales-functie
  • Lichtbronnen

Het kan zijn dat u de energieklasse van de EU moet tonen in uw Shopping-advertenties en gratis vermeldingen. U doet dit door het kenmerk certificering [certification] in de productgegevens op te nemen voor producten waarop dit van toepassing is. Google zoekt uw product op in de EPREL-database van de EU en geeft de juiste energieklasse in grafische of tekstuele vorm weer in uw Shopping-advertenties en gratis vermeldingen. Voorbeeld:

Een icoon voor de classificatie van de energieklasse.

Opmerking: Als u de EPREL-code van uw product niet kunt vinden en alleen informatie over de energieklasse heeft in de vorm van de classificatie zelf, kunt u alle 3 kenmerken voor energieklasse [energy_efficiency_class] invoeren tot het einde van de transitie op 1 september 2024.

Subkenmerken

Dit kenmerk gebruikt de volgende subkenmerken:

• Instantie [certification_authority] (vereist): de autoriteit of certificeringsinstantie die verantwoordelijk is voor de certificering. Op dit moment ondersteunen we alleen de waarden EC of European_Commission.
  • Naam [certification_name] (vereist): de naam van de certificering. Op dit moment ondersteunen we alleen de waarde EPREL, die staat voor energieklassecertificeringen in de European Registry for Energy Labeling-database (EPREL, Europees productregister voor energie-etikettering).
  • Code [certification_code] (vereist): de code van de certificering. Voor het EPREL-certificaat met de link https://eprel.ec.europa.eu/screen/product/dishwashers2019/123456 is de code bijvoorbeeld 123456.

Indeling

Volg deze richtlijnen voor de indeling, zodat Google uw ingediende gegevens begrijpt.

Meer informatie over wanneer en hoe u uw productgegevens indient in het Engels

Type

Unicode-tekens (aanbevolen: alleen ASCII)

Herhaald veld

Nee

Bestandsindeling Voorbeeld van invoer
Tekstfeeds

Geef de waarden voor elk subkenmerk op, gescheiden door een dubbelepunt ( : ).

Voorbeeldwaarde:

EC:EPREL:123456

Als u namen geeft aan de subkenmerken die u indient, kunt u ze in willekeurige volgorde opgeven. Als u alleen waarden opgeeft voor subkenmerken maar deze geen naam geeft, gaan we ervan uit dat uw waarden subkenmerken in deze volgorde bevatten:

1. Instantie [certification_authority]
  2. Naam [certification_name]
  3. Code [certification_code]
Gebruik de juiste indeling door waarden in te dienen voor de subkenmerken instantie [certification_authority], naam [certification_name] en code [certification_code], gescheiden door dubbele punten ( : ). Gebruik geen aanhalingstekens.
XML-feeds

<g:certification>
  <g:certification_authority>EC</g:certification_authority>
  <g:certification_name>EPREL</g:certification_name>
  <g:certification_code>123456</g:certification_code>
</g:certification>

Gebruik de bron Content API for Shopping voor de juiste indeling van uw gegevens voor de Content API.

Opmerking: Dien uw datafeedbestand in een ondersteunde indeling in, zodat ons systeem dit kenmerk in uw productgegevens juist herkent.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten waaraan u moet voldoen om uw product te tonen. Als u niet aan deze vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dat laten we u weten in uw Merchant Center-account.

• Geef een geldige code op voor een product uit de EPREL-database van de EU.