Artiklene i denne brukerstøtten handler om Merchant Center Next. Finn ut mer om oppgraderingen, og få svar på vanlige spørsmål.

Attributt for sertifikat [certification]

Bruk attributtet for sertifikat [certification] til å beskrive sertifikater som er pålagt av lokale forskrifter, for eksempel energiklasser og CO2-klasse, i forbindelse med produkter. For å vise et produkt med et støttet sertifikat må du oppgi en kombinasjon av autoritet [certification_authority], navn [certification_name] og kode [certification_code] som støttes.

I denne artikkelen

Bruksområder

Optional Valgfritt for produkter der det kreves at visse opplysninger vises i Shopping-annonsene eller de kostnadsfrie oppføringene, for eksempel på grunn av lokale forskrifter.

Selgere i Tyskland er for eksempel lovpålagt å vise CO2-utslippsklassen for nye kjøretøy, mens dette er valgfritt for selgere i Frankrike. Markeder som ikke er uttrykkelig nevnt her, er ikke pålagt å vise utslippsklassen.
Enkelte produktgrupper som annonseres via Shopping-annonser og kostnadsfrie oppføringer i EU, EFTA eller Storbritannia, må vises med et energimerke.

Det kan hende du må vise EU-energiklassen i Shopping-annonser og kostnadsfrie oppføringer. For produktgrupper som må vises med et energimerke, bruker du attributtet for sertifikat [certification] og underattributtet for kode for sertifikat [certification_code]. Google bruker EPREL-koden for å finne et passende energimerke og vise det i Shopping-annonser og kostnadsfrie oppføringer. Eksempel:

Et ikon som viser en vurdering av energiklasse.

Merk: Hvis du ikke vet EPREL-koden for produktet og bare har informasjon om energiklassen i form av selve vurderingen, kan du oppgi alle de tre attributtene for energiklasse [energy_efficiency_class] frem til overgangsperioden utløper i april 2025. I denne overgangsperioden viser Google et passende energimerke basert på informasjonen som er oppgitt i attributtene for energiklasse [energy_efficiency_class]. Denne metoden er kanskje ikke helt nøyaktig eller i tråd med reglene, så vi anbefaler at du bytter til attributtet for sertifikat [certification] så snart som mulig.

Underattributter

Dette attributtet har disse underattributtene:

• Autoritet [certification_authority] (obligatorisk): Dette er myndigheten eller sertifiseringsorganet som er ansvarlig for å utstede sertifikatet. For øyeblikket støttes følgende verdier:
    • «EC» eller «European_Commission» for energimerking i EU
    • «ADEME» for CO2-utslippsklassen for kjøretøy i Frankrike
    • «BMWK» for CO2-utslippsklassene for kjøretøy i Tyskland
  • Navn [certification_name] (obligatorisk): navnet på sertifikatet. For øyeblikket støttes følgende verdier:
    • «EPREL», som representerer sertifikater for energieffektivitet i registeret for energimerking i Europa (EPREL-databasen)
    • «Vehicle_CO2_Class» for den samlede CO2-klassen for et kjøretøy
    • «Vehicle_CO2_Class_Discharged_Battery» for CO2-klassen for kjøretøy med utladet batteri
  • Kode [certification_code] (noen ganger obligatorisk): koden for sertifikatet. Eksempel: Koden er 123456 for EPREL-sertifikatet med linken https://eprel.ec.europa.eu/screen/product/dishwashers2019/123456. Denne koden er obligatorisk for energimerking i Europa. Ikke obligatorisk for kjøretøyannonser.
  • Verdi [certification_value] (noen ganger obligatorisk): verdien for sertifikatet. Dette feltet ignoreres for sertifikater som krever en sertifikatkode, f.eks. EPREL, men kan fylles ut for enkelte sertifikater som ikke har noen kode. I enkelte land er verdien for den aktuelle CO2-utslippsklassen faktisk obligatorisk for kjøretøyoppføringer. Du finner informasjon i oversikten over kjøretøyannonser.

Format

Følg disse retningslinjene for formatering for å sikre at Google forstår informasjonen du sender inn.

Finn ut når du må sende inn produktinformasjon på engelsk, og hvordan du gjør det

Type Unicode-tegn (anbefalt: bare ASCII)
Gjentatt felt Ja
Filformat Eksempeloppføring
Tekstfeeder

Formater attributtoverskriften ved å ta med underattributtene du sender inn. Ta med attributtet for sertifikat [certification], og legg til navnene på underattributtene du vil sende inn, i parentes og atskilt med kolon ( : ). Ikke bruk anførselstegn.

Underattributtene for autoritet [certification_authority] og navn [certification_name] er alltid obligatoriske.

Hvis du for eksempel vil sende inn de tre underattributtene for autoritet [certification_authority], navn [certification_name] og kode [certification_code], sender du inn følgende attributtoverskrift:

certification(certification_authority:certification_name:certification_code)

Eksempler på overskrift og verdier:

For EPREL: certification(certification_authority:certification_name:certification_code)

EC:EPREL:123456

For kjøretøy: certification(certification_authority:certification_name:certification_value)

ADEME:Vehicle_CO2_Class:C

Hvis du ikke tar med underattributtene i attributtoverskriften, antar vi at de tre underattributtene skal tolkes i denne rekkefølgen:

1. Autoritet [certification_authority]
  2. Navn [certification_name]
  3. Kode [certification_code]
Hvis bare noen av produktene dine har alle underattributtverdiene som kreves i henhold til attributtoverskriften, må du fortsatt bruke kolon ( : ) som plassholder for å skille mellom tomme/ikke-spesifiserte underattributtverdier.
XML-feeder

<g:certification>
  <g:certification_authority>EC</g:certification_authority>
  <g:certification_name>EPREL</g:certification_name>
  <g:certification_code>123456</g:certification_code>
</g:certification>

<g:certification>
  <g:certification_authority>ADEME</g:certification_authority>
  <g:certification_name>
    Vehicle_CO2_Class
  </g:certification_name>
  <g:certification_value>C</g:certification_value>
</g:certification>

Hvis du vil formatere dataene for Content API, kan du se ressursen om Content API for Shopping.

Merk: For å sikre at dette produktattributtet identifiseres riktig av systemet vårt, må du huske å sende inn datafeedfilen i et format vi støtter.

Minstekrav

Dette er kravene du må oppfylle for å kunne vise produktet med et støttet sertifikat: Hvis du ikke innfrir disse kravene, ser du en advarsel på «Diagnostikk»-fanen. Ingen produkter avvises fordi de ikke oppfyller minstekravene.

• Oppgi en kombinasjon av autoritet, navn og kode som støttes.