Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Tarjousten luominen ja hallinta kolmannen osapuolen kumppaneiden avulla

Oma kuvake klassisen Kauppiaskeskuksen artikkeliotsikoille.
Jos haluat tietää, miten tarjouksia voi luoda ja ylläpitää kolmantena osapuolena toimivien kumppanien avulla Merchant Center Nextissä, klikkaa tästä.

Kolmannen osapuolen alustojen avulla voit luoda ja seurata tarjouksia helposti. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit yhdistää tarjoukset tuetuilta kolmannen osapuolen kumppaneilta Kauppiaskeskus-tilillesi. Tuettuja kumppaneita ovat tällä hetkellä Shopify, Woo ja FMTC:n FreshReach-ohjelma.

Huom. Samanlaiset integroinnit saatetaan ottaa tulevaisuudessa käyttöön myös muille kolmannen osapuolen kumppaneille.

Hyödyt

• Yksinkertainen integrointi: Nykyiset ja uudet tuettujen kolmansien osapuolten alennukset (tarjoukset) integroidaan saumattomasti Kauppiaskeskus-tiliin, jotta tarjoukset voivat näkyä tuotteissa.
  • Parempia tuloksia: Tarjousmerkinnöillä varustettujen tuotteiden klikkaus- ja konversiomäärä yleensä kasvaa.

Tarjousten hallinta Shopifyn avulla

Varmista, että olet ladannut Google & YouTube ‑sovelluksen Shopifyhin ennen kuin yhdistät Shopify-tarjoukset Kauppiaskeskus-tiliisi. Näin tarjoukset synkronoidaan automaattisesti Kauppiaskeskus-tilillesi.

Tuetut tarjoustyypit

Kauppiaskeskukseen voi yhdistää seuraavia tarjoustyyppejä:

• Alennuskoodit: Kiinteään arvoon tai prosenttimäärään perustuvat alennuskoodit tuotteille ja tuoteversioille.
  • Automaattiset alennukset: Alennukset, jotka aktivoituvat automaattisesti kassalla ja ostoskorissa. Voit luoda automaattisia alennuksia prosenttiosuuden tai kiinteän summan mukaan.
Huom. Tarjoukset voidaan yhdistää Kauppiaskeskus-tiliin Yhdysvalloissa, Kanadassa, Yhdistyneessä kuningaskunnassa, Australiassa, Intiassa, Ranskassa, Saksassa, Espanjassa, Italiassa, Alankomaissa ja Japanissa. Shopifyssa luodut automaattiset alennukset voi tällä hetkellä integroida Kauppiaskeskukseen vain Yhdysvalloissa.

Tarjoustyypit, joita ei tueta

Kauppiaskeskus-tiliin ei tällä hetkellä voi yhdistää seuraavanlaisia tarjouksia ja ehtoja:

• Maksuttoman toimituksen tarjoukset
  • Osta X, saat Y ‑tarjoukset
  • Kaikentyyppiset alennukset kauppasi kokoelmista
  • Paikalliset myymäläalennukset
    • Kauppiaskeskukseen yhdistetään vain verkkoalennukset
  • Tietyille käyttäjille suunnatut alennukset
  • Tarjoukset, joilla ei ole päättymispäivää
  • Tarjoukset, joiden alkamispäivästä on yli kuusi kuukautta

Tarjouksia ei myöskään tueta, jos tililläsi ei ole aktiivisia Yhdysvaltojen tarjouksia tarjouksen kohdemaasta riippumatta.

Googlessa näkyvien tarjousten luominen ja muokkaaminen

Kauppiaskeskuksen tarjouksia kutsutaan Shopifyssa alennuksiksi.

Voit luoda alennuskoodeja ja automaattisia alennuksia suoraan Shopifyn hallinnointisivulta ja synkronoida ne sitten Shopifyn Google & YouTube ‑kanavalle. Näin voit mainostaa sovelluksessa käyttämiesi tuotteiden alennuksia.

1. Avaa Shopifyn hallinnointisivun vasen valikko ja klikkaa Discounts (Alennukset).
  2. Klikkaa sen alennuksen nimeä, jonka haluat julkaista Google & YouTube ‐kanavalla.
  3. Mene Sales channels (Myyntikanavat) ‑kohtaan ja valitse Manage (Muokkaa).
  4. Valitse Google & YouTube ‐kanava alennuksen näkymistä ja mainostamista varten.
  5. Klikkaa Done (Valmis).

Lue lisää alennusten synkronoinnista myyntikanaville ja alennusten saatavuuden hallinnoinnista.

Voit hallinnoida tarjouksiasi Kauppiaskeskus-tililläsi. Katso, miten voit muokata tarjousta tai muuttaa sen tilaa.

Tiettyjen Shopify-tarjousten jättäminen pois Googlesta

Jos et halua tiettyjen tarjousten näkyvän Googlessa, voit poistaa ne käytöstä suoraan Shopify-tililläsi ja poistaa tarjousten julkaisun Google & YouTube ‐kanavalla. Vaihtoehtoisesti voit lopettaa tarjoukset Kauppiaskeskus-tilillä. Tarjouksen poistaminen Kauppiaskeskus-tililtä ei poista sitä Shopify-kaupastasi. Kun tarjous on lopetettu Kauppiaskeskuksessa, sitä ei voi enää aloittaa uudelleen.

Huom. Tarjouksen lopettamisen jälkeen voi kulua muutama tunti, ennen kuin se poistetaan.

Tarjousten lopettaminen Kauppiaskeskuksessa:

1. Klikkaa Kauppiaskeskus-tilin navigointivalikosta Markkinointi. Löydät linkin Kauppiaskeskus-tilillesi myös Shopify-tililtä Google & YouTube ‑sovelluksen asetuksista.
    • Huom. Kirjaudu Kauppiaskeskukseen samalla Google-tilillä, joka on yhdistetty Shopify-tiliisi.
  2. Klikkaa Tarjoukset.
  3. Valitse lopetettavan tarjouksen viereinen valintaruutu.
  4. Valitse Lopeta tarjoukset.
  5. (Valinnainen) Voit myös lopettaa tiettyjä tarjouksia niiden kuvaussivulta. Kun olet klikannut tiettyä tarjousta, vieritä kuvaussivun alareunaan ja valitse Lopeta tarjous.

Kaikkien Shopify-tarjousten poistaminen käytöstä

Voit jättäytyä pois mainoskampanjaohjelmasta Kauppiaskeskuksessa.

1. Klikkaa Kauppiaskeskus-tilin navigointivalikosta Kasvu. Löydät linkin Kauppiaskeskus-tilillesi myös Shopify-tililtä Google & YouTube ‑sovelluksen asetuksista.
    • Huom. Kirjaudu Kauppiaskeskukseen samalla Google-tilillä, joka on yhdistetty Shopify-tiliisi.
  2. Valitse Ylläpidä ohjelmia.
  3. Siirry Tarjoukset-korttiin.
  4. Valitse Poista käytöstä.

Lue lisää Shopify-integroidun Kauppiaskeskus-tilin hallinnoimisesta.

Tarjousten hallinta Woon avulla

Jos haluat kuponkiesi ja tarjoustesi näkyvän Googlessa, varmista ensin, että olet ladannut Woon Google Listings and Ads ‑laajennuksen uusimman version ja linkittänyt sen Kauppiaskeskus-tiliisi. Kauppiaskeskus tukee tällä hetkellä laajennuksen 1.6.0-versiota ja sitä uudempia versioita.

Woo-tarjouksia ei synkronoida Googleen automaattisesti laajennuksen lataamisen ja linkittämisen jälkeen. Jos haluat synkronoida tarjouksesi Googleen, siirry WordPressin hallintapaneeliin ja seuraa näitä ohjeita:

1. Klikkaa vasemmalla olevasta navigointivalikosta Marketing (Markkinointi) ‑välilehteä.
  2. Valitse avattavasta valikosta Coupons (Kupongit).
  3. Jos haluat muokata aiemmin luotua kuponkia, valitse se.
  4. Jos haluat luoda uuden kupongin, valitse Add a coupon (Lisää kuponki).
  5. Siirry sitten Channel visibility (Kanavan näkyvyys) ‐osioon ja valitse avattavasta valikosta Show coupon on Google (Näytä kuponki Googlessa).

Tarjouksen muokkaaminen

Jos muokkaat tarjousta WordPress-tililläsi, muutokset synkronoidaan automaattisesti Kauppiaskeskus-tilillesi.

Tuetut tarjoustyypit

Kauppiaskeskukseen voi yhdistää seuraavia tarjoustyyppejä:

• Kiinteä alennus tuotteesta: Kiinteä kokonaisalennus valituista tuotteista. Asiakkaat saavat kustakin tuotteesta tietyn summan alennusta.
  • Prosenttialennus: Prosenttialennus valituista tuotteista.
  • Maksuton toimitus koodilla: Toimituskulut poistuvat, kun kuponki käytetään.
  • Vain uudet tai jo käynnissä olevat tarjoukset, joiden kanavan näkyvyydeksi on valittu Show on Google (Esitä Googlessa).
Huom. Kauppiaskeskus-tiliin voidaan yhdistää vain Yhdysvaltoihin kohdistetut Shopping-mainoksissa ja maksuttomissa listauksissa näkyvät tarjoukset.

Tarjoustyypit, joita ei tueta

Kauppiaskeskus-tiliin ei tällä hetkellä voi yhdistää seuraavanlaisia tarjouksia ja ehtoja:

• Aiemmin luodut vanhentuneet tarjoukset
  • Tarjoukset, joihin liittyy sähköpostirajoituksia
  • Alennustuotteita poissulkevat tarjoukset
  • Maksuton toimitus ilman koodia

Jos sinulla on ongelmia (esim. koodivirhe), voit käynnistää uudelleentarkastuksen klikkaamalla WordPress-tilin päivityspainiketta. Painike löytyy Marketing (Markkinointi) ‑välilehden Coupons (Kupongit) ‑osiosta.

Lue lisää integroinnista Woon ohjekeskuksesta.

Tarjousten hallinta FreshReachinTM avulla

Jos osallistut FMTC:n FreshReachTM-ohjelmaan, osa tarjouksistasi synkronoidaan automaattisesti Kauppiaskeskus-tilillesi, ja ne näkyvät tuotteidesi kohdalla Googlessa. Kun tarjoukset on synkronoitu Kauppiaskeskukseen, voit tehdä niihin muutoksia kumppaniverkoston tai ‑alustan kautta.

Google ei käytä kumppanilinkkejä tässä käyttöympäristössä eikä seuraa konversioita kumppaniverkoston kautta tai veloita tarjousten näkymisestä.

Tuetut tarjoustyypit

Kauppiaskeskuksessa voi valita seuraavat tarjoustyypit:

• Kiinteä tuotealennus lunastuskoodilla: Kiinteä alennussumma kaupassa. Asiakkaat saavat kaupasta tietyn määrän alennusta tilausta kohden.
  • Prosenttialennus lunastuskoodilla: Prosenttialennus kaupassa tilausta kohti.
Huom. Tällä hetkellä Kauppiaskeskus-tiliin voi yhdistää vain Yhdysvalloissa näkyviä tarjouksia.

Tarjoustyypit, joita ei tueta

Kauppiaskeskus-tiliin ei tällä hetkellä voi yhdistää seuraavanlaisia tarjouksia ja ehtoja:

• Kategoriakohtaiset tarjoukset
  • Maksuttoman toimituksen tarjoukset
  • Osta X, saat Y ‑tarjoukset
  • Paikalliset myymäläalennukset
  • Tietyille käyttäjille suunnatut tarjoukset
  • Tarjoukset Yhdysvaltojen ulkopuolella asuville asiakkaille

Tarjousten poistaminen maksuttomista tuotelistauksista ja Shopping-mainoksista

Jos et halua, että FreshReachTM-tarjouksesi näkyvät maksuttomissa tuotelistauksissa ja Shopping-mainoksissa, voit lopettaa ne Kauppiaskeskus-tililläsi.

Jos haluat lopettaa tarjouksen, tee näin:

1. Siirry Kauppiaskeskus-tilin Markkinointi-välilehdelle.
  2. Valitse Tarjoukset.
  3. Valitse lopetettavan tarjouksen viereinen valintaruutu.
  4. Klikkaa hallintapaneelin ylälaidasta Lopeta tarjoukset.

Voit myös lopettaa tietyt tarjoukset klikkaamalla tarjousta ja avaamalla Muokkaa tarjousta ‐sivun. Jos haluat lopettaa tarjouksen tämän sivun kautta, vieritä sivun alalaitaan ja valitse Lopeta tarjous. Tarjouksen lopettamisen jälkeen voi mennä muutama tunti, ennen kuin se poistuu. Kun tarjous on lopetettu, sitä ei voi enää aloittaa uudelleen.

Voit lukea lisää tarjousraporteista, käytännöistä ja yleisistä kysymyksistä tarjousten ohjekeskussivulta.