I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Hantera Merchant Center-varningar och kontoavstängningar på grund av policyöverträdelser

Den här artikeln vänder sig till användare av Google & YouTube-appen på Shopify

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Använd vår guidade support för att förstå, identifiera och åtgärda dina Merchant Center-problem:

Diagnostisera dina policyproblem

Du förväntas följa Googles policyer för Shopping-annonser och gratisannonser noggrant. I dem beskrivs vad som är tillåtet och inte tillåtet på Google, inklusive produkter som hämtas från webben och visas i shoppingresultat. Dina erbjudanden kan underkännas om de inte följer Googles policyer. Upprepade eller allvarliga brott mot reglerna kan leda till kontoavstängning. Om du får en avisering om en kontovarning eller kontoavstängning finns det åtgärder du kan vidta för att lösa problemet.

Klicka här om du vill ha information om hur du åtgärdar varningar och kontoavstängningar på grund av policyöverträdelser i Merchant Center Next.

På den här sidan

Varningar

Merchant Center-konton granskas regelbundet. Om det visar sig att dina produkter inte följer Googles policyer och krav för Shopping får du ett varningsmeddelande med detaljerad information om problemet, hur du löser det och en tidsram för att göra det. Varningen visas också på sidan Översikt i Google & YouTube-appen på Shopify och i ditt Merchant Center-konto under Kontoproblem på fliken Diagnostik.

Om kontot är i en varningsperiod kan produkterna fortsätta att visas med begränsad synlighet eller tills varningsperioden är över. Åtgärda kontoproblemet genom att gå igenom policyn och vidta de åtgärder som krävs för att uppfylla kraven innan varningsperioden löper ut.

• Om produkterna som strider mot policyn tas bort från ditt konto under varningsperioden behöver du inte begära kontogranskning eller vidta några ytterligare åtgärder. Ditt konto granskas automatiskt när perioden är över.
  • Om varningsperioden har löpt ut kan ditt konto stängas av. Om du har vidtagit åtgärder för att lösa problemet kan du begära en granskning.
Obs! I vissa fall när ett allvarligt policyproblem upptäcks ges ingen varning och kontot stängs av omedelbart.

Kontoavstängning på grund av policyöverträdelser

Om ditt Merchant Center-konto stängs av får du en rad e-postmeddelanden med all relevant information om den policyöverträdelse som upptäckts och om kontoavstängning. Varningen visas också på översiktssidan i Google & YouTube-appen på Shopify och på sidorna Hem och Diagnostik i ditt Merchant Center-konto.

Du bör granska ditt konto eller din webbplats innan du begär en granskning av Google. Om något av kontoproblemen inte har åtgärdats förblir kontot avstängt och produkterna inaktiveras från Shopping-plattformarna. Åtgärda kontoproblemet genom att läsa igenom policyn och vidta nödvändiga åtgärder för att uppfylla kraven innan du begär en granskning av kontot.

Om du har vidtagit åtgärder för att lösa problemet kan du begära en ny granskning. Du får en e-postavisering när kontogranskningen är klar.

Om du behöver hjälp kan du få support i Google & YouTube-appen på Shopify. I det övre högra hörnet i ditt konto väljer du Få support.

Obs! Meddelanden om Shopping-policyer och kontoavstängningar lagras tillfälligt i det berörda kontots meddelandearkiv.

Anvisningar för att begära en ny granskning efter en avisering om avstängning

I appen Google och YouTube på Shopify

1. På administratörssidan i Shopify går du till Försäljningskanaler och klickar på Google.
  2. Klicka på fliken Settings.
  3. Klicka på Request re-review under ditt Google Merchant Center-konto.
  4. På Google Merchant Help-sidan som läses in fyller du i formuläret och anger att du begär en ny granskning av din butik.
  5. Klicka på Submit.

Från Merchant Center-kontot

1. Logga in på Merchant Center-kontot.
  2. Kontrollera att kontonumret överensstämmer med kontonumret i avsnittet Inställningar i Google- och YouTube-appen på Shopify.
  3. Klicka på Produkter i navigeringsmenyn i ditt Merchant Center-konto.
  4. Klicka på Produkter och sedan på fliken Åtgärd krävs.
  5. Leta upp det problem på kontonivå som du skulle vilja få granskat.
  6. Se till att det finns produkter i lager uppladdade och att alla problem för det berörda mållandet har åtgärdats.
  7. Klicka på Begär granskning.
  8. Läs igenom popupfönstret för att säkerställa att du förstår granskningsprocessen och dess krav och begränsningar.
  9. Markera rutan och klicka på Begär granskning.
Obs! Granskningsförfrågningar kan ta upp till sju arbetsdagar att slutföra. Du får ett e-postmeddelande när granskningen är klar.

Vänteperiod

Om ditt konto redan har stängts av har du två möjligheter att begära en kontogranskning innan en vänteperiod för ytterligare granskningar startar.

Förloppet fortsätter sedan så här:

• Om problemen kvarstår vid slutet av det andra granskningsförsöket startar en vänteperiod på en vecka. Granskningsknappen är inaktiverad under denna period.
  • Efter varje granskning som inte godkänns kan en vänteperiod på en vecka tillämpas.
  • Ditt konto förblir avstängt under vänteperioden. Då går det inte att begära en ny granskning.
  • Använd vänteperioden till att granska och åtgärda problemen på ditt konto, i din data och på din webbplats. Supporten kan vara begränsad tills problemen har åtgärdats.
  • När vänteperioden är slut visas knappen Begär granskning på nytt.
  • Du kan se slutdatumet för vänteperioder om du öppnar sidan Diagnostik i Merchant Center och klickar på fliken Kontoproblem.

Vanliga orsaker till varningar och kontoavstängningar

Retur- och återbetalningspolicy saknas

Se till att du har en retur- och återbetalningspolicy för Shopify-butiken som tydligt anger hur du hanterar dessa åtgärder, inklusive alla krav och eventuella tidsgränser. Om du inte tar emot returer eller utfärdar återbetalningar måste du tydligt ange det på webbplatsen. Du kan lägga till en återbetalningspolicy i Shopify-administratören.

Läs mer om hur du åtgärdar: Retur- och återbetalningspolicy saknas.

Otillräckliga kontaktuppgifter

Kunderna måste kunna ta reda på hur de kan kontakta dig på webbplatsen på minst ett sätt. Exempel är bland annat ett kontaktformulär, en länk till din företagsprofil på sociala medier, en e-postadress eller ett telefonnummer. Du kan lägga till dina kontaktuppgifter i Shopify-administratören.

Felaktig framställning av egen person eller produkter

Google vill inte att användarna ska känna sig vilseledda av innehåll som visas i Shopping-annonser. Därför ska du vara ärlig och öppen med den information de behöver för att fatta informerade beslut. Läs mer om vår policy för felaktig framställning och om kraven för redaktionellt och professionellt innehåll.