In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Merchant Center-waarschuwingen en opschortingen van account wegens beleidsschendingen oplossen

Dit artikel is bedoeld voor gebruikers van de Google & YouTube-app op Shopify

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Gebruik onze begeleide support om uw problemen met Merchant Center te begrijpen, te identificeren en op te lossen:

Beleidsproblemen opsporen

U moet zich aan het beleid van Google voor Shopping-advertenties en gratis vermeldingen houden. Hierin staat wat wel en niet is toegestaan op Google, waaronder producten die op internet zijn gecrawld en in zoekresultaten worden getoond. Uw producten kunnen worden afgekeurd als ze niet aan het beleid van Google voldoen. Als u de regels herhaaldelijk of ernstig schendt, kan uw account worden opgeschort. Als u een melding van een accountwaarschuwing of opschorting ontvangt, zijn er manieren om het probleem op te lossen.

Klik hier voor informatie over hoe u waarschuwingen en opschortingen van accounts vanwege beleidsschendingen oplost in Merchant Center Next.

Op deze pagina

Waarschuwingen

Merchant Center-accounts worden regelmatig beoordeeld. Als blijkt dat uw producten niet aan het Shopping-beleid en de vereisten van Google voldoen, krijgt u een waarschuwingsmail met meer informatie over het probleem. In de waarschuwingsmail staat ook hoe u het probleem kunt oplossen en binnen welke termijn u dit moet doen. De waarschuwing wordt ook weergegeven op de overzichtspagina in de Google- en YouTube-app op Shopify en in uw Merchant Center-account onder Accountproblemen op het tabblad Diagnostische gegevens.

Als uw account zich in een waarschuwingsperiode bevindt, blijven uw producten mogelijk beperkt zichtbaar of totdat de waarschuwingsperiode voorbij is. Als u het probleem in uw account wilt oplossen, leest u voordat de waarschuwingsperiode afloopt het beleid en neemt u de nodige stappen om aan de vereisten te voldoen.

• Als de producten die het beleid schenden in de waarschuwingsperiode uit uw account worden verwijderd, hoeft u geen accountbeoordeling aan te vragen of andere acties te ondernemen. Uw account wordt aan het einde van de periode automatisch beoordeeld.
  • Als de waarschuwingsperiode is afgelopen, kan uw account worden opgeschort. Als u actie heeft ondernomen om het probleem op te lossen, vraagt u een beoordeling aan.
Opmerking: In sommige gevallen waarin een ernstig beleidsprobleem wordt vastgesteld, krijgt u geen waarschuwing en wordt uw account onmiddellijk opgeschort.

Opschorting van een account door beleidsschendingen

Als uw Merchant Center-account is opgeschort, krijgt u een aantal e-mails met alle relevante informatie over de ontdekte beleidsschending en de opschorting van uw account. De waarschuwing wordt ook weergegeven op de overzichtspagina van uw Google & YouTube-app op Shopify, en op de pagina Home op de pagina Diagnostische gegevens van uw Merchant Center-account.

Voordat u een beoordeling door Google aanvraagt, moet u uw account of website controleren. Als niet alle accountproblemen zijn opgelost, blijft uw account opgeschort en worden uw producten uitgezet op Shopping-platforms. Als u het probleem met uw account wilt oplossen, leest u voordat u een beoordeling van uw account aanvraagt het beleid en neemt u de nodige stappen om aan de vereisten te voldoen.

Als u actie heeft ondernomen om het probleem op te lossen, vraagt u een herbeoordeling aan. U krijgt een e-mailmelding als de beoordeling van uw account is afgerond.

Als u hulp nodig heeft, kunt u support krijgen via de Google & YouTube-app op Shopify. Selecteer Support rechtsboven in uw account.

Opmerking: Berichten over Shopping-beleid en opschortingen van accounts worden tijdelijk opgeslagen in het berichtenarchief van het betreffende account.

Instructies om een nieuwe beoordeling aan te vragen na een melding over de opschorting

Via de Google & YouTube-app op Shopify

1. Ga op de Shopify-beheerpagina naar Verkoopkanalen en klik op Google.
  2. Klik op het tabblad Instellingen.
  3. Klik onder Uw Google Merchant Center-account op Nieuwe beoordeling aanvragen.
  4. De Help-pagina van Google Merchant wordt geladen en daarop vult u het formulier in en schrijft u dat u een herbeoordeling van uw winkel aanvraagt.
  5. Klik op Verzenden.

Vanuit het Merchant Center-account

1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Controleer of het accountnummer overeenkomt met het accountnummer dat wordt vermeld in het gedeelte Instellingen van uw Google & YouTube-app op Shopify.
  3. Klik in uw Merchant Center-account in het navigatiemenu op Producten.
  4. Klik op de pagina Producten op het tabblad Vereist aandacht.
  5. Kies het probleem op accountniveau dat u wilt laten beoordelen.
  6. Zorg dat er producten op voorraad zijn geüpload en dat alle problemen voor het betreffende doelland zijn opgelost.
  7. Klik op Beoordeling aanvragen.
  8. Lees de tekst in het pop-upvenster om te controleren of u het beoordelingsproces en de bijbehorende vereisten en beperkingen begrijpt.
  9. Vink het vakje aan en klik op Beoordeling aanvragen.
Opmerking: De beoordeling kan tot 7 werkdagen duren. U krijgt een e-mailmelding nadat de beoordeling is afgerond.

Wachtperiode

Als uw account al is opgeschort, heeft u 2 mogelijkheden om een accountbeoordeling aan te vragen voordat de wachtperiode wordt gestart voor verdere beoordelingen.

Het proces gaat dan als volgt:

• Als uw problemen na de 2e beoordelingspoging niet zijn opgelost, gaat er een wachtperiode van één week van start. In deze periode is de beoordelingsknop niet beschikbaar.
  • Na elke mislukte beoordeling kan een nieuwe wachtperiode van één week worden toegepast.
  • Tijdens deze wachtperiode blijft uw account opgeschort en kunt u geen nieuwe beoordeling aanvragen.
  • Gebruik de wachtperiode om uw account-, gegevens- en websiteproblemen te controleren en op te lossen. Support kan beperkt zijn totdat uw problemen zijn opgelost.
  • Nadat de wachtperiode is verstreken, is de knop Beoordeling aanvragen weer beschikbaar.
  • U kunt de einddatum van elke wachtperiode bekijken door naar de pagina Diagnostische gegevens in Merchant Center te gaan en op het tabblad Accountproblemen te klikken.

Veelvoorkomende redenen voor waarschuwingen en opschortingen van accounts

Retour- en teruggavebeleid ontbreekt

Zorg ervoor dat u een retour- en teruggavebeleid voor uw Shopify-winkel heeft. Hierin moet duidelijk staan vermeld hoe u hiermee omgaat, met alle vereisten en termijnen. Als retourzendingen en terugbetalingen niet mogelijk zijn, moet u dit duidelijk op uw site vermelden. U kunt een teruggavebeleid toevoegen in uw Shopify-beheerdersomgeving.

Meer informatie over Oplossing: ontbrekend retour- en teruggavebeleid

Onvoldoende contactgegevens

U moet op uw website minimaal één manier bieden waarop klanten contact met u kunnen opnemen. U kunt bijvoorbeeld een contactformulier, een link naar uw bedrijfsprofiel op social media, een e-mailadres of een telefoonnummer toevoegen. U kunt uw contactgegevens toevoegen in uw Shopify-beheerdersomgeving.

Verkeerde voorstelling van persoon of producten

Google wil niet dat gebruikers zich misleid voelen door content die wordt gepromoot in Shopping-advertenties. Dat betekent dat we oprecht en eerlijk te werk gaan en gebruikers de informatie bieden die ze nodig hebben om weloverwogen beslissingen te nemen. Meer informatie over ons beleid tegen verkeerde voorstelling en de redactionele en professionele vereisten