I Hjælp kan du finde indhold om både Merchant Center Next og den klassiske version af Merchant Center. Se efter logoet øverst i hver artikel for at sikre, at artiklen omhandler den version af Merchant Center, du bruger.

Løsning af problemer med Merchant Center-advarsler og -kontosuspenderinger som følge af politikovertrædelser

Denne artikel er beregnet til brugere af Google og YouTube-appen på Shopify

Et tilpasset ikon for artiklens overskrift i det klassiske Merchant Center

Det forventes, at du nøje overholder Googles politikker vedrørende Shopping-annoncer og gratis fortegnelser. De beskriver, hvad der er tilladt og ikke tilladt på Google, og omfatter også produkter, der crawles fra nettet og vises i shoppingresultater. Dine tilbud kan blive afvist, hvis de ikke overholder Googles politikker. Gentagen eller grov overtrædelse af reglerne kan føre til en kontosuspendering. Hvis du modtager en notifikation om en advarsel eller kontosuspendering, har du mulighed for at løse problemet.

Hvis du vil have oplysninger om, hvordan du i Merchant Center Next løser problemer med advarsler og kontosuspenderinger, der skyldes politikovertrædelser, kan du klikke her

På denne side

Advarsler

Merchant Center-konti gennemgås regelmæssigt. Hvis vi konstaterer, at dine produkter ikke overholder Googles politikker og krav vedrørende Shopping, får du en advarselsmail med flere oplysninger om problemet, og hvordan du kan løse det, samt en tidsramme for, hvornår du skal gøre det. Advarslen vises også på siden "Oversigt" i Google- og YouTube-appen på Shopify og på din Merchant Center-konto under "Kontoproblemer" på fanen "Diagnostik".

Hvis din konto er i en advarselsperiode, vil dine produkter muligvis fortsat have begrænset synlighed, indtil advarselsperioden udløber. For at løse problemet på din konto skal du gennemgå politikken og træffe de nødvendige foranstaltninger for at opfylde kravene, før advarselsperioden slutter.

• Hvis de produkter, der overtræder politikkerne, bliver fjernet fra din konto i advarselsperioden, behøver du ikke at anmode om en kontogennemgang eller foretage dig andet. Din konto bliver automatisk gennemgået ved udgangen af perioden.
  • Hvis advarselsperioden er slut, kan din konto blive suspenderet. Hvis du har truffet foranstaltninger for at løse problemet, kan du anmode om en gennemgang.
Bemærk! I nogle tilfælde, hvor vi konstaterer alvorlige politikproblemer, gives der ingen advarsler, og kontoen suspenderes øjeblikkeligt.

Kontosuspendering som følge af politikovertrædelser

Hvis din Merchant Center-konto bliver suspenderet, modtager du en række mails, der indeholder alle relevante oplysninger om den politikovertrædelse, der er blevet registreret, og kontosuspenderingen. Advarslen vises også på siden "Oversigt" i Google- og YouTube-appen på Shopify og på siderne "Start" og "Diagnostik" på din Merchant Center-konto.

Du bør gennemgå din konto eller dit website, før du anmoder om en gennemgang af Google. Hvis ét eller flere af kontoproblemerne ikke løses, forbliver din konto suspenderet, og dine produkter deaktiveres på Shopping-platforme. For at løse problemet på din konto skal du gennemgå politikken og træffe de nødvendige foranstaltninger for at opfylde kravene, før du anmoder om en gennemgang af din konto.

Hvis du har truffet foranstaltninger for at løse problemet, kan du anmode om en ny gennemgang. Du modtager en mail, når gennemgangen af din konto er færdig.

Hvis du har brug for hjælp, kan du få support i Google- og YouTube-appen på Shopify. Gå til øverste højre hjørne på din konto, og vælg Få hjælp.

Bemærk! Meddelelser vedrørende Shopping-politikker og kontosuspenderinger gemmes midlertidigt i meddelelsesarkivet for den berørte konto.

Vejledning i, hvordan du anmoder om en ny gennemgang efter en notifikation om suspendering

Fra Google- og YouTube-appen på Shopify

1. Gå til Sales Channels [Salgskanaler] via din Shopify-administratorside, og klik på Google.
  2. Klik på fanen Settings [Indstillinger].
  3. Under din Google Merchant Center-konto skal du klikke på Request re-review [Anmod om ny gennemgang].
  4. På siden fra Hjælp til Google Merchant Center, der indlæses, skal du udfylde formularen og skrive, at du anmoder om en ny gennemgang af din butik.
  5. Klik på Send.

Via din Merchant Center-konto

1. Log ind på din Merchant Center-konto.
  2. Tjek, at kontonummeret matcher det kontonummer, der er angivet i sektionen Indstillinger på din Google- og YouTube-app på Shopify.
  3. Klik på Produkter i navigationsmenuen på din Merchant Center-konto.
  4. Klik på Produkter og derefter på fanen Kræver handling.
  5. Find det problem på kontoniveau, som du gerne vil have gennemgået.
  6. Sørg for, at der er uploadet produkter, som er på lager, og at alle problemer for det berørte land, der målrettes mod, er løst.
  7. Klik på Anmod om gennemgang.
  8. Læs pop op-vinduet for at sikre, at du forstår gennemgangsprocessen samt dens krav og begrænsninger.
  9. Markér afkrydsningsfeltet, og klik på Anmod om gennemgang.
Bemærk! Det kan tage op til 7 hverdage at fuldføre en gennemgang. Du modtager en mail, når gennemgangen er færdig.

Venteperiode

Hvis din konto allerede er suspenderet, har du 2 muligheder for at anmode om en kontogennemgang, før der starter en venteperiode før yderligere gennemgang.

Processen fortsætter derefter på følgende måde:

• Hvis problemerne ikke løses i forbindelse med det andet gennemgangsforsøg, starter en venteperiode på én uge. I denne periode vil knappen til anmodning om gennemgang være deaktiveret.
  • Efter hver mislykket gennemgang kan der anvendes en venteperiode på en uge.
  • I denne venteperiode vil din konto fortsat være suspenderet. Du kan ikke anmode om en ny gennemgang i denne periode.
  • Brug venteperioden til at gennemgå og løse problemer med din konto, dine data og dit website, da support kan være begrænset, indtil dine problemer er løst.
  • Når venteperioden er udløbet, er knappen "Anmod om gennemgang" tilgængelig igen.
  • Du kan se slutdatoen for en venteperiode ved at gå til siden "Diagnostik" i Merchant Center og klikke på fanen "Kontoproblemer".

Almindelige årsager til advarsler og kontosuspenderinger

Manglende politik for returnering og refusion

Sørg for, at du har en politik for returnering og refusion i din Shopify-butik, som klart angiver, hvordan du håndterer disse handlinger, heriblandt alle krav og eventuelle tidslinjer. Hvis returneringer og refusioner ikke accepteres, skal du klart angive dette på dit website. Du kan tilføje en refusionspolitik via din Shopify-administratorkonto.

Få flere oplysninger om, hvordan du løser problemer vedrørende manglende politik for returnering og refusion.

Utilstrækkelige kontaktoplysninger

Kunderne skal kunne finde oplysninger om mindst én måde, hvorpå de kan kontakte dig, på dit website. Det kan bl.a. være en "kontakt os"-formular, et link til din virksomhedsprofil på de sociale medier, en mailadresse eller et telefonnummer. Du kan tilføje dine kontaktoplysninger via din Shopify-administratorkonto.

Urigtige oplysninger om dig selv eller dine produkter

Google ønsker at undgå, at brugerne føler sig vildledte af det indhold, der promoveres i Shopping-annoncer. Derfor kræver vi åbenhed og ærlighed, så brugerne får de nødvendige oplysninger til at kunne træffe velovervejede beslutninger. Få flere oplysninger om vores politik vedrørende urigtige oplysninger samt redaktionelle og professionelle krav.