I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Synkronisering av produktene dine

Denne artikkelen er skrevet for de som bruker Google & YouTube-appen på Shopify.

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

Hvis du ser etter informasjon om hvordan du synkroniserer produkter i Merchant Center Next, kan du klikke her.

Google & YouTube-appen på Shopify synkroniserer produkter som er tilgjengelige i nettbutikken din, med Merchant Center. For kvalifiserte butikker kan produkter som synkroniseres med Merchant Center via Google & YouTube-appen på Shopify, kostnadsfritt vises i relevante oppføringer i Google Shopping-fanen. Finn ut mer om kostnadsfrie oppføringer.

For å se statusen for produktene dine eller endre kontoinnstillingene kan du gå til Google & YouTube-appen på Shopify.

På denne siden

Slik fungerer det

1. Gjør produkter tilgjengelige i Google & YouTube-appen på Shopify: Når du konfigurerer Google & YouTube-appen for Shopify for første gang, synkroniseres alle produktene som er tilgjengelige i Shopify-butikken din, automatisk med Merchant Center Hvis du foretrekker å velge hvilke produkter som skal synkroniseres, kan du endre publiseringen av ett enkelt produkt manuelt eller utføre en massehandling for å endre publiseringen av flere produkter.
  1. Legg til nødvendig produktinformasjon: Google bruker produktinformasjon for å kategorisere de synkroniserte produktene dine på Google. I enkelte tilfeller kan det hende du må legge til tilleggsinformasjon før produktene kan synkroniseres til Merchant Center-kontoen din.

En produktsynkronisering startes så snart en selger har koblet til Merchant Center-kontoen sin og har oppdatert nødvendig produktinformasjon. Produkter fortsetter å synkroniseres automatisk når informasjon endres.

Merk: Google angir strenge 30-dagers utløpsperioder for synkronisert produktinformasjon. Hvis ingen endringer gjøres, oppdaterer Google & YouTube-appen på Shopify produkter automatisk i løpet av den perioden på 30 dager for å unngå utløpsdato eller tap av produktinformasjon.

Slik legger du til produktinformasjon via Google & YouTube-appen på Shopify

1. På administratorsiden for Shopify går du til Sales Channels (Salgskanaler) og klikker på Google & YouTube.
  2. Gå til Product Status-delen (Produktstatus) på Overview-siden (Oversikt).
  3. Klikk på Administrer produkter for å se de synkroniserte produktene dine i et verktøy for masseredigering.
  4. Oppdater de aktuelle feltene, og klikk på Lagre.
  5. Valgfritt: Hvis produktet ditt er et tilpasset produkt uten et GTIN- eller delenummer, merker du av for Dette er et tilpasset produkt.
  6. Valgfritt: Legg til en Google-produktkategori i Produktkategorisering-delen.
  7. Valgfritt: Legg til egendefinerte etiketter for Aldersgruppe, Kjønn eller Tilstand.
  8. Klikk på Lagre.
Merk: Du kan endre produktinformasjonen via de enkelte produktsidene eller verktøyet for masseredigering. For å oppdatere ulike varianter av et produkt går du til «Variants»-delen (Varianter) på produktsiden.

Optimalisering av produkttitler og -beskrivelser for Google Shopping

Søkeordene du bruker i produkttitlene og -beskrivelsene dine, kan hjelpe oss med å vise produktene dine til de rette kundene på Google Shopping.

Når du synkroniserer produkter med Google Shopping, kan du enten synkronisere produkttitlene og -beskrivelsene dine, eller bruke titteltaggen og metabeskrivelsen fra søkemotoroppføringen. Det kan være lurt å bruke tittelen og metabeskrivelsen for søkemotoroppføringen, sånn at du kan ta med flere søkeord for søkemotoroptimalisering på Google Shopping uten å måtte endre produktinformasjonen i nettbutikken.

Finn ut mer om optimalisering av produkt for tittel [title] og beskrivelse [description].

For å bruke titteltagger og metabeskrivelser for produktene dine på Google Shopping må du først velge innstillingen i Google & YouTube-appen på Shopify.

1. Klikk på Innstillinger i Google & YouTube-appen.
  2. Velg SEO-produkttittel i delen «Foretrukket produkttittel» for å bruke den søkemotoroptimaliserte produkttaggen for produktene dine på Google Shopping.
  3. Velg SEO-produktbeskrivelse i delen «Foretrukket produktbeskrivelse» for å bruke den søkemotoroptimaliserte metabeskrivelsen for produktene dine på Google.

Rabatter eller promoteringer

Rabatter kalles promoteringer i Google Merchant Center. Enkelte promoteringer (prosentandel, fast beløp, automatisk rabatt) som opprettes i administratorgrensesnittet for Shopify, synkroniseres automatisk til Google-annonser og kostnadsfrie oppføringer.

Andre promoteringer, som «Kjøp X, få Y», synkroniseres ikke med Google. Hvis du vil tilby Kjøp x få y-promoteringer, må du konfigurere dem i Merchant Center.

Finn ut mer om hvordan du oppretter og administrerer promoteringer i Google & YouTube-appen.

Du kan administrere hvilke rabatter som er tilgjengelige for Google & YouTube-appen på Shopify, ved å følge fremgangsmåten nedenfor:

1. Gå til Rabatter i navigasjonsmenyen til venstre i Shopify-administratoren.
  2. Klikk på navnet på rabatten du vil endre.
  3. I Salgskanaler-delen velger og velger du bort for salgskanalene du vil at rabatten skal være tilgjengelig på.
  4. Klikk på Lagre.

Du kan også administrere promoteringene dine i Merchant Center. Finn ut hvordan du endrer en promotering eller endrer promoteringsstatus. Få generell informasjon om promoteringer.

Produktstatus

Google & YouTube-appen på Shopify viser statusen for produktene dine i Produkter-delen på Oversikt-siden. Det finnes tre mulige produktstatuser:

• Ikke godkjent: Produkter med Not approved-statusen synkroniseres ikke med Google Merchant Center på grunn av én eller flere feil eller manglende produktinformasjon.
  • Venter: Produkter med Pending-statusen har endringer i Shopify som ennå ikke er synkronisert med Google Merchant Center.
  • Godkjent: Produkter med Approved-statusen synkroniseres med Merchant Center.

Du kan løse produktfeil ved å klikke på produktnavnet og gjøre endringer på siden med detaljert produktinformasjon, slik at den oppfyller Merchant Centers produktkrav. Når du gjør endringer i et produkt her, synkroniseres de automatisk med Merchant Center.

Når du endrer produktinformasjonen på produktsiden til Shopify-administratoren, synkroniseres endringene med Google. Siden Google-feil og -advarsler er forskjellige fra Shopifys, bør du sjekke Google & YouTube-appen på Shopify med jevne mellomrom for å sørge for at endringer du har gjort i Shopify-administratoren, ikke har ført til avvisning på Google.

Produktkrav

Google krever spesifikk informasjon om produktene dine før de kan publiseres på Google. Google & YouTube-appen på Shopify importerer den eksisterende produktinformasjonen fra Shopify, men du må kanskje legge til noe ekstra informasjon før du kan synkronisere produkter med Merchant Center.

De fleste produktene trenger bare følgende informasjon lagt til:

• Google-produktkategori: For å sikre at produktene kategoriseres på riktig måte på Google, bør du legge til Google-produktkategorier for produktene. Hvis du ikke legger til en produktkategori, tilordner Google automatisk en kategori til produktet, men det kan oppstå feil.

Finn ut mer om Google-produktkategori

• Unike produktkoder: Google krever at du har en unik produktkode for hvert av produktene. Med disse identifikatorene kan Google matche produktet ditt med lignende produkter på Google Shopping. Hvis kodene ikke er riktige, publiserer ikke Google produktene dine, og kontoen kan bli sperret.
    • Hvis et produkt har et GTIN-nummer (Global Trade Item Number), må du legge det til før du kan publisere produktet. Du kan legge til et GTIN-nummer i detaljene for produktvarianten.
    • For produkter uten GTIN-nummer må du legge til delenummer (MPN) og merke i produktinformasjonen i Google & YouTube-appen på Shopify.

Finn ut mer om unike produktkoder

Google har også spesifikke krav til følgende produktkategorier:

• Klær og tilbehør: Det kan hende at produkter i kategorien Klær og tilbehør krever bestemt produktinformasjon før de publiseres. Du kan finne ut om du må ta med produktinformasjonen ved å se i Googles retningslinjer for følgende:
  • Medier: Produkter i kategoriene Musikk, Film eller Videospill må ha UPC, EAN eller JAN som unik produktkode.
  • Bøker: Produkter i Bøker-kategorien må ha ISBN som unik produktkode. Produktalternativer, inkludert varianter, må være på engelsk for å synkroniseres med Google.
Merk: I enkelte land må du vise en pris per enhet for produkter. Du kan legge til enhetsprisinformasjon i Google & YouTube-appfeltene for et produkt i Shopify.