In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Uw producten synchroniseren

Dit artikel is bedoeld voor gebruikers van de Google & YouTube-app op Shopify

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Klik hier voor informatie over hoe u uw producten in Merchant Center Next synchroniseert.

De Google & YouTube-app op Shopify synchroniseert producten die beschikbaar zijn voor uw online winkel met Merchant Center. Voor in aanmerking komende winkels kunnen producten die via de Google & YouTube-app op Shopify met Merchant Center zijn gesynchroniseerd, kosteloos worden getoond in relevante vermeldingen op het tabblad Google Shopping. Meer informatie over gratis vermeldingen

Als u de status van uw producten wilt bekijken of uw accountinstellingen wilt wijzigen, gaat u naar de Google & YouTube-app op Shopify.

Op deze pagina

Hoe het werkt

1. Producten beschikbaar maken voor de Google & YouTube-app op Shopify: Als u de Google & YouTube-app voor het eerst instelt op Shopify, worden alle producten die beschikbaar zijn in uw Shopify-winkel automatisch gesynchroniseerd met Merchant Center. Als u liever zelf bepaalt welke producten u synchroniseert, kunt u de publicatie van één product handmatig wijzigen of een bulkactie uitvoeren om de publicatie van meerdere producten tegelijk te wijzigen.
  1. Vereiste productgegevens toevoegen: Google gebruikt productgegevens om uw gesynchroniseerde producten op Google te categoriseren. In bepaalde gevallen moet u aanvullende informatie toevoegen voordat producten met uw Merchant Center-account kunnen worden gesynchroniseerd.

Een productsynchronisatie wordt in gang gezet nadat een verkoper het Merchant Center-account heeft gekoppeld en de vereiste productinformatie heeft geüpdatet. De synchronisatie van producten gaat automatisch door als er informatie verandert.

Opmerking: Voor gesynchroniseerde productgegevens hanteert Google op basis van het beleid een vervaltermijn van 30 dagen. Als u geen wijzigingen aanbrengt, worden producten in die 30 dagen automatisch geüpdatet in de Google & YouTube-app op Shopify om te voorkomen dat productgegevens verlopen of verloren gaan.

Productgegevens toevoegen via de Google & YouTube-app op Shopify

1. Ga op de Shopify-beheerpagina naar Verkoopkanalen en klik op Google & YouTube.
  2. Ga op de pagina Overzicht naar het gedeelte Productstatus.
  3. Klik op Producten beheren om uw gesynchroniseerde producten in een bulkeditor te bekijken.
  4. Update de gewenste velden en klik op Opslaan.
  5. Optioneel: Als uw product geen GTIN of MPN heeft omdat het een product op maat is, vinkt u Dit is een product op maat aan.
  6. Optioneel: Voeg in het gedeelte Productcategorisatie een Google-productcategorie toe.
  7. Optioneel: Voeg aangepaste labels toe voor Leeftijd, Gender of Staat.
  8. Klik op Opslaan.
Opmerking: U kunt productgegevens bewerken via de afzonderlijke productpagina's of de bulkeditor. Als u de varianten van een product wilt updaten, gaat u op de productpagina naar het gedeelte Varianten.

Producttitels en -beschrijvingen optimaliseren voor Google Shopping

Met de zoekwoorden die u in uw producttitels en -beschrijvingen gebruikt, kunnen we uw producten aan de juiste klanten tonen op Google Shopping.

Als u producten synchroniseert met Google Shopping, kunt u de producttitels en -beschrijvingen synchroniseren of de titeltag en metabeschrijving van de zoekmachinevermelding gebruiken. U kunt de titeltag en metabeschrijving van de zoekmachinevermelding gebruiken, zodat u meer zoekwoorden kunt opnemen voor zoekmachineoptimalisatie op Google Shopping zonder de productinformatie in uw online winkel te wijzigen.

Meer informatie over hoe u titel [title] en beschrijving [description] optimaliseert

Als u titeltags en metabeschrijvingen voor uw producten op Google Shopping wilt gebruiken, moet u eerst de voorkeur selecteren in de Google & YouTube-app op Shopify.

1. Klik in de Google & YouTube-app op Instellingen.
  2. Selecteer in het gedeelte Voorkeur voor producttitel de optie SEO-producttitel om de door Google geoptimaliseerde producttag voor uw producten op Google Shopping te gebruiken.
  3. Selecteer in het gedeelte Voorkeur voor productbeschrijving de optie SEO-productbeschrijving om de door zoekmachines geoptimaliseerde metabeschrijving voor uw producten op Google te gebruiken.

Kortingen of promoties

Kortingen worden in Google Merchant Center promoties genoemd. Sommige promoties (percentage, vast bedrag, geautomatiseerde korting) die u in uw Shopify-beheerdersomgeving heeft gemaakt, worden automatisch gesynchroniseerd met Google Ads en gratis vermeldingen.

Andere promoties, zoals Koop X krijg Y, worden niet gesynchroniseerd met Google. Als u Koop X krijg Y-promoties wilt aanbieden, moet u die instellen in uw Merchant Center.

Meer informatie over hoe u promoties maakt en beheert in de Google & YouTube-app

Bepaal met de onderstaande stappen welke kortingen beschikbaar zijn voor de Google & YouTube-app op Shopify:

1. Ga in uw Shopify-beheerdersomgeving naar Kortingen in het linkernavigatiemenu.
  2. Klik op de naam van de korting die u wilt bewerken.
  3. Selecteer of deselecteer in het gedeelte Verkoopkanalen de kanalen waar uw kortingen beschikbaar moeten zijn.
  4. Klik op Opslaan.

U kunt uw promoties ook beheren in Merchant Center. Meer informatie over hoe u een promotie bewerkt of de promotiestatus wijzigt Algemene informatie over Promoties

Productstatus

De Google & YouTube-app op Shopify toont de status van uw producten op de overzichtspagina in het gedeelte Producten. De productstatus kan 3 waarden hebben:

• Niet goedgekeurd: Producten met de status Niet goedgekeurd worden niet gesynchroniseerd met Google Merchant Center vanwege een of meer fouten of ontbrekende productgegevens.
  • In behandeling: Producten met de status In behandeling hebben wijzigingen in Shopify die nog niet zijn gesynchroniseerd met Google Merchant Center.
  • Goedgekeurd: Producten met de status Goedgekeurd zijn gesynchroniseerd met Merchant Center.

Klik op de productnaam en breng wijzigingen aan op de pagina met productdetails om productfouten op te lossen en aan de productvereisten voor Merchant Center te voldoen. Als u hier een wijziging aanbrengt in een product, wordt dit automatisch gesynchroniseerd met Merchant Center.

Als u productinformatie wijzigt op de productpagina van uw Shopify-beheerdersomgeving, worden de wijzigingen gesynchroniseerd met Google. Aangezien de fouten en waarschuwingen van Google verschillen van die van Shopify, moet u regelmatig in de Google & YouTube-app op Shopify controleren of de wijzigingen die u in uw Shopify-beheerderdersomgeving heeft aangebracht, geen afkeuring op Google veroorzaken.

Productvereisten

Google heeft specifieke informatie over uw producten nodig voordat u ze op Google kunt publiceren. De Google & YouTube-app op Shopify importeert uw bestaande productgegevens uit Shopify. U moet mogelijk wel aanvullende informatie toevoegen voordat u producten kunt synchroniseren met Merchant Center.

Voor de meeste producten hoeft alleen de volgende informatie te worden toegevoegd:

• Google-productcategorie: Voeg een Google-productcategorie aan producten toe om er zeker van te zijn dat uw producten correct worden gecategoriseerd op Google. Als u geen productcategorie toevoegt, wijst Google automatisch een categorie aan het product toe. Dit kan weleens misgaan.

Meer informatie over Google-productcategorieën

• Unieke product-ID's: Google stelt een unieke product-ID verplicht voor elk van uw producten. Met deze ID's kan Google uw product koppelen aan vergelijkbare producten op Google Shopping. Als deze ID's onjuist zijn, publiceert Google uw producten niet en kan uw account worden opgeschort.
    • Als een product een GTIN (Global Trade Item Number) heeft, moet u dit toevoegen voordat u het product kunt publiceren. U kunt een GTIN toevoegen aan de details van een productvariant.
    • Voor producten zonder GTIN moet u een MPN (Manufacturer Part Number) en merk toevoegen aan de productgegevens in de Google & YouTube-app op Shopify.

Meer informatie over unieke product-ID's

Google heeft ook specifieke vereisten voor de volgende productcategorieën:

• Kleding en accessoires: Voor producten in de categorie Kleding en accessoires zijn mogelijk specifieke productgegevens vereist voordat ze worden gepubliceerd. Raadpleeg de Google-richtlijnen om te bepalen of u de volgende productgegevens moet opnemen:
  • Media: Producten in de categorieën Muziek, Films of Video moeten een UPC, EAN of JAN als unieke product-ID hebben.
  • Boeken: Producten in de categorie Boeken moeten een ISBN-nummer hebben als unieke product-ID. Productopties, waaronder varianten, moeten in het Engels worden ingevoerd om gesynchroniseerd te kunnen worden met Google.
Opmerking: In sommige landen moet een prijs per eenheid worden getoond voor producten. U kunt informatie over eenheidsprijzen toevoegen aan de velden voor de Google & YouTube-app voor een product in Shopify.