I Hjælp kan du finde indhold om både Merchant Center Next og den klassiske version af Merchant Center. Se efter logoet øverst i hver artikel for at sikre, at artiklen omhandler den version af Merchant Center, du bruger.

Synkronisering af dine produkter

Denne artikel er beregnet til brugere af Google og YouTube-appen på Shopify

Et tilpasset ikon for artiklens overskrift i det klassiske Merchant Center

Hvis du vil have flere oplysninger om synkronisering af dine produkter i Merchant Center Next, kan du klikke her.

Google- og YouTube-appen på Shopify synkroniserer produkter, der er tilgængelige i din netbutik, med Merchant Center. Produkter, der er synkroniseret med Merchant Center ved hjælp af Google- og YouTube-appen på Shopify, kan vises gratis i relevante søgefortegnelser på fanen Google Shopping. Få flere oplysninger om gratis fortegnelser.

Du kan se status for dine produkter eller ændre dine kontoindstillinger i Google- og YouTube-appen på Shopify.

På denne side

Sådan fungerer det

1. Gør produkter tilgængelige for Google- og YouTube-appen på Shopify: Når du konfigurerer Google- og YouTube-appen på Shopify for første gang, synkroniseres alle de produkter, der er tilgængelige i din Shopify-butik, automatisk med Merchant Center. Hvis du foretrækker at vælge, hvilke produkter der skal synkroniseres, kan du ændre offentliggørelsen af et enkelt produkt manuelt eller foretage en massehandling for at ændre offentliggørelsen for flere produkter.
  1. Tilføj påkrævede produktdata: Google bruger produktdata til at kategorisere dine synkroniserede produkter på Google. I visse tilfælde skal du dog muligvis tilføje yderligere oplysninger, før produkter kan blive synkroniseret med din Merchant Center-konto.

En produktsynkronisering påbegyndes, når en sælger har tilknyttet sin Merchant Center-konto og opdaterer de påkrævede produktoplysninger. Ved ændring af oplysninger synkroniseres produkter fortsat automatisk.

Bemærk! Google anvender en udløbspolitik for synkroniserede produktdata med en ufravigelig tidsramme på 30 dage. Det betyder, at hvis der ikke foretages ændringer, opdaterer Google- og YouTube-appen på Shopify automatisk produkter inden for denne periode på 30 dage for at undgå, at domænet udløber, eller produktdata går tabt.

Sådan tilføjer du produktdata ved hjælp af Google- og YouTube-appen på Shopify

1. Gå til Sales Channels [Salgskanaler] på din Shopify-administratorside, og klik på Google & YouTube [Google og YouTube].
  2. Gå til sektionen Product Status [Produktstatus] på siden Overview [Oversigt].
  3. Klik på Manage Products [Administrer produkter] for at se dine synkroniserede produkter i et redigeringsværktøj til flere elementer.
  4. Opdater de ønskede felter, og klik på Gem.
  5. Valgfrit: Hvis dit produkt ikke har et GTIN- eller MPN-nummer, fordi det er et specialfremstillet produkt, skal du markere afkrydsningsfeltet Dette er et specialfremstillet produkt.
  6. Valgfrit: Tilføj en Google-produktkategori i sektionen Produktkategorisering.
  7. Valgfrit: Tilføj tilpassede etiketter for Alder, Køn eller Stand.
  8. Klik på Gem.
Bemærk! Du kan redigere produktdata via de enkelte produktsider eller via redigeringsværktøjet til flere elementer. Hvis du vil opdatere varianter af et produkt, skal du gå til sektionen "Varianter" på produktsiden.

Optimering af produkttitler og beskrivelser til Google Shopping

De søgeord, du bruger i dine produkttitler og -beskrivelser, kan hjælpe os med at vise dine produkter til de rette kunder på Google Shopping.

Når du synkroniserer produkter med Google Shopping, kan du enten synkronisere dine produkttitler og beskrivelser eller bruge titeltagget og metabeskrivelsen fra søgemaskinens fortegnelse. Det kan være en god idé at bruge titeltagget og metabeskrivelsen fra søgemaskinen, så du kan medtage flere søgeord til søgemaskineoptimering på Google Shopping uden at ændre produktoplysningerne i din netbutik.

Få flere oplysninger om optimering af produktets titel [title] og beskrivelse [description].

Hvis du vil bruge titeltags og metabeskrivelser for dine produkter på Google Shopping, skal du først vælge indstillingen i Google- og YouTube-appen på Shopify.

1. I Google- og YouTube-appen skal du klikke på Indstillinger.
  2. Vælg SEO-produkttitel i sektionen "Indstilling for produkttitel" for at bruge det søgemaskineoptimerede produkttag for dine produkter på Google Shopping.
  3. I sektionen "Indstilling for produktbeskrivelse" skal du vælge SEO-produktbeskrivelse for at bruge den søgemaskineoptimerede metabeskrivelse for dine produkter på Google.

Rabatter eller kampagner

Rabatter kaldes kampagner i Google Merchant Center. Nogle kampagner (rabatprocent, fast rabatbeløb, automatisk rabat), der er oprettet på din Shopify-administratorkonto, synkroniseres automatisk med Google Ads og gratis fortegnelser.

Andre kampagner, f.eks. "Køb X, og få Y-kampagner", synkroniseres ikke med Google. Hvis du vil tilbyde "Køb X, og få Y-kampagner", skal du konfigurere dem i Merchant Center.

Få flere oplysninger om oprettelse og administration af kampagner i Google- og YouTube-appen.

Du kan administrere, hvilke rabatter der er tilgængelige for Google- og YouTube-appen på Shopify, ved at følge vejledningen nedenfor:

1. Gå til Rabatter i navigationsmenuen til venstre på din Shopify-administratorkonto.
  2. Klik på navnet på den rabat, du vil redigere.
  3. I sektionen Salgskanaler skal du vælge de salgskanaler, hvor din rabat skal tilbydes, og fravælge de salgskanaler, hvor rabatten ikke skal tilbydes.
  4. Klik på Gem.

Du kan også administrere dine kampagner i Merchant Center. Se, hvordan du redigerer en kampagne eller ændrer kampagnestatus. Få generelle oplysninger om kampagner.

Produktstatus

I Google- og YouTube-appen på Shopify kan du se status for dine produkter på siden Oversigt i sektionen Produkter. Der er tre mulige produktstatusser:

• Ikke godkendt: Produkter med statussen Ikke godkendt synkroniseres ikke med Google Merchant Center på grund af en eller flere fejl eller manglende produktdata.
  • Afventer: Produkter med statussen Afventer har ændringer i Shopify, der endnu ikke er synkroniseret med Google Merchant Center.
  • Godkendt: Produkter med statussen Godkendt synkroniseres med Merchant Center.

Du kan løse produktfejl ved at klikke på produktnavnet og foretage ændringer på siden med produktoplysninger, så Merchant Center-produktkravene overholdes. Når du ændrer oplysninger om et produkt her, synkroniseres produktet automatisk med Merchant Center.

Når du ændrer produktoplysningerne på produktsiden på din Shopify-administratorkonto, synkroniseres ændringerne med Google. Da Googles fejl og advarsler adskiller sig fra Shopifys fejl og advarsler, skal du tjekke Google- og YouTube-appen på Shopify med jævne mellemrum for at sikre, at de ændringer, du har foretaget på din Shopify-administratorkonto, ikke har forårsaget en afvisning på Google.

Produktkrav

Google kræver specifikke oplysninger om dine produkter, før du kan udgive dem på Google. Google- og YouTube-appen på Shopify importerer dine eksisterende produktdata fra Shopify, men du skal muligvis tilføje yderligere oplysninger, før du kan synkronisere produkter med Merchant Center.

For de fleste produkter er det kun nødvendigt at tilføje følgende oplysninger:

• Google-produktkategori: For at sikre, at dine produkter kategoriseres nøjagtigt på Google, skal du føje en Google-produktkategori til produkter. Hvis du ikke tilføjer en produktkategori, tildeler Google automatisk en kategori til produktet, men der kan opstå fejl.

Få flere oplysninger om Google-produktkategori.

• Unikke produkt-id'er: Google kræver, at du har et unikt produkt-id for hvert af dine produkter. Disse id'er giver Google mulighed for at matche dit produkt med lignende produkter på Google Shopping. Hvis disse id'er ikke er korrekte, udgiver Google ikke dine produkter, og din konto kan blive suspenderet.
    • Hvis et produkt har et GTIN-nummer (Global Trade Item Number), skal du tilføje det, før du kan udgive produktet. Du kan tilføje et GTIN-nummer i oplysningerne om en produktvariant.
    • For produkter uden et GTIN skal du føje et MPN (producentens varenummer) og et brand til produktdataene i Google- og YouTube-appen på Shopify.

Få flere oplysninger om unikke produkt-id'er.

Google har også specifikke krav til følgende produktkategorier:

• Tøj og tilbehør: Produkter i kategorien Tøj og tilbehør kræver muligvis specifikke produktdata, før de udgives. Du kan se, om du skal medtage produktdata, i Googles retningslinjer for følgende:
  • Medier: Produkter i kategorierne Musik, Film og Videospil skal have et UPC-, EAN- eller JAN-nummer som deres unikke produkt-id.
  • Bøger: Produkter i kategorien Bøger skal have et ISBN-nummer som deres unikke produkt-id. Produktmuligheder, bl.a. varianter, skal være på engelsk for at kunne synkroniseres med Google.
Bemærk! Nogle lande skal vise en pris pr. enhed for produkter. Du kan føje oplysninger om enhedspris til produktfelterne i Google- og YouTube-appen på Shopify.