I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Trinn 2: Opprett en kampanje

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.
Hvis du ser etter informasjon om hvordan du oppretter promoteringer i Merchant Center Next, kan du klikke her.

I denne artikkelen finner du informasjon om de to måtene du kan opprette promoteringer på.

Du må opprette promoteringer for å oppgi informasjon du vil dele med kunder på Google om tilbud. Når du legger til promoteringer for produktene du selger på Google, ser kundene en «spesialtilbud»-link (f.eks. 15 % rabatt eller fri frakt).

Finn ut mer om anbefalte fremgangsmåter for promoteringer.

Alternativ 1: Bruk promoteringsbyggeren

Du finner promoteringsbyggeren i promoteringsoversikten i Merchant Center-kontoen din. Med dette verktøyet kan du angi individuelle promoteringer manuelt. Bruk promoteringsbyggeren hvis du har få promoteringer du vil sende inn.

Følg fremgangsmåten nedenfor for å legge til kampanjer manuelt:

1. Klikk på Markedsføring i navigasjonsmenyen i Merchant Center-kontoen din, og klikk deretter på Promoteringer.
  2. Klikk på plussknappen .
  3. Velg land og språk for promoteringen. Landet du velger, avgjør valutaen for prisene som vises i promoteringen.
  4. Velg hvor du vil vise promoteringen: i Shopping-annonser, kostnadsfrie oppføringer eller annonser for varer i butikk. Du kan velge mer enn én destinasjon.
  5. Velg romoteringspkategoriene som passer best for promoteringen din.
  6. Følg veiledningen, og klikk deretter på Lagre.

promoteringsbyggeren støtter følgende promoteringskategorier:

• Beløpsbasert rabatt: Tilby en pengerabatt for varene dine.
  • Prosentvis rabatt: Tilby en prosentvis rabatt for varene dine.
  • Bonuspresang: Tilby en gave basert på kjøp av varer eller kjøpsbeløp.
  • Fri frakt: Tilby fri frakt basert på kjøp av varer eller kjøpsbeløp (ikke tilgjengelig for annonser for varer i butikk).

Med promoteringsbyggeren kan du spesifisere forbruksgrenser, rabattbeløp, gavebeskrivelser med mer. Etter at du har valgt promoteringskategorien, viser verktøyet alle de aktuelle alternativene for promoteringen din. Følg veiledningen for å opprette promoteringen.

Hvis du velger å bruke promoteringene dine på bestemte produkter i produktfeeden din, velger du Opprett egendefinerte filtre basert på produktattributter i promoteringsbyggeren. Med dette alternativet kan du velge bestemte samlinger av tilbud fra produktfeeden din som du vil ekskludere eller inkludere i promoteringene dine. Med følgende attributter kan du angi varene som promoteringene skal brukes på:

Merk: Teksten i filtrene skiller mellom store og små bokstaver.

Gjør følgende hvis annonser for varer i butikk er destinasjonen for promoteringen din:

• Oppgi en link til promoteringens detaljside under konfigureringen. Promoteringslinken brukes til å bekrefte at den lokale promoteringen er gyldig og kan løses inn.
  • Under konfigureringen velger du hvilke Google-bedriftsprofiler som er kvalifisert for promoteringen. Du kan velge alle bedriftsprofilene dine eller bare noen bestemte butikkoder.

Følg veiledningen ovenfor hvis du vil opprette promoteringer i promoteringsbyggeren. Hvis du oppretter promoteringer ved hjelp av promoteringsbyggeren, kan du fortsatt laste opp promoteringer via en promoteringsfeed (se alternativ 2 nedenfor).

Alle promoteringene vises i oversikten.

Alternativ 2: Opprett en promoteringsfeed

En promoteringsfeed er et regneark som inneholder alle promoteringene du bruker på nettet. Bruk en promoteringsfeed hvis du har mange promoteringer du vil sende inn.

For å komme i gang må du opprette et regneark (f.eks. en TXT-fil, en XML-fil eller et Google-regneark). For å finne ut mer, klikk på Promoteringsfeeder øverst til høyre i promoteringsoversikten. Du finner mer informasjon i spesifikasjonen for promoteringsfeeder. Hvis du vil endre en eksisterende promotering, kan du lese artikkelen om hvordan du endrer en promotering eller promoteringsstatus.

Fyll ut interesseskjemaet for promoteringer i Merchant Center hvis du vil vite mer om promoteringsprogrammet. Hvis du allerede har promoteringsfeeder for andre leverandører, kan du opprette regler for å gjøre om de eksisterende dataene slik at de samsvarer med kravene i produktfeedspesifikasjonen vår. Finn ut mer om hvordan du angir feedregler.

Gjennomgå resultatene av feedbehandlingen

Du kan gjennomgå resultatene av all feedbehandling for filbaserte eller Google Regneark-baserte feeder. Slik finner du resultatene:

1. Klikk på Markedsføring i navigasjonsmenyen i Merchant Center-kontoen din, og klikk deretter på Promoteringer.
  2. Klikk på Promoteringsfeeder øverst til høyre i promoteringsoversikten.
  3. Klikk på navnet på promoteringsfeeden du vil gjennomgå.
  4. Gjennomgå resultatene:
    • Egenskaper: Dette inkluderer viktige feedegenskaper, som varierer avhengig av inndatametoden for feeden. Her finner du attributter som inndatametode, tidssone, filstørrelse, registrerte skilletegn (hvis aktuelt) med mer.
    • Attributter: Avhengig av hvilket Merchant Center-program feeden din er med i, krever vi at attributtene overholder den aktuelle spesifikasjonen for produktinformasjon. I denne delen kan du gjennomgå alle attributtene vi har funnet i feeden din, inkludert attributtene som gjenkjennes og tilordnes til datapesifikasjonene, samt ukjente attributter som ikke samsvarer med noen av de som er oppført i spesifikasjonen for produktinformasjon. Du kan se gjennom listen og bruke feedregler og andre verktøy for å informere Merchant Center om hvilket ukjent attributt du vil bruke for å fylle ut et Google-attributt. Det kan for eksempel hende du vil bruke verdien du har sendt inn for produktnavnet [product_name], i attributtet for tittel [title].
    • Behandling av data: I denne delen kan du se hvor mange varer du har i feeden, og hvor mange varer det er oppdaget problemer for. Gjennomgå listen over vareproblemer for å finne ut hvor mange varer i feeden din som er berørt, inkludert eksempler og linker til dokumentasjon for å løse problemet.

Alternativ 3: Bruk Content API til promoteringer

Du kan dele og administrere promoteringsdataene dine med Google via Content API.

Content API er tilgjengelig for selgere i landene nedenfor. Tabellen nedenfor viser tilordningen til oppføringslandet. Promoteringer kan gjøres tilgjengelige på språkene som støttes i det aktuelle landet.

Land Språkene som støttes
Australia Engelsk
Brasil Portugisisk og engelsk
Canada Engelsk og fransk
Frankrike Fransk og engelsk
Tyskland Tysk og engelsk
India Engelsk
Italia Italiensk og engelsk
Japan Japansk og engelsk
Nederland Nederlandsk og engelsk
Sør-Korea Koreansk og engelsk
Spania Spansk og engelsk
Storbritannia Engelsk
USA Engelsk

Finn ut mer om hvordan du kommer i gang med Content API for Shopping.

Alternativ 4: Bruk promoteringer fra tredjepartspartnere (bare for USA)

Hvis du har en Shopify- eller WooCommerce-konto, kan du knytte produktrabattene fra disse plattformene til Merchant Center-kontoen din for å vise promoteringene for produktene dine på Google. Du trenger ikke å opprette promoteringene dine via Merchant Center-kontoen din hvis du bruker denne funksjonen. Finn ut mer om hvordan du oppretter og administrerer promoteringer med tredjepartspartnere.