I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Se resultatene for annonsekampanjer i Merchant Center

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

Hvis du ser etter informasjon om hvordan du kan se resultater for annonsekampanjer i Merchant Center Next, kan du klikke her.

Du kan spore resultatene for Performance Max-kampanjene dine på «Annonsekampanjer»-siden i Merchant Center-kontoen din. Øverst på siden ser du det samlede resultatet for alle kampanjene. Nedenfor finner du resultatene for hver enkelt kampanje.

Side for Google Merchant Center-annonsekampanjer der det vises et linjediagram over et diagram.

Merk: Resultatdiagrammet er ikke tilgjengelig hvis Merchant Center-kontoen er knyttet til flere Google Ads-kontoer.

Forstå beregningene

Det kan hende du ser forskjellige resultater som rapporteres for kampanjene, avhengig av om du har konfigurert konverteringssporing i Google Ads-kontoen eller ikke.

Uten konverteringssporing

Disse beregningene er tilgjengelige uten konverteringssporing:

• Annonseklikk: Dette er antallet ganger noen har klikket på annonsen din.
  • Annonsevisninger: Her kan du se hvor ofte annonsen din er vist til kunder.
  • Klikkfrekvens (CTR): Dette er et forholdstall som viser hvor ofte annonsen din har ført til besøk på nettstedet ditt etter at den ble vist i Google-kanaler. Tallet beregnes ved å dele antallet klikk annonsen får, på antallet visninger.
  • Kostnad: Dette er den samlede totalkostnaden for kampanjen din.

Med konverteringssporing

Dette er beregningene som er tilgjengelige med konverteringssporing (hvis du har registrert minst én konvertering i kampanjene dine):

• Annonseklikk: Dette er antallet ganger noen har klikket på annonsen din.
  • Annonsekonverteringer: Dette er antallet ganger klikk på annonsen din har ført til en handling som har verdi for bedriften din (f.eks. et kjøp på nettet).
    • Du definerer handlingen du vil spore, når du konfigurerer konverteringssporing i Google Ads.
  • Kostnad: Dette er den samlede totalkostnaden for kampanjen din.
  • Kostnad per konvertering: Dette er den gjennomsnittlige kostnaden for hver konvertering.
    • Kostnaden per konvertering beregnes ved å dele den totale kampanjekostnaden på antallet konverteringer.

Andre rapporteringsfunksjoner

Du kan se mer detaljerte annonseresultater i resultatoversikten.

I oversikten kan du segmentere beregningene etter produkt, merke, kategori og region. Denne informasjonen kan gjøre det enklere å ta beslutninger om annonsekampanjer og produktporteføljen din.

Slik får du tilgang til resultatoversikten:

1. Klikk på Resultater og deretter på Oversikt på navigeringsmenyen til venstre.
  2. Klikk på fanen Shopping-annonser på menyen over oversikten.
  3. Segmenter hver beregning ved å klikke på navnet på segmentet nederst i oversikten.
Viktig: Det kan være forskjell på beregningene som vises på «Annonsekampanjer»-siden, og beregningene som vises på «Resultater»-oversikten. Dette skyldes at oversikten bare omfatter Shopping-annonser, mens «Annonsekampanjer»-siden også inneholder andre annonseformater som støttes i Performance Max-kampanjer (f.eks. annonser som vises på YouTube). I tillegg er «Annonsekampanjer»-siden avhengig av Google Ads-sporing, mens oversikten er basert på Google Analytics. Google Ads beregner data på en annen måte enn Google Analytics, og derfor ser du enkelte forskjeller i beregningene selv når de underliggende dataene er like. Finn ut mer om potensielle dataavvik

Du får tilgang til enda mer avanserte rapporteringsfunksjoner i Google Ads. Hvis du knytter sammen Merchant Center- og Google Ads-kontoen din, kan du se kampanjerapporteringen i begge kontoene.

Linker til relatert innhold