In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Prestaties van advertentiecampagnes bekijken in Merchant Center

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Klik hier voor meer informatie over het weergeven van prestaties van advertentiecampagnes in Merchant Center Next.

In uw Merchant Center-account kunt u de resultaten van uw Performance Max-campagnes bijhouden op de pagina Advertentiecampagnes. Bovenaan de pagina ziet u de algemene prestaties van al uw campagnes en daaronder de prestaties van afzonderlijke campagnes.

Pagina met advertentiecampagnes in Google Merchant Center met een lijndiagram boven een diagram.

Opmerking: Het prestatiediagram is niet beschikbaar als uw Merchant Center-account is gekoppeld aan meerdere Google Ads-accounts.

Inzicht in uw statistieken

Er kunnen verschillende resultaten voor uw campagnes worden gerapporteerd, afhankelijk van of u Conversies bijhouden wel of niet heeft ingesteld in uw Google Ads-account.

Zonder conversies bijhouden

Deze statistieken zijn beschikbaar zonder Conversies bijhouden:

• Advertentieklikken: het aantal keren dat er op uw advertentie is geklikt.
  • Advertentievertoningen: hoe vaak uw advertentie aan klanten is getoond.
  • Klikfrequentie (CTR): een verhouding die aangeeft hoe vaak uw advertentie heeft geleid tot bezoeken aan uw website nadat deze is getoond op Google-kanalen. De klikfrequentie wordt berekend door het aantal klikken op uw advertentie te delen door het aantal vertoningen.
  • Kosten: de gecombineerde totale kosten van uw campagne.

Met conversies bijhouden

Dit zijn de beschikbare statistieken voor conversies bijhouden (als er voor uw campagnes ten minste 1 conversie is geregistreerd):

• Advertentieklikken: het aantal keren dat er op uw advertentie is geklikt.
  • Advertentieconversies: het aantal keren dat klikken op uw advertentie heeft geleid tot een waardevolle actie voor uw bedrijf (zoals een online aankoop).
    • U definieert zelf de actie die u wilt bijhouden wanneer u Conversies bijhouden instelt in Google Ads.
  • Kosten: de gecombineerde totale kosten van uw campagne.
  • Kosten per conversie: De gemiddelde kosten van elke conversie.
    • De kosten per conversie worden berekend door de totale kosten van uw campagne te delen door het aantal conversies.

Aanvullende rapportagefuncties

U kunt de prestaties van uw advertenties in meer detail bekijken door naar het prestatiedashboard te gaan.

Via het dashboard kunt u uw statistieken segmenteren op product, merk, categorie of regio. Op basis van deze informatie kunt u beslissingen nemen over uw advertentiecampagnes en productportfolio.

Zo opent u het prestatiedashboard:

1. Klik in het navigatiemenu links op Prestaties en dan op Dashboard.
  2. Klik in het menu boven het dashboard op het tabblad Shopping-advertenties.
  3. Segmenteer elke statistiek door onderaan het dashboard op de segmentnaam te klikken.
Belangrijk: Er kunnen verschillen zijn tussen de statistieken die u ziet op de pagina Advertentiecampagnes en op het prestatiedashboard. Dat komt omdat op het dashboard alleen Shopping-advertenties staan, terwijl op de pagina Advertentiecampagnes ook andere advertentie-indelingen staan die worden ondersteund door Performance Max-campagnes (bijvoorbeeld advertenties die worden getoond op YouTube). Daarnaast is de pagina Advertentiecampagnes gebaseerd op tracking van Google Ads, terwijl in het dashboard daarvoor Google Analytics wordt gebruikt. Google Ads berekent gegevens op een andere manier dan Google Analytics. Daarom ziet u bepaalde verschillen in statistieken, zelfs als de onderliggende gegevens hetzelfde zijn. Meer informatie over mogelijke verschillen in gegevens

U heeft ook toegang tot nog geavanceerdere rapportagefuncties in Google Ads. Nadat u uw Merchant Center- en Google Ads-accounts heeft gekoppeld, kunt u uw campagnerapportage in beide accounts bekijken.