I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Om leverans samma dag för lokala produktannonser

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Med den här funktionen kan du visa att du erbjuder leverans samma dag för lokala produkter genom att lägga till märken och annoteringar till dina produkter i lokala gratisannonser och annonser för lokala butikslager.

På den här sidan

Innan du börjar

• Identifiera vilka produkter och butiker i ditt lokala lagerflöde som stöder leverans samma dag.
  • Identifiera de senaste beställningstiderna för de deltagande butikerna. Du kan behöva ställa in flera tjänster för leverans samma dag för att kunna täcka flera tidszoner. Tidszonerna baseras på dina Merchant Center-inställningar, inte användarens plats.
  • Fastställ din avgiftsstruktur, inklusive leveransavgiften. Vi stöder för närvarande inte tilläggsavgifter så det är bäst att beräkna summan av alla avgifter och uppge den till Google som en enda leveransavgift (avståndsbaserad leveransavgift stöds).
  • Definiera leveransavstånd per butik. Om leveransradien varierar kan du antingen ställa in en separat tjänst för leverans samma dag eller välja en konservativ radie.

Kvalificering

Du kan aktivera noteringar och märken för leverans samma dag för dina lokala gratisannonser och annonser för lokala butikslager i USA om du uppfyller följande kriterier:

• Ditt företag måste tillhandahålla tjänster för leverans samma dag för kvalificerade produkter, och de inställningar för leverans samma dag som du anger i Merchant Center ska överensstämma med innehållet på din webbplats.
  • Fraktkostnaden för leverans samma dag ska överensstämma med kostnaden som uppges på din webbplats.
  • Ditt Merchant Center-konto ska vara länkat till den Google Företagsprofil som används för dina butiker.
  • Du ska ha lokala gratisannonser eller annonser för lokala butikslager aktiverade i Merchant Center. Läs om hur du kan aktivera annonser för lokala butikslager och lokala gratisannonser.
  • Du måste ha ett lokalt produktflöde i Merchant Center.

Gör så här

Ställ in leverans nästa dag för lokala produktannonser

Servicetäckning

1. Klicka på verktygs- och inställningsikonen Merchant Center Settings [icon] i ditt Merchant Center-konto.
  2. Välj Frakt och returer under Verktyg.
  3. Välj Lägg till frakttjänst.
  4. Välj Leverans för lokala produkter (endast USA).
  5. På sidan Servicetäckning anger du namn på frakttjänsten och väljer USA som land och USD som valuta för avgifterna.
  6. Klicka på Nästa.
Obs!

Leveranstider

1. På sidan Leveranstider väljer du om alla produkter eller endast vissa produkter ska vara tillgängliga för leverans samma dag.
  2. Bestäm om alla butiker erbjuder leverans samma dag eller bara vissa butiker.
    • Du kan välja deltagande butiker via butiksväljaren direkt i Merchant Center eller genom att lägga till etiketten för leverans samma dag för kvalificerade produkter i lagerflödet för lokala produkter via attributet lokal fraktetikett [local_shipping_label].
  3. Skapa en etikett för leverans samma dag (om tillämpligt).
    • Skapa ett namn på etiketten för leverans samma dag. Etikettnamnet får inte innehålla blanksteg. Till exempel tillåts ”samma_dag_etikett_1” som etikettnamn.
    • Om endast vissa av dina produkter i en enskild butik är tillgängliga för leverans samma dag måste du använda namnet på etiketten för leverans samma dag som du skapade och lägga till etiketten i ditt lokala produktlager genom att använda den lokala fraktetiketten [local_shipping_label]. När du har tillämpat etiketten för leverans samma dag visas den för alla kvalificerade produkter i kolumnen Fraktetikett i Merchant Center.
  4. Välj en maximal leveransradie.
    • Detta baseras på var butiken ligger. Du kan ange butikens högsta leveransradie i miles eller kilometer. Minst 2 miles eller 3 km krävs.
    • Om vissa butiker erbjuder leverans samma dag med en radie på 8 kilometer och andra butiker erbjuder leverans samma dag med en radie på 16 kilometer kan du skapa två separata tjänster för leverans samma dag eller använda det kortare avståndet för att täcka alla butiker.
  5. Välj senaste beställningstid.
    • Det här är den specifika tid eller antalet timmar innan en butik stänger som en kund kan göra en beställning som kan levereras samma dag. Om dina butiker till exempel stänger kl. 21.00 och kunderna behöver göra en beställning före kl. 17.00 för att få leverans samma dag blir stopptiden kl. 17.00 eller fyra timmar.
    • Stängningstiden för varje butik utgår från data i din Google Företagsprofil. Om stopptiden har ställts in med antalet timmar baseras den på varje enskild butiks stängningstid. Alla butiker med olika stängningstid får därför olika tid för senaste beställning. Annars baseras stopptiden på den specifika tid du anger manuellt.
    • Du kan även ange om varor som kan leverans samma dag kan levereras nästa dag när beställningar av dessa varor görs efter stopptiden.
  6. Ange ett lägsta ordervärde för att beställningar ska kvalificera sig för levereras samma dag. Om det inte finns något lägsta beställningsbelopp lämnar du det här värdet som 0,00 SEK.

Fraktkostnad

1. På sidan Fraktkostnad väljer du den fraktkostnad som du debiterar dina kunder för leverans samma dag. Alternativen inkluderar:
    • Gratis frakt över ett visst belopp
    • Fri frakt på alla beställningar
    • Intervallbaserad prissättning baserat på beställningens totala värde
    • Fast avgift för alla beställningar
  2. Klicka på Spara.

Verifiering

För att skapa en så bra kundupplevelse som möjligt är det viktigt att validera fraktinställningarna. Google verifierar tjänster för leverans samma dag som har lagts till av återförsäljare, så se till att uppgifterna stämmer överens med det som visas på din webbplats. Leverans samma dag måste marknadsföras eller nämnas på både på din webbplats och i kassaflödet.

Det kan ta upp till 72 timmar för Google att granska inställningarna. Om det finns ett problem med inställningarna för leverans samma dag får administratören för ditt Merchant Center-konto ett e-postmeddelande med anvisningar om hur problemet kan åtgärdas.

Obs! Det finns olika faktorer som påverkar hur och när annoteringen visas oavsett verifieringsstatus.

Vanliga frågor

Kan jag konfigurera leverans samma dag via Content API?

Du kan använda Content API for Shopping för att konfigurera produkter för leverans samma dag om du har lokalt lager. Läs mer om fraktinställningar i Content API for Shopping.

Vad gör jag om produkten inte godkändes för leverans samma dag?

Följ anvisningarna som skickas till kontots administratör.

Hur fungerar märken eller annoteringar för leverans samma dag med hämtning utanför eller i butik?

Google avgör med hjälp av algoritmer vilket som är det bästa märket eller den bästa kommentaren att visa för konsumenten i syfte att ge den bästa shoppingupplevelsen.

Hur skiljer sig leverans samma dag från frakt samma dag?

Med leverans samma dag menas att en kund beställer en produkt och tar emot den samma dag. Med frakt samma dag menas att produkten skickas samma dag som kunden gör beställningen, men kan levereras en eller flera dagar efter att beställningen gjordes.