I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Om levering samme dag for lokale produktoppføringer

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

Med denne funksjonen kan du fremheve alternativet for levering samme dag for produkter du selger i butikk, ved å legge til merker og merknader i kostnadsfrie lokale oppføringer og annonser for varer i butikk.

På denne siden

Før du begynner

• Identifiser hvilke produkter og butikker i feeden for produktlager i butikk som har støtte for levering samme dag.
  • Angi bestillingsfristene for de aktuelle butikkene. For å dekke flere tidssoner må du kanskje konfigurere flere tjenester for levering samme dag. Tidssonene baseres på Merchant Center-innstillingene du angir, ikke hvor brukeren befinner seg.
  • Angi avgiftsstruktur, inkludert leveringskostnader. Vi har foreløpig ikke støtte for ekstragebyrer, så derfor er det best å summere alle gebyrene og sende dem til Google som et samlet leveringsgebyr (vi har støtte for områdebaserte fraktgebyrer).
  • Definer leveringsavstand for hver butikk. Hvis leveringsradiusen varierer, kan du enten konfigurere en egen frakttjeneste for levering samme dag eller velge en konservativ radius.

Kvalifikasjonskrav

Du kan slå på merker og merknader for levering samme dag for kostnadsfrie lokale oppføringer og annonser for varer i butikk i USA hvis du oppfyller følgende kriterier:

• Bedriften din må tilby levering samme dag for kvalifiserte produkter, og leveringsinnstillingene du sender inn til Merchant Center, må samsvare med informasjonen på nettstedet ditt.
  • Fraktkostnaden for levering samme dag må samsvare med kostnaden som er oppgitt på nettstedet.
  • Merchant Center-kontoen din må være knyttet til Google-bedriftsprofilen som brukes for butikkbeliggenhetene dine.
  • Du må ha aktivert kostnadsfrie lokale produktoppføringer eller annonser for varer i butikk i Merchant Center. Finn ut hvordan du aktiverer annonser for varer i butikk og kostnadsfrie lokale produktoppføringer.
  • Du må ha lagt til en feed for produkter i butikk i Merchant Center.

Veiledning

Konfigurer levering samme dag for lokale produktoppføringer.

Tjenestedekning

1. I Merchant Center-kontoen din klikker du på ikonet for verktøy og innstillinger Merchant Center Settings [icon].
  2. Velg Frakt og returer under «Verktøy».
  3. Velg Legg til frakttjeneste.
  4. Velg Levering av produkter kjøpt i butikk (bare i USA).
  5. På «Tjenestedekning»-siden kan du gi frakttjenesten et navn, velge USA som land og velge USD som valuta.
  6. Klikk på Neste.
Merk:

Leveringstider

1. På «Leveringstider»-siden velger du om alle produktene eller bare bestemte produkter skal være tilgjengelige for levering samme dag.
  2. Velg om alle butikkene eller bare bestemte butikkbeliggenheter skal tilby levering samme dag.
    • Du kan velge deltakende butikker enten ved å bruke butikkvelgeren direkte i Merchant Center eller ved å legge til etiketten for levering samme dag for kvalifiserte produkter i feeden for produktlager i butikk via attributtet for lokal fraktetikett [local_shipping_label].
  3. Opprett en etikett for levering samme dag (hvis det er aktuelt).
    • Navngi etiketten for levering samme dag. Det er ikke tillatt med mellomrom i etikettnavnet. Eksempel: «same_day_label_1» er et godkjent etikettnavn.
    • Hvis bare noen av produktene i en fysisk butikk er tilgjengelige for levering samme dag, må du bruke navnet på etiketten for levering samme dag og legge til etiketten i produktlageret i butikken din ved å bruke attributtet for lokal fraktetikett [local_shipping_label]. Når etiketten for levering samme dag brukes, vises etiketten for levering samme dag for hvert kvalifiserte produkt i «Fraktetikett»-kolonnen i Merchant Center.
  4. Velg en maksimal leveringsradius.
    • Radiusen er basert på posisjonen til hver enkelt butikk. Du kan angi butikkens maksimale leveringsradius i kilometer. Du må velge en radius på minst 3 kilometer.
    • Hvis enkelte butikker tilbyr levering samme dag innenfor en radius på 8 km og andre butikker tilbyr levering samme dag innenfor en radius på 16 km, kan du opprette to separate frakttjenester for levering samme dag eller la den korteste radiusen dekke alle butikkene.
  5. Angi en bestillingsfrist.
    • Dette er det spesifikke klokkeslettet eller antallet timer før en butikk stenger hvor kundene kan legge inn bestillinger som kvalifiserer for levering samme dag. Hvis butikkene dine for eksempel stenger kl. 21.00 og kundene må legge inn en bestilling før kl. 17.00 for å være kvalifisert for levering samme dag, er bestillingsfristen kl. 17.00 eller 4 timer.
    • Stengetiden for hver butikk er basert på dataene i Google-bedriftsprofilen din. Hvis bestillingsfristen er angitt med antallet timer, er den basert på stengetiden til hver enkelt butikk. Det betyr at hver butikk med ulike stengetider, har forskjellige bestillingsfrister. Ellers blir bestillingsfristen det spesifikke klokkeslettet du har angitt manuelt.
    • Du kan også angi at varer med levering samme dag, skal være tilgjengelig for levering neste dag hvis de bestilles etter bestillingsfristen.
  6. Oppgi en minste bestillingsverdi som kreves for levering samme dag. Hvis det ikke finnes noen minste bestillingsverdi, lar du verdien stå som USD 0,00.

Fraktkostnad

1. På «Fraktkostnad»-siden velger du fraktkostnaden du belaster kundene for levering samme dag. Du kan velge mellom
    • fri frakt over et visst beløp
    • fri frakt på alle bestillinger
    • avstandsbaserte priser basert på bestillingenes totalverdi
    • fastpris for alle bestillinger
  2. Klikk på Lagre.

Bekreftelse

For å sikre en positiv kundeopplevelse er det viktig at du bekrefter fraktinnstillingene. Google bekrefter forhandleres frakttjenester med levering samme dag, så sørg for at informasjonen samsvarer med nettstedet ditt. Levering samme dag må annonseres og nevnes både på nettstedet og i løpet av betalingsflyten.

Det kan ta opptil 72 timer for Google å gå gjennom innstillingene. Hvis det oppstår et problem med innstillingene for levering samme dag, får administratoren av Merchant Center-kontoen din en e-post med veiledning om hvordan problemet kan løses.

Merk: Forskjellige faktorer kan påvirke hvordan og når merknaden vises, uavhengig av bekreftelsesstatusen.

Vanlige spørsmål

Kan jeg konfigurere levering samme dag via Content API?

Du kan bruke Content API for Shopping til å konfigurere produkter for levering samme dag hvis du har produktlager i butikk. Finn ut mer om fraktinnstillinger i Content API for Shopping.

Hva gjør jeg hvis produktet mitt ikke har bestått bekreftelsen for levering samme dag?

Følg veiledningen som blir sendt til kontoadministratoren.

Hvordan fungerer merker eller merknader for levering samme dag med henting utenfor eller i butikken?

Google bruker algoritmer til å velge de beste merkene og merknadene. Disse vises deretter til forbrukerne for å sørge for at de får den beste handleopplevelsen.

Hva er forskjellen mellom levering samme dag og frakt samme dag?

«Levering samme dag» er når en kunde bestiller og mottar et produkt samme dag. «Frakt samme dag» er når produktet sendes den dagen kunden legger inn bestillingen, men leveringen skjer én eller flere dager etter bestillingsdatoen.

Linker til relatert innhold