In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Over levering op dezelfde dag bij lokale productvermeldingen

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Met deze functie kunt u levering op dezelfde dag van uw producten in de buurt promoten door badges en annotaties aan uw producten toe te voegen in gratis lokale vermeldingen en advertenties met lokale voorraad.

Op deze pagina

Voordat u begint

• Ga na voor welke producten en winkels in uw feed met lokale voorraad levering op dezelfde dag mogelijk is.
  • Kies het uiterlijke besteltijdstip van de deelnemende winkels. Het kan zijn dat u meerdere bezorgservices op dezelfde dag moet instellen voor meerdere tijdzones. Tijdzones zijn gebaseerd op de Merchant Center-instellingen die u invoert, niet op de gebruikerslocatie.
  • Bepaal uw kostenstructuur, inclusief de leveringskosten. We ondersteunen op dit moment geen extra kosten, dus we raden u aan alle kosten op te tellen en aan Google door te geven als één bedrag aan bezorgkosten (verzendkosten op basis van bereik worden ondersteund).
  • Definieer de bezorgafstand per winkel. Als de straal voor bezorging varieert, kunt u een afzonderlijke verzendservice voor dezelfde dag instellen of voor de zekerheid een kleinere radius kiezen.

Deelnamevereisten

U kunt de weergave van annotaties voor levering op dezelfde dag en de weergave voor uw gratis lokale vermeldingen en advertenties met lokale voorraad in de Verenigde Staten aanzetten als u aan de volgende criteria voldoet:

• Uw bedrijf moet services voor levering op dezelfde dag bieden voor geschikte producten. De instellingen voor levering op dezelfde dag die u indient bij Merchant Center, moeten overeenkomen met wat er op uw website staat.
  • De verzendkosten voor levering op dezelfde dag moeten overeenkomen met de kosten op uw website.
  • Uw Merchant Center-account moet zijn gekoppeld aan het Google-bedrijfsprofiel dat u gebruikt voor uw winkellocaties.
  • U moet gratis lokale productvermeldingen of advertenties met lokale voorraad aanzetten in Merchant Center. Hier vindt u meer informatie over hoe u advertenties met lokale voorraad en gratis lokale productvermeldingen aanzet.
  • U moet een feed met informatie over producten die in de winkel worden verkocht toevoegen aan Merchant Center.

Instructies

Levering op dezelfde dag instellen voor lokale productvermeldingen

Servicedekking

1. Klik in uw Merchant Center-account op het icoon voor tools en instellingen Merchant Center Settings [icon].
  2. Selecteer Verzending en retourzendingen onder Tools.
  3. Selecteer Verzendservice toevoegen.
  4. Selecteer Levering voor producten in de buurt (alleen VS).
  5. Voer op de pagina Servicedekking een naam voor uw verzendservice in en selecteer Verenigde Staten als land en USD als valuta.
  6. Klik op Volgende.
Opmerking:

Levertijden

1. Selecteer op de pagina Levertijden of al uw producten of alleen bepaalde producten beschikbaar zijn voor levering op dezelfde dag.
  2. Bepaal of alle winkels levering op dezelfde dag aanbieden of alleen bepaalde winkellocaties.
    • U kunt deelnemende winkels selecteren door de winkelkiezer in Merchant Center te gebruiken of door het label voor levering op dezelfde dag toe te voegen aan geschikte producten in uw feed met lokale productvoorraad via het kenmerk lokaal verzendlabel [local_shipping_label].
  3. Maak een label voor levering op dezelfde dag (indien van toepassing).
    • Geef het label voor levering op dezelfde dag een naam. Er zijn geen spaties toegestaan in de labelnaam. 'levering_op_dezelfde_dag_label_1' is bijvoorbeeld wel toegestaan als labelnaam.
    • Als slechts een deel van uw producten in een afzonderlijke winkel beschikbaar is voor levering op dezelfde dag, voegt u het door u gemaakte label voor levering op dezelfde dag toe aan uw lokale productvoorraad via het kenmerk label voor lokaal verzenden [local_shipping_label]. Nadat het label voor levering op dezelfde dag is toegepast, wordt het voor elk geschikt product weergegeven in de kolom Verzendlabel in Merchant Center.
  4. Selecteer een maximale leveringsradius.
    • Deze is gebaseerd op de locatie van elke winkel. U kunt de maximale leveringsradius van uw winkel instellen in mijlen of kilometers. De minimumafstand is 2 mijl of 3 km.
    • Als bepaalde winkels levering op dezelfde dag aanbieden binnen een radius van 8 km en andere binnen een radius van 16 km, kunt u 2 verschillende verzendservices voor levering op dezelfde dag maken of de kortste afstand voor alle winkels gebruiken.
  5. Selecteer een uiterlijk besteltijdstip.
    • Dit is het specifieke tijdstip of het aantal uren voordat de winkel sluit waarop klanten nog bestellingen kunnen plaatsen met levering op dezelfde dag. Als uw winkels bijvoorbeeld om 21:00 uur sluiten en klanten vóór 17:00 uur een bestelling moeten plaatsen om in aanmerking te komen voor levering op dezelfde dag, is het uiterlijke besteltijdstip 17:00 uur of 4 uur voor sluitingstijd.
    • De sluitingstijd voor elke winkel is gebaseerd op de gegevens in uw Google Bedrijfsprofiel. Als het uiterlijke besteltijdstip is ingesteld op een aantal uren voor de sluitingstijd van uw winkels, kan het per winkel verschillen. In het andere geval is het uiterlijke besteltijdstip de specifieke tijd die u handmatig heeft ingesteld.
    • U kunt ook aangeven of artikelen met levering op dezelfde dag op de volgende dag kunnen worden geleverd als ze na het uiterlijke besteltijdstip worden besteld.
  6. Geef een minimale waarde op die bestellingen moeten hebben om in aanmerking te komen voor levering op dezelfde dag. Als er geen minimale bestelwaarde is, laat u deze waarde op $ 0,00 staan.

Verzendkosten

1. Selecteer op de pagina Verzendkosten de verzendkosten die u uw klanten in rekening brengt voor levering op dezelfde dag. Beschikbare opties:
    • Gratis verzending vanaf een bepaald bedrag
    • Gratis verzending bij alle bestellingen
    • Prijzen op basis van bereik, afhankelijk van de totale waarde van de bestelling
    • Vast tarief voor alle bestellingen
  2. Klik op Opslaan.

Verificatie

Het is belangrijk dat u uw verzendinstellingen valideert om een positieve klantervaring te garanderen. Google verifieert bezorgservices op dezelfde dag die zijn toegevoegd door verkopers. Zorg daarom dat de gegevens overeenkomen met wat er op uw site wordt vermeld. Levering op dezelfde dag moet worden geadverteerd en vermeld op uw website en tijdens het betaalproces.

Het kan tot 72 uur duren voordat Google de instellingen heeft beoordeeld. Als er een probleem is met de instellingen voor levering op dezelfde dag, krijgt de beheerder van uw Merchant Center-account een e-mail met instructies om het probleem op te lossen.

Opmerking: Er zijn verschillende factoren die de manier en het moment beïnvloeden waarop de annotatie wordt weergegeven, ongeacht de verificatiestatus.

Veelgestelde vragen

Kan ik levering op dezelfde dag instellen via de Content API?

Als u lokale voorraad heeft, kunt u de Content API for Shopping gebruiken om producten te configureren voor levering op dezelfde dag. Ga naar Content API for Shopping voor meer informatie over verzendinstellingen.

Wat moet ik doen als mijn product niet kan worden geverifieerd voor levering op dezelfde dag?

Volg de instructies die naar de beheerder van het account worden gestuurd.

Hoe werken badges of annotaties voor levering op dezelfde dag met buiten afhalen of ophalen in de winkel?

Google bepaalt met algoritmen wat de beste badge of annotatie is om aan de consument te laten zien met als doel de beste winkelbeleving te bieden.

Wat is het verschil tussen levering op dezelfde dag en verzending op dezelfde dag?

Bij levering op dezelfde dag ontvangt een klant een product op de dag van bestelling. Bij verzending op dezelfde dag wordt een product verzonden op de dag dat de klant de bestelling plaatst en vindt de levering 1 of meer dagen na de bestelling plaats.