I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Visa resultatet av annonskampanjer i Merchant Center

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Klicka här om du letar efter information om hur du visar annonskampanjers resultat i Merchant Center Next.

I Merchant Center-kontot kan du spåra resultatet av dina Performance Max-kampanjer på sidan Annonskampanjer. Du kan se det övergripande resultatet för alla dina kampanjer högst upp på sidan och resultatet för enskilda kampanjer nedanför.

På sidan Annonskampanjer i Google Merchant Center visas ett linjediagram ovanför ett diagram.

Obs! Resultatdiagrammet är inte tillgängligt om ditt Merchant Center-konto är länkat till flera Google Ads-konton.

Tolka mätvärdena

Beroende på om du har ställt in konverteringsspårning i ditt Google Ads-konto kan du se olika resultat i dina kampanjer.

Utan konverteringsspårning

Följande mätvärden är tillgängliga utan konverteringsspårning:

• Annonsklick: Antalet gånger någon klickade på din annons.
  • Annonsexponeringar: Hur ofta din annons visades för kunder.
  • Klickfrekvens (CTR): Ett förhållande som anger hur ofta din annons ledde till besök på din webbplats efter att den visades på Googles kanaler. Värdet beräknas genom att antalet klick på annonsen divideras med antalet exponeringar.
  • Kostnad: Den sammanlagda totala kostnaden för kampanjen.

Med konverteringsspårning

Följande mätvärden är tillgängliga med konverteringsspårning (om dina kampanjer har registrerat minst en konvertering):

• Annonsklick: Antalet gånger någon klickade på din annons.
  • Annonskonverteringar: Antalet gånger som klick på din annons ledde till en värdefull åtgärd för ditt företag (till exempel ett onlineköp).
    • Du definierar den åtgärd som du vill spåra när du ställer in konverteringsspårning i Google Ads.
  • Kostnad: Den sammanlagda totala kostnaden för kampanjen.
  • Kostnad per konvertering: Genomsnittlig kostnad för varje konvertering.
    • Kostnaden per konvertering beräknas genom att den totala kostnaden för din kampanj divideras med antalet konverteringar.

Ytterligare rapportfunktioner

Du kan se dina annonsresultat i större detalj på resultatöversikten.

I översikten kan du segmentera mätvärdena efter produkt, varumärke, kategori och region. Denna information kan hjälpa dig att fatta beslut om dina annonskampanjer och produktportföljer.

Så här öppnar du resultatöversikten:

1. Klicka på Resultat och sedan på Översikt i navigeringsmenyn till vänster.
  2. Klicka på fliken Shopping-annonser i menyn ovanför översikten.
  3. Segmentera varje mätvärde genom att klicka på segmentets namn längst ned i översikten.
Viktigt! Mätvärdena som visas på sidan Annonskampanjer och i resultatöversikten kan skilja sig åt. Detta beror på att översikten bara innehåller Shopping-annonser, medan sidan Annonskampanjer även innehåller andra annonsformat som stöds av Performance Max-kampanjer (till exempel annonser som visas på YouTube). Sidan Annonskampanjer utgår dessutom från Google Ads-spårning medan översikten bygger på Google Analytics. Google Ads beräknar data på ett annat sätt än Google Analytics. Därför ser du vissa skillnader i mätvärdena även om underliggande data är samma. Läs mer om potentiella dataavvikelser

I Google Ads finns ännu mer avancerade rapportfunktioner. När du har länkat ditt Merchant Center-konto och Google Ads-konto kan du se dina kampanjrapporter i båda kontona.