Notifikation

I Hjælp kan du finde indhold om både Merchant Center Next og den klassiske version af Merchant Center. Se efter logoet øverst i hver artikel for at sikre, at artiklen omhandler den version af Merchant Center, du bruger.

Introduktionsguide

Se annoncekampagners effektivitet i Merchant Center

Et tilpasset ikon for artiklens overskrift i det klassiske Merchant Center

Hvis du leder efter oplysninger om, hvordan du ser annoncekampagners effektivitet i Merchant Center Next, kan du klikke her.

På din Merchant Center-konto kan du spore resultaterne af dine kampagner af typen "Maksimal effektivitet" på siden "Annoncekampagner". Du kan se den samlede effektivitet for alle dine kampagner øverst på siden og effektiviteten af de enkelte kampagner under den.

En linjegraf oven for et diagram på siden med annoncekampagner i Google Merchant Center.

Bemærk! Effektivitetsgrafen er ikke tilgængelig, hvis din Merchant Center-konto er knyttet til flere Google Ads-konti.

Forstå dine metrics

Du kan opleve forskellige resultater for dine kampagner, afhængigt af om du har konfigureret konverteringssporing på din Google Ads-konto eller ej.

Uden konverteringssporing

Følgende metrics er tilgængelige uden konverteringssporing:

• Annonceklik: Det antal gange, der er blevet klikket på din annonce.
  • Annonceeksponeringer: Hvor ofte din annonce er blevet vist for kunder.
  • Klikrate (CTR, click-through rate): Et forhold, som beskriver, hvor ofte din annonce har ført til besøg på dit website, efter at den er blevet vist på Google-kanaler. Det beregnes ved at dividere antallet af klik på din annonce med antallet af eksponeringer.
  • Pris: Den samlede pris for din kampagne.

Med konverteringssporing

Følgende metrics er tilgængelige med konverteringssporing (hvis dine kampagner har registreret mindst én konvertering):

• Annonceklik: Det antal gange, der er blevet klikket på din annonce.
  • Annoncekonverteringer: Det antal gange, klik på din annonce har ført til en værdifuld handling for din virksomhed (f.eks. et onlinekøb).
    • Du definerer den handling, du vil spore, når du konfigurerer konverteringssporing i Google Ads.
  • Pris: Den samlede pris for din kampagne.
  • Pris pr. konvertering: Den gennemsnitlige pris for hver enkelt konvertering.
    • Prisen pr. konvertering beregnes ved at dividere den samlede pris for din kampagne med antallet af konverteringer.

Yderligere rapporteringsfunktioner

Du kan se flere oplysninger om din annonceeffektivitet i "Kontrolpanel for effektivitet".

Kontrolpanelet giver dig mulighed for at segmentere dine metrics efter produkt, brand, kategori eller region. Disse oplysninger kan hjælpe dig med at træffe beslutninger om dine annoncekampagner og din produktportefølje.

Sådan får du adgang til "Kontrolpanel for effektivitet":

1. Klik på Effektivitet og derefter på Kontrolpanel på navigationsmenuen til venstre.
  2. Klik på fanen Shopping-annoncer i menuen over kontrolpanelet.
  3. Segmentér hver metric ved at klikke på segmentets navn nederst i kontrolpanelet.
Vigtigt! Der kan være forskel på de metrics, der vises på siden "Annoncekampagner" og i "Kontrolpanel for effektivitet". Det skyldes, at kontrolpanelet kun indeholder Shopping-annoncer, mens siden "Annoncekampagner" også indeholder andre annonceformater, der understøttes af kampagner af typen "Maksimal effektivitet" (f.eks. annoncer, der vises på YouTube). Siden "Annoncekampagner" er desuden baseret på Google Ads-sporing, mens kontrolpanelet er baseret på Google Analytics. Google Ads beregner data anderledes end Google Analytics, så du kan se forskelle i metrics, også selvom de underliggende data er de samme. Få flere oplysninger om potentielle datauoverensstemmelser

Du kan få adgang til endnu mere avancerede rapporteringsfunktioner i Google Ads. Når du har tilknyttet dine Merchant Center- og Google Ads-konti, kan du se din kampagnerapportering på begge konti.

Relaterede links