I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Använda Google-taggen som konverteringskälla

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Genom att länka din webbplats till ditt Merchant Center-konto får du åtkomst till specifika rapporter eller insikter i Merchant Center.

Om du vill lägga till en konverteringskälla kan du antingen välja att använda Google Analytics eller skapa en ny Google-tagg​LINK 2 och använda den på din webbplats.

Anvisningar

Lägga till Google-taggen som konverteringskälla

1. Logga in på ditt Merchant Center-konto.
  2. Klicka på ikonen för verktyg och inställningar Gear-shaped settings icon. Klicka på Konverteringsinställningar under Inställningar.
  3. Om du inte redan har gjort det måste du aktivera alternativet Automatisk taggning. Läs mer om automatisk taggning.
  4. Välj Lägg till konverteringskälla.
  5. Välj Webbplats.
  6. Lägg till ett destinationsnamn.
  7. Välj en attributionsmodell på rullgardinsmenyn.
  8. Välj en tillbakablicksperiod på rullgardinsmenyn.
  9. Klicka på Nästa.
  10. När du har skapat konverteringskällan klickar du på Så installerar du Google-taggen och följer anvisningarna för att installera taggen.
  11. Om du vill konfigurera köphändelser på din webbplats klickar du på Så här konfigurerar du köphändelser och följer anvisningarna.

Webbplatskonverteringskällan visas nu i tabellen Konverteringskälla under Konverteringsinställningar.

Redigera en konverteringskälla

1. Logga in på ditt Merchant Center-konto.
  2. Klicka på ikonen för verktyg och inställningar Gear-shaped settings icon. Klicka på Konverteringsinställningar under Inställningar.
  3. Klicka på konverteringskällan du vill redigera.
  4. Du kan ändra Destinationsnamn, Attributionsmodell, Tillbakablicksperiod.

Radera en konverteringskälla

1. Logga in på ditt Merchant Center-konto.
  2. Klicka på ikonen för verktyg och inställningar Gear-shaped settings icon. Klicka på Konverteringsinställningar under Inställningar.
  3. Klicka på Radera vid konverteringskällan du vill radera.
  4. Klicka på Radera i bekräftelserutan.

Efter raderingen ändras konverteringskällans status till Arkiverad och den kan återställas inom 30 dagar. Om statusen inte har återställts inom 30 dagar raderas statusen permanent.