I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Bruk Google-taggen som konverteringskilde

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

Hvis du knytter nettstedet ditt til Merchant Center-kontoen din, får du tilgang til spesifikk rapportering eller statistikk i Merchant Center.

Du kan legge til en konverteringskilde ved å bruke Google Analytics eller opprette en ny Google-tag og bruke den på nettstedet ditt.

Veiledning

Slik legger du til Google-taggen som konverteringskilde

1. Logg på Merchant Center-kontoen din.
  2. Klikk på ikonet for verktøy og innstillinger Gear-shaped settings icon. Under «Innstillinger» klikker du på Konverteringsinnstillinger.
  3. Hvis du ikke allerede har aktivert «Automatisk tagging»-alternativet, må du gjøre det. Finn ut mer om automatisk tagging
  4. Velg Legg til en konverteringskilde.
  5. Velg Nettsted.
  6. Legg til et destinasjonsnavn.
  7. Velg attribusjonsmodellen du ønsker, fra rullegardinmenyen.
  8. Velg tilbakeblikksvinduet i rullegardinmenyen.
  9. Klikk på Neste.
  10. Når du har opprettet konverteringskilden, klikker du på Slik installerer du Google-taggen og følger veiledningen for å installere taggen.
  11. For å konfigurere kjøpshendelser på nettstedet ditt klikker du på Slik konfigurerer du kjøpshendelser og følger veiledningen.

Konverteringskilden for nettstedet vises nå i tabellen med konverteringskilder, under «Konverteringsinnstillinger».

Slik endrer du konverteringskilder

1. Logg på Merchant Center-kontoen din.
  2. Klikk på ikonet for verktøy og innstillinger Gear-shaped settings icon. Under «Innstillinger» klikker du på Konverteringsinnstillinger.
  3. Klikk på konverteringskilden du vil endre.
  4. Du kan endre «Destinasjonsnavn», «Attribusjonsmodell» og «Tilbakeblikksvindu».

Slik sletter du konverteringskilder

1. Logg på Merchant Center-kontoen din.
  2. Klikk på ikonet for verktøy og innstillinger Gear-shaped settings icon. Under «Innstillinger» klikker du på Konverteringsinnstillinger.
  3. Klikk på Slett ved siden av konverteringskilden du vil slette.
  4. Klikk på Slett i dialogboksen der du kan bekrefte dette valget.

Etter slettingen endres konverteringskildens status til «Arkivert», og den kan gjenopprettes innen 30 dager. Hvis den ikke gjenopprettes innen 30 dager, blir konverteringskilden slettet for godt.

Linker til relatert innhold