In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

De Google-tag gebruiken als conversiebron

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Als u uw website aan uw Merchant Center-account koppelt, krijgt u toegang tot specifieke rapporten of inzichten in Merchant Center.

Wilt u een conversiebron toevoegen? Dan kunt u Google Analytics gebruiken of een nieuwe Google-tag maken en die op uw website gebruiken.

Instructies

De Google-tag toevoegen als conversiebron

1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Klik op het icoon voor tools en instellingen Gear-shaped settings icon. Klik onder Instellingen op Conversie-instellingen.
  3. Als u de optie Autotagging nog niet heeft aangezet, moet u dit doen. Meer informatie over autotagging
  4. Selecteer Conversiebron toevoegen.
  5. Selecteer Website.
  6. Voeg een bestemmingsnaam toe.
  7. Kies een attributiemodel in het dropdownmenu.
  8. Kies de terugkijkperiode in het dropdownmenu.
  9. Klik op Volgende.
  10. Klik nadat u de conversiebron heeft gemaakt op De Google-tag installeren en volg de instructies om de tag te installeren.
  11. Klik op Aankoopgebeurtenissen instellen en volg de instructies om aankoopgebeurtenissen op uw website in te stellen.

De websiteconversiebron staat nu in de tabel met conversiebronnen onder Conversie-instellingen.

Een conversiebron bewerken

1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Klik op het icoon voor tools en instellingen Gear-shaped settings icon. Klik onder Instellingen op Conversie-instellingen.
  3. Klik op de conversiebron die u wilt bewerken.
  4. U kunt de bestemmingsnaam, het attributiemodel en de terugkijkperiode wijzigen.

Een conversiebron verwijderen

1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Klik op het icoon voor tools en instellingen Gear-shaped settings icon. Klik onder Instellingen op Conversie-instellingen.
  3. Klik op Verwijderen naast de conversiebron die u wilt verwijderen.
  4. Klik in het bevestigingsdialoogvenster op Verwijderen.

Nadat u de conversiebron heeft verwijderd, verandert de status in Gearchiveerd en heeft u 30 dagen de tijd om deze eventueel te herstellen. Als u de status niet binnen 30 dagen wordt hersteld, wordt de conversiebron definitief verwijderd.