I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

presentationsdatum [disclosure_date]

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Använd attributet presentationsdatum [disclosure_date] när du vill meddela Google att en produkt endast ska visas i sökresultaten på Googles plattformar på YouTube.

På den här sidan

Användningsområde

Valfritt för varje produkt

Rekommenderas för att lansera en ny produkt på YouTube.

Om inget presentationsdatum har angetts kan produkten börja visas omedelbart på Google och YouTube.

Format

Följ de här riktlinjerna för formatering för att se till att Google förstår den data du skickar.

Obs! Använd samma tidszon som i Merchant Center för att undvika att produkterna visas vid fel tidpunkt. Om tidszonen inte anges används UTC.

Mer information om när och hur du skickar in värden på engelska finns i avsnittet om att skicka in din produktdata.

Typ

Datum, tid och tidszon, enligt ISO 8601

(ÅÅÅÅ-MM-DDThh:mm[±hhmm] eller ÅÅÅÅ-MM-DDThh:mmZ)

Begränsningar 1–25 tecken

Upprepat fält

nej

Filformat Exempelvärde
Text (TSV) 2016-12-25T13:00-0800
XML (flöden) <g:disclosure_date>2016-11-25T13:00-0800</g:disclosure_date>

Information om hur du formaterar data för Content API finns i Content API for Shopping.

Obs! Se till att produktdataattributet identifieras på rätt sätt av vårt system genom att skicka in dataflödesfilen i ett format som vi stöder.

Riktlinjer

Följ de här riktlinjerna för att se till att du skickar data av hög kvalitet för dina produkter.

Minimikrav

Du måste uppfylla de här kraven för att kunna visa din produkt på Google. Om du inte följer kraven underkänner vi din produkt och meddelar dig det på sidan Diagnostik i Merchant Center-kontot.

Tips

De här tipsen kan hjälpa dig gå längre än de grundläggande kraven och optimera din produktdata för att få bästa möjliga resultat.

• Om du använder presentationsdatumet för att lansera en ny produkt i en livestream på YouTube kan du läsa tipsen för liveshopping på YouTube.
  • Se till att du uppdaterar produktdatan, inklusive presentationsdatumet [disclosure date] minst en vecka före presentationsdatumet som skickas till Google. Detta säkerställer att Google inte publicerar din produktinformation före det angivna datumet.
  • Verifiera datum- och tidsformatet tillsammans med din tidszon (med hänsyn till sommartid) i Merchant Center för att undvika problem med produktens synlighet.
  • Se till att målsidesadressen är tillgänglig för kunderna genom att lägga upp den och göra den sökbar före presentationsdatumet. Annars ser kunderna ett felmeddelande.
  • När presentationsdatumet har passerat ska du ta bort attributet inom 24 timmar för att undvika visningsproblem.

Begränsningar

Inte tillgängligt för Shopping-annonser och gratisannonser

Ett erbjudande med attributet presentationsdatum [disclosure_date] kan inte väljas för Shopping-annonser och gratisannonser. Om du vill köra en Shopping-kampanj eller vill att din produkt ska visas på Googles plattformar med gratisannonser tar du bort attributet presentationsdatum [disclosure_date] omedelbart så snart presentationsdatumet har passerat. Det kan ta upp till 40 timmar efter borttagningen innan Shopping-kampanjen startar igen eller för produkten att visas på Googles plattformar för gratisannonser.

Felsökning: Om du har Shopping-annonser som visas tillsammans med ett erbjudande med presentationsdatum visas varningen ”För många värden[disclosure_date]” på sidan Diagnostik. Ignorera varningen eftersom det betyder att produkten är korrekt konfigurerad och inte används för Shopping-annonser.

Produktvarianter med Köp på Google [endast USA]

Vi rekommenderar inte att du anger attributet presentationsdatum [disclosure_date] om dina produkter har Köp på Google i kassan med flera produktvarianter (produkter i olika storlekar eller färger). Om du anger attributet presentationsdatum [disclosure_date] visas alla varianter som separata produkter och förhindrar att kunderna väljer andra varianter av produkten på Google eller YouTube. Om du vill använda Köp på Google i kassan med presentationsdatum rekommenderar vi att du justerar produktens titel [title] för att framhäva skillnaderna. Till exempel kanske du vill ange ”80-talströja med rund hals” som ”Blå 80-talströja med rund hals – Medium”.

Shopify-säljare

Följ riktlinjerna nedan utöver riktlinjerna ovan.

• Använd endast Shopify-appen på datorn
  • Attributet presentationsdatum [disclosure_date] finns inte i Shopify-appen. Så här schemalägger du lanseringsdatum och -tid för produkten:
    1. Öppna produktlanseringssidan under rutan Sales channels and apps.
    2. Välj Schemalägg tillgänglighet för onlinebutiken och lägg till datum och tid (+tidszon).
    3. Välj Schemalägg tillgänglighet för Google och lägg till samma datum och tid (+tidszon).
  • Shopify tar automatiskt bort attributet för presentationsdatum i Merchant Center så du inte behöver ta bort det manuellt.