I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Offentliggjøringsdato [disclosure_date]

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

Bruk attributtet for offentliggjøringsdato [disclosure_date] for å informere Google om når et produkt skal bli synlig i søkeresultater – bare på Googles YouTube-plattformer.

På denne siden

Bruksområder

Valgfritt for alle produkter.

Anbefalt ved lansering av nye produkter på YouTube.

Hvis det ikke er oppgitt noen offentliggjøringsdato, kan produktet vises umiddelbart på Google- og YouTube-plattformer.

Format

Følg disse retningslinjene for formatering for å sikre at Google forstår informasjonen du sender inn.

Merk: Bruk samme tidssone som i Merchant Center, slik at produktene ikke blir synlige til feil tid. Hvis det ikke er oppgitt noen tidssone, bruker vi UTC.

Finn ut mer om hvordan du sender inn produktinformasjon, blant annet når og hvordan du skal sende inn verdier på engelsk.

Type

Dato, klokkeslett og tidssone, overholder ISO 8601

(ÅÅÅÅ-MM-DDTtt:mm[±ttmm] eller ÅÅÅÅ-MM-DDTtt:mmZ)

Begrensninger 1–25 tegn

Gjentatt felt

Nei

Filformat Eksempelverdi
Tekst (TSV) 2016-12-25T13:00-0800
XML (feeder) <g:disclosure_date>2016-11-25T13:00-0800</g:disclosure_date>

Hvis du vil formatere dataene dine for Content API, kan du se Content API for Shopping.

Merk: For å sikre at dette produktattributtet identifiseres riktig av systemet vårt, må du huske å sende inn datafeedfilen i et format vi støtter.

Retningslinjer

Følg disse retningslinjene for å sikre at du sender inn informasjon av høy kvalitet for produktene dine.

Minstekrav

Dette er kravene du må oppfylle for å vise et produkt på Google. Hvis du ikke oppfyller disse kravene, avviser vi produktet og gir deg beskjed på Diagnostikk-siden i Merchant Center-kontoen din.

Anbefalte fremgangsmåter

Med disse anbefalte fremgangsmåtene kan du optimalisere produktinformasjonen utover de grunnleggende kravene.

• Hvis du bruker offentliggjøringsdatoen for å lansere et nytt produkt i en YouTube-direktesending, bør du lese tipsene for shopping i direktesendinger på YouTube.
  • Sørg for at du oppdaterer produktinformasjonen, inkludert offentliggjøringsdatoen [disclosure_date], minst én uke før lanseringsdatoen som sendes inn til Google. Dette sikrer at Google ikke publiserer produktinformasjonen før den angitte datoen.
  • Kontroller dato- og tidsformatet samt tidssonen (ta hensyn til sommertid) i Merchant Center for å unngå problemer med synligheten til produktene.
  • Sørg for at nettadressen for landingssiden er tilgjengelig for kundene ved å føre den opp og gjøre den søkbar før offentliggjøringsdatoen. Hvis ikke får kundene en feilmelding.
  • Når offentliggjøringsdatoen har passert, må du fjerne attributtet innen 24 timer for å unngå visningsproblemer.

Begrensninger

Utilgjengelig for Shopping-annonser og kostnadsfrie oppføringer

Tilbud som inkluderer attributtet for offentliggjøringsdato [disclosure_date], kan ikke velges for Shopping-annonser eller kostnadsfrie oppføringer. Hvis du vil kjøre en Shopping-kampanje eller vil at produktet ditt skal vises i kostnadsfrie oppføringer på Google, må du fjerne attributtet for offentliggjøringsdato [disclosure_date] umiddelbart etter at offentliggjøringsdatoen har passert. Etter fjerningen kan det ta opptil 40 timer før Shopping-kampanjen starter igjen eller produktet vises i kostnadsfrie oppføringer på Google.

Feilsøking: Hvis du kjører Shopping-annonser sammen med et tilbud med en offentliggjøringsdato, ser du kanskje advarselen «For mange verdier [disclosure_date]» på «Diagnostikk»-siden. Denne advarselen kan du ignorere. Den betyr bare at produktet er riktig konfigurert og ikke brukes i Shopping-annonser.

Produktvarianter med Kjøp på Google [bare i USA]

Vi anbefaler at du ikke bruker attributtet for offentliggjøringsdato [disclosure_date] hvis produktene dine kan betales via Kjøp på Google og har flere produktvarianter (produkter med forskjellige størrelser eller farger). Hvis du angir attributtet for offentliggjøringsdato [disclosure_date], vises alle variantene som separate produkter, og kundene kan ikke velge andre varianter av produktet på Google eller YouTube. Hvis du vil bruke betaling via Kjøp på Google med offentliggjøringsdato, anbefaler vi at du endrer tittelen [title] på produktet for å fremheve forskjellene. Du kan for eksempel endre tittelen fra «80-tallsgenser» til «blå 80-tallsgenser – medium».

Shopify-selgere

I tillegg til retningslinjene ovenfor må du følge de du finner nedenfor.

• Bruk bare Shopify-appen på datamaskin.
  • Attributtet for offentliggjøringsdato [disclosure_date] finnes ikke i Shopify-appen. Slik planlegger du lanseringsdato og -klokkeslett for produktet:
    1. Gå til produktsiden under «Sales channels and apps» («Salgskanaler og apper»).
    2. Velg Schedule availability (Planlegg tilgjengelighet) for nettbutikken, og legg til dato og klokkeslett (+tidssone).
    3. Velg Schedule availability (Planlegg tilgjengelighet) for Google, og legg til samme dato og klokkeslett (+tidssone).
  • Shopify fjerner automatisk attributtet for offentliggjøringsdato i Merchant Center på offentliggjøringsdatoen, så du trenger ikke å fjerne det manuelt.