In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Datum van openbaarmaking [disclosure_date]

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Gebruik het kenmerk datum van openbaarmaking [disclosure_date] om Google te laten weten wanneer een product zichtbaar moet worden in de zoekresultaten op enkel de YouTube-platforms van Google.

Op deze pagina

Wanneer te gebruiken

Optioneel voor elk product.

Aanbevolen voor de lancering van een nieuw product op YouTube.

Als er geen datum van openbaarmaking is opgegeven, kan het product onmiddellijk worden getoond op Google- en YouTube-platforms.

Indeling

Volg deze richtlijnen voor de indeling, zodat Google uw ingediende gegevens begrijpt.

Opmerking: Gebruik dezelfde tijdzone als in Merchant Center zodat producten op het juiste tijdstip zichtbaar worden. Als de tijdzone niet is opgegeven, wordt de UTC-tijdzone gebruikt.

Ga naar het artikel over productgegevens indienen voor meer informatie over wanneer en hoe u waarden in het Engels indient

Type

Datum, tijd en tijdzone, volgens ISO 8601-norm

(JJJJ-MM-DDTuu:mm[±uumm] of JJJJ-MM-DDTuu:mmZ)

Limieten 1-25 tekens

Herhaald veld

Nee

Bestandsindeling Voorbeeldwaarde
Tekst (tsv) 2016-12-25T13:00-0800
XML (feeds) <g:disclosure_date>2016-11-25T13:00-0800</g:disclosure_date>

Bekijk de Content API for Shopping om uw gegevens voor de Content API in te delen.

Opmerking: Dien uw datafeedbestand in een ondersteunde indeling in, zodat ons systeem dit kenmerk in uw productgegevens juist herkent.

Richtlijnen

Volg deze richtlijnen om uw producten van duidelijke gegevens te voorzien.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten waaraan u moet voldoen om uw product op Google te tonen. Als u niet aan de vereisten voldoet, keuren wij uw product af. Dit kunt u terugvinden in uw Merchant Center-account op de pagina Diagnostische gegevens.

Best practices

Met deze best practices kunt u uw productgegevens optimaliseren voor de beste resultaten.

• Bekijk tips voor live shoppen op YouTube als u de datum van openbaarmaking gebruikt om een nieuw product te lanceren in een YouTube-livestream.
  • Update de productgegevens en de datum van openbaarmaking [disclosure date] minimaal één week voor de lanceringsdatum die u heeft doorgegeven aan Google. Zo zorgt u dat Google uw productinformatie pas op de opgegeven datum publiceert.
  • Controleer de datum- en tijdnotatie en uw tijdzone (rekening houdend met zomertijd) in Merchant Center om problemen met de zichtbaarheid van producten te voorkomen.
  • Zorg dat de URL van de landingspagina beschikbaar is voor klanten door deze vóór de datum van openbaarmaking toegankelijk en zoekbaar te maken. Anders zien klanten een foutmelding.
  • Verwijder het kenmerk binnen 24 uur nadat de datum van openbaarmaking is verstreken om problemen met de weergave te voorkomen.

Beperkingen

Niet beschikbaar voor Shopping-advertenties en gratis vermeldingen

U kunt geen aanbiedingen met het kenmerk datum van openbaarmaking [disclosure_date] selecteren voor Shopping-advertenties of gratis vermeldingen. Als u een Shopping-campagne wilt laten lopen of uw product wilt tonen op Google-platformen voor gratis vermeldingen, verwijdert u het kenmerk datum van openbaarmaking [disclosure_date] direct nadat de datum van openbaarmaking is verstreken. Nadat u het kenmerk heeft verwijderd, kan het tot 40 uur duren voordat de Shopping-campagne opnieuw wordt gestart of voordat het product op Google-platforms voor gratis vermeldingen wordt getoond.

Problemen oplossen: Als u Shopping-advertenties laat lopen in combinatie met een aanbieding met een datum van openbaarmaking, ziet u op de pagina Diagnostische gegevens misschien de waarschuwing Te veel waarden [disclosure_date]. Negeer de waarschuwing. Dit betekent dat het product correct is ingesteld en niet wordt gebruikt voor Shopping-advertenties.

Productvarianten met Kopen op Google [alleen VS]

Het is beter om het kenmerk datum van openbaarmaking [disclosure_date] niet in te stellen voor producten die kunnen worden betaald via Kopen op Google en meerdere productvarianten hebben (producten in verschillende maten of kleuren). Als u het kenmerk datum van openbaarmaking [disclosure_date] instelt, worden alle varianten als afzonderlijke producten getoond en kunnen klanten geen andere varianten van het product kiezen op Google of YouTube. Als u het betaalproces van Kopen op Google wilt gebruiken in combinatie met een datum van openbaarmaking, raden we u aan de titel [title] van het product aan te passen om de verschillen aan te geven. Verander de titel bijvoorbeeld van 'Vintage jaren 80 T-shirt met ronde hals' in 'Blauw vintage jaren 80 T-shirt met ronde hals - Medium'.

Shopify-verkopers

Volg naast de bovenstaande richtlijnen ook onderstaande richtlijnen.

• Gebruik de Shopify-app alleen op een desktop
  • Het kenmerk datum van openbaarmaking [disclosure_date] bestaat niet in de Shopify-app. U kunt de lanceringsdatum en -tijd voor uw product als volgt plannen:
    1. Ga op de pagina voor productdrops naar het vak Sales channels and apps (Verkoopkanalen en apps).
    2. Selecteer Schedule availability (Beschikbaarheid plannen) voor de online winkel en voeg de datum en tijd (plus tijdzone) toe.
    3. Selecteer Schedule availability (Beschikbaarheid plannen) voor Google en voeg dezelfde datum en tijd (plus tijdzone) toe.
  • Shopify verwijdert het kenmerk datum van openbaarmaking automatisch uit Merchant Center op het moment van openbaarmaking, dus u hoeft de datum niet handmatig te verwijderen.