Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Julkistuspäivä [disclosure_date]

Oma kuvake klassisen Kauppiaskeskuksen artikkeliotsikoille.

Ensimmäinen näkymispäivä [disclosure_date] ‐määritteellä voit kertoa Googlelle, milloin tuote julkaistaan hakutuloksissa Googlen ja YouTuben alustoilla.

Sisällys:

Käyttö

Valinnainen kaikille tuotteille.

Suositellaan uusien tuotteiden julkaisemiseen YouTubessa.

Jos ensimmäistä näkymispäivää ei ilmoiteta, tuotetta voidaan mainostaa Googlessa ja YouTubessa välittömästi.

Muoto

Seuraamalla muotoiluohjeita varmistat, että Google ymmärtää lähettämäsi datan.

Huom. Käytä samaa aikavyöhykettä kuin Kauppiaskeskuksessa, jotta tuotteet eivät tule näkyville väärään aikaan. Jos aikavyöhykettä ei ole määritetty, käytetään UTC-aikavyöhykettä.

Lue lisää tuotetietojen ilmoittamisesta saadaksesi tarkempia tietoja siitä, milloin ja miten arvoja tulee lähettää englanniksi.

Tyyppi

Päivämäärä, aika ja aikavyöhyke, noudattaa ISO 8601 ‑standardia

(VVVV-KK-PPThh:mm[±hhmm] tai VVVV-KK-PPThh:mmZ)

Rajoitukset 1–25 merkkiä

Toistuva kenttä

Ei

Tiedostomuoto Esimerkkiarvo
Teksti (TSV) 2016-12-25T13:00-0800
XML (syötteet) <g:disclosure_date>2016-11-25T13:00-0800</g:disclosure_date>

Saat lisätietoja Content APIn datan muotoilusta tutustumalla Content API for Shoppingiin.

Huom. Muista lähettää datasyötetiedosto tuetussa muodossa, jotta järjestelmämme tunnistaa tuotetietomääritteen oikein.

Ohjeet

Alla olevia ohjeita seuraamalla voit varmistaa tuotetietojesi laadun.

Vähimmäisvaatimukset

Sinun on täytettävä seuraavat vaatimukset, jotta tuotteesi voivat näkyä Googlessa. Jos vaatimukset eivät täyty, tuotteesi hylätään. Ilmoitamme hylkäyksestä Kauppiaskeskus-tilin Diagnostiikka-sivulla.

• Varmista, että seuraavat määritteet on lisätty tuotetietosyötteeseen: tuotetunnus [id], nimi [title], kuvaus [description], linkki [link], kuvalinkki [image_link], hinta [price], saatavuus [availability], ja määrä [quantity].
  • Muista ilmoittaa tuotteelle Kauppiaskeskukseen lataamisen yhteydessä laskeutumissivu [link] ja kuvalinkki [image_link], vaikka sitä ei olisi linkitetty verkkosivustollesi.
  • Tuotteen laskeutumissivulla on oltava sama verkkotunnus kuin verkkosivustollasi. Laskeutumissivun ei tarvitse olla hakukoneiden löydettävissä, mutta Googlen on päästävä tarkastamaan tuotetiedot. Verkkosivustosi ei voi olla esimerkiksi salasanasuojattu.
  • Jos tuote on ennakkotilattavissa tai saatavilla jälkitoimituksena, käytä saatavuuspäivä [availability_date] ‑määritettä. Varmista, että ensimmäinen näkymispäivä on ennen saatavuuspäivää. Ensimmäisen näkymispäivän käyttö ei edellytä saatavuuspäivän määrittämistä.

Parhaat käytännöt

Näiden parhaiden käytäntöjen avulla voit ylittää perusvaatimukset ja optimoida tuotetietojesi toiminnan.

• Katso YouTuben liveostosvinkit, jos haluat lanseerata tuotteen YouTuben livestriimin aikana käyttämällä ensimmäistä näkymispäivää.
  • Muista päivittää tuotetiedot (myös ensimmäinen näkymispäivä [disclosure_date]) vähintään viikko ennen Googlelle ilmoitettua lanseerauspäivää. Näin varmistetaan, että Google ei julkaise tuotetietoja ennen ilmoitettua päivämäärää.
  • Tarkista päivämäärän ja ajan muoto sekä aikavyöhyke (huomioi myös kesäaika) Kauppiaskeskuksessa. Näin voit välttää tuotteen näkyvyysongelmat.
  • Varmista ennen ensimmäistä näkymispäivää, että laskeutumissivun URL-osoite on asiakkaiden saatavilla ja löydettävissä. Muussa tapauksessa asiakkaille näkyy virheilmoitus.
  • Poista ensimmäisen näkymispäivän määrite 24 tunnin kuluessa kyseisestä päivämäärästä mainostusongelmien välttämiseksi.

Rajoitukset

Ei käytettävissä Shopping-mainoksissa ja maksuttomissa listauksissa

Shopping-mainoksissa ja maksuttomissa listauksissa ei voi käyttää tuotteita, joilla on ensimmäinen näkymispäivä [disclosure_date] ‑määrite. Jos haluat julkaista Shopping-kampanjan tai saada tuotteesi näkyviin Googlen maksuttomien listausten alustoille, poista ensimmäinen näkymispäivä [disclosure_date] ‐määrite heti kyseisen päivämäärän jälkeen. Poistamisen jälkeen Shopping-kampanjan käynnistymiseen tai tuotteen näkymiseen Googlen maksuttomissa listauksissa voi mennä 40 tuntia.

Ohjeita ongelmatilanteisiin: Jos Shopping-mainosten lisäksi mainostat tuotetta, jolle on lisätty ensimmäinen näkymispäivä, saatat nähdä Diagnostiikka-sivulla varoituksen "Liian monta arvoa [disclosure_date]". Voit ohittaa varoituksen, koska tuote on määritetty oikein eikä sitä käytetä Shopping-mainoksissa.

Tuoteversiot Osta Googlen kautta ‐palvelussa [vain Yhdysvallat]

Ensimmäinen näkymispäivä [disclosure_date] ‐määritteen käyttöä ei suositella, jos tuotteella on useita tuoteversioita (eri värejä ja kokoja) ja sen voi ostaa Osta Googlen kautta ‑palvelusta. Jos lisäät ensimmäinen näkymispäivä [disclosure_date] ‐määritteen, kaikki versiot näkyvät erillisinä tuotteina ja asiakkaat eivät voi valita muita tuoteversioita Googlessa tai YouTubessa. Jos haluat käyttää Osta Googlen kautta ‐palvelua ja ensimmäistä näkymispäivää, suosittelemme ilmoittamaan tuotteiden erot nimi [title] ‐määritteessä. Voit esimerkiksi nimetä 80-luvun collegepaidan seuraavasti: "Sininen 80-luvun collegepaita – M".

Shopify-kauppiaat

Seuraa yllä olevien ohjeiden lisäksi seuraavia ohjeita.

• Käytä Shopify-sovellusta vain tietokoneella
  • Ensimmäinen näkymispäivä [disclosure_date] ‐määritettä ei ole Shopify-sovelluksessa. Voit ajastaa tuotteelle lanseerauspäivän ja ‐ajan näin:
    1. Siirry "Sales channels and apps (Myyntikanavat ja ‑sovellukset)" ‑kentän alla olevalle tuotteiden lisäyssivulle.
    2. Valitse verkkokaupan kohdalta Schedule availability (Ajasta saatavuus) ja lisää päivämäärä ja kellonaika (+aikavyöhyke).
    3. Valitse Googlen kohdalta Schedule availability (Ajasta saatavuus) ja lisää sama päivämäärä ja aika (+aikavyöhyke).
  • Shopify poistaa ensimmäisen näkymispäivän määritteen automaattisesti Kauppiaskeskuksesta kyseisenä päivämääränä, joten sitä ei tarvitse poistaa manuaalisesti.