I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Vis fordelene med lojalitetsprogrammet ditt i oppføringene dine

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

Denne artikkelen gjelder bare for selgere i USA.

Lojalitetsprogrammer som vises i kostnadsfrie oppføringer, kan inkludere en rekke fordeler – for eksempel fri frakt og innløsing av poeng for kunder. Du kan vise fordelene fra lojalitetsprogrammet i oppføringene dine på Google, inkludert Google Søk, Shopping-fanen, Wallet og Maps. Denne funksjonen er tilgjengelig for selgere som allerede har et lojalitetsprogram, og som er interessert i å vise frem fordelene sine på Google.

På denne siden

Fordeler

• Engasjer og behold eksisterende kunder: Hvis du viser kundene fordelene ved lojalitetsprogrammet ditt under en handleopplevelse på Google, kan de få en sterkere tilknytning til merkevaren din. De kan oppgi statusen sin som medlem av lojalitetsprogrammet ditt, slik at de kan få en personlig handleopplevelse på Google.
  • Tiltrekk deg nye kunder: Kunder som ikke er medlemmer av programmet ditt, får se informasjon om lojalitetsprogrammet. Google sender de interesserte personene til registreringssiden, der de kan bli medlemmer.

Slik fungerer det

Alle kan se generell informasjon om lojalitetsprogrammet og fordelene det gir. For å se fraktfordeler og poeng bare for medlemmer må kundene først oppgi medlemsstatus. Dette kan de gjøre ved å bekrefte hvilket lojalitetsnivå de tilhører, når de blir bedt om det på Google Søk. Når de har gjort dette, viser oppføringene de aktuelle medlemsfordelene basert på innstillingene for lojalitetsprogrammet.

Tips: For å tiltrekke kunder som ikke har tilknyttet kontoene sine, eller som ikke er med i lojalitetsprogrammet ditt, kan du fremheve den beste fordelen med programmet.

Ulike typer lojalitetsprogrammer

• Det koster ingenting å bli med: Tilgjengelig for alle. Ingen medlemskapsgebyrer eller kredittkortregistreringer er nødvendig.
  • Forbruksbeløp: bare tilgjengelig for kunder som har brukt et visst beløp ved kjøp.
  • Årsgebyr: bare tilgjengelig for kunder som betaler for et abonnement på programmet ditt.
  • Kredittkort med lojalitetsfordeler: bare tilgjengelig for innehavere av kredittkort med selgerens merkenavn.

Ulike typer medlemsfordeler

• Fri frakt eller levering: Kundene får fri frakt – enten ved alle kjøp eller ved et minimumskjøp. Du kan også legge til fri levering samme dag som en medlemsfordel.
  • Innløsing av poeng: Kundene får poeng for kjøp, som kan løses inn senere.

Konfigurer lojalitetsprogrammer i Merchant Center-kontoen for å la kundene se medlemsfordelene som er tilknyttet medlemskapet deres, med tilpasset innhold. Du trenger ikke å betale noen ekstraavgift for å konfigurere programmet.

Slik implementerer du lojalitetsprogrammet for selgere

Trinn 1 av 3: Aktiver kortet for lojalitetsprogrammet

1. Gå til navigasjonsmenyen til venstre i Merchant Center-kontoen.
  2. Klikk på Vekst-fanen, og velg Administrer programmer.
  3. Finn kortet for «Lojalitetsprogrammer», og klikk på Kom i gang.

Trinn 2 av 3: Legg til informasjon om lojalitetsprogrammet ditt

1. Legg til følgende informasjon under «Programoversikt»:
    • Programnavn: Kundene finner dette på Google.
    • Programetikett: Dette kan være det samme som programnavnet, men uten mellomrom. Du kan bruke understreker i stedet. Det du skriver inn i dette feltet, kan brukes som attributtet for programetikett [program_label] når det gjøres feedendringer. Når du har sendt inn etiketten for lojalitetsprogrammet, kan du ikke redigere programetiketten.
    • Programbeskrivelse: en kort beskrivelse for å fremheve fordelene ved lojalitetsprogrammet. Dette feltet er mest synlig for kundene, så vi anbefaler at du fremhever den viktigste fordelen her.
    • Programnettadresse: en gyldig nettadresse som kunder kan bruke for å bli med i lojalitetsprogrammet. Du kan tilpasse denne nettadressen med UTM-parametere for å spore engasjementsdata. Finn ut mer om tilpasning av nettadresser.
  2. Legg til programnivåer. De gir en generell oversikt over lojalitetsprogrammet. Programmet må ha minst ett nivå. Hvis programmet har flere trinn, kreves det ett nivå for hvert trinn.
    • Legg til nivånavn, nivåetikett (kan ikke endres etter innsending) og nivånettadresse (valgfritt), og velg et av nivåkravene – kostnadsfri deltakelse, forbruksbeløp eller kort med merkenavn. Finn ut mer om ulike typer lojalitetsprogrammer.
    • Hvis lojalitetsprogrammet har flere nivåer eller medlemskapsnivåer, klikker du på + Legg til et nivå for å legge til flere nivåer.
  3. Velg fordelene du vil legge til i programmet.
    • Velg Poeng for kjøp.
    • Velg én av frakt-fordelene på klassenivå: Fri frakt på alle bestillinger, Fri frakt på bestillinger over …, Kostnadsfri frakt med rask levering på alle bestillinger eller Kostnadsfri frakt med rask levering på bestillinger over ….
      Merk: For å vise fraktfordeler på tilbudsnivået må du gjøre endringer i feeden og frakttjenesten. Finn ut mer om konfigurering av fraktinnstillinger i lojalitetsprogrammet
    • Hvis du tilbyr andre lojalitetsfordeler enn poeng og frakt, kan du konfigurere dem som fordelstypen «Annet». Sørg for at fordelene som formidles her, samsvarer med fordelene som står på nettstedet.
  4. Klikk på Send inn.
Merk: Google eller Googles samarbeidspartnere kan endre formatering, tegnsetting, stavemåter og bruk av små og store bokstaver i fordelsteksten for å sikre samsvar med programretningslinjene. Google er ikke ansvarlig for nøyaktige fremstillinger av merkevaretermer. Selv om Google gjør slike endringer, er du fortsatt ansvarlig for innholdet.

Trinn 3 av 3: Slå på fordeler for bestemte tilbud

Bruk gruppeattributtet for lojalitetsprogram [loyalty_program] for å vise medlemsprisene eller antall poeng en kunde kan få ved å kjøpe et bestemt produkt. Forholdet for opptjening av poeng som du legger til når du konfigurerer nivåfordeler, gjelder automatisk for alle produkter. Hvis du vil overstyre standardforholdet, kan du gjøre endringer i feeden som beskrevet i artikkelen om lojalitetsprogram [loyalty_program].

Attributtet for lojalitetsprogram [loyalty_program] kan også brukes til å legge til lojalitetsfordeler for kvalifiserte tilbud. Finn ut mer om konfigurering av fraktinnstillinger i lojalitetsprogrammet.

Merk: Google bruker opptil 72 timer på å gjennomgå lojalitetsprogrammet, programnivåene og programfordelene før de kan vises i Google-tjenester. Du kan sjekke statusen for lojalitetsprogrammet i «Lojalitetsprogrammer»-delen på «Markedsføring»-fanen. Hvis programinnsendingen ikke godkjennes, sendes det en e-post med informasjon til administratorene for Merchant Center-kontoen din. Finn ut mer om de redaksjonelle retningslinjene for lojalitetsprogrammer.

Google viser fordelene knyttet til lojalitetsprogrammet i oppføringene fra feedene i Merchant Center-kontoen din, men også i de gjennomsøkte tilbudene dine. Dette er tilbud Google har funnet på nettstedet ditt, og som ikke er sendt inn via feedene i Merchant Center-kontoen. For å øke kundeengasjementet og sette et personlig preg på handleopplevelsen kan Google bruke data fra Gmail. Disse dataene gjør det enklere for Google å forstå kundenes lojalitetsforhold og tilgjengeligheten av promoteringer. Hvis du vil slutte å vise lojalitetsfordeler i gjennomsøkte tilbud eller synkronisere Gmail-data, kan du kontakte brukerstøtteteamet.

Resultatrapport om lojalitet

Resultatrapporter for lojalitetsprogrammet sendes ut månedlig via e-post. For å være sikker på at du mottar denne rapporten, kan det være lurt å sjekke e-postinnstillingene og sørge for at du har registrert deg for «Nyheter og tips».

Forstå rapportene om lojalitetsprogrammet

• Lojalitetsvisninger: det totale antallet visninger av tilbud med lojalitetsfordeler på Google-plattformer.
  • Lojalitetsklikk: det totale antallet klikk på tilbud med lojalitetsfordeler på Google som har ført til nettstedet ditt.
  • Klikkfrekvens (CTR) for lojalitet: prosentvis hvor mange ganger tilbudene med lojalitetsfordeler ble klikket på etter at brukerne så dem på Google-plattformer. En CTR-verdi på 5 % betyr for eksempel at tilbud med lojalitetsfordeler har fått fem klikk per 100 visninger.

Merk: Visninger og klikk på spesielle handlingsfremmende oppfordringer («Bli med nå») inngår ikke i denne rapporten.

Linker til relatert innhold