In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Productcapaciteit in Merchant Center

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Klik hier voor informatie over productcapaciteiten in Merchant Center Next.

U kunt een breed scala aan producten op Google weergeven, promoten en verkopen met de productgegevens die u toevoegt in uw Merchant Center-account. Het kan echter gebeuren dat het aantal producten dat u op een bepaald moment wilt weergeven, uw capaciteit voor het weergeven van producten op een bepaalde manier overschrijdt. In dat geval krijgt u een melding in uw Merchant Center-account waarin staat dat u uw capaciteit heeft bereikt.

Er zijn 3 typen capaciteiten voor producten:

Samen vormen deze typen uw totale capaciteit voor producten die u op Google kunt laten zien. Elke keer dat u een product toevoegt, telt dit mee voor uw capaciteit. Als u bijvoorbeeld hetzelfde product op Google wilt vermelden en promoten, telt dit product mee voor uw capaciteit voor vermeldingen van producten en de capaciteit voor de promotie van producten.

Zodra u een capaciteit heeft bereikt, worden aanvullende producten die zijn ingevoerd voor dat specifieke gebruik niet verwerkt. U kunt deze aanvullende producten wel indienen voor een ander gebruik, zolang de betreffende capaciteit nog niet is bereikt. Als u bijvoorbeeld uw capaciteit voor de promotie van producten op Google heeft bereikt, maar nog steeds aanvullende producten wilt laten zien, dan kunt u ervoor kiezen deze producten te vermelden in plaats van te promoten. Als u eenmaal uw totale capaciteit heeft bereikt, kunt u geen extra producten meer invoeren.

Als u extra producten wilt vermelden, promoten of verkopen maar elke capaciteit al heeft bereikt, kunt u oudere producten verwijderen om ruimte vrij te maken voor nieuwe producten.

U komt mogelijk ook in aanmerking voor een verhoging van de capaciteit als u uw capaciteit voor een specifiek gebruik heeft bereikt. Als u de capaciteit wilt verhogen, kunt u het formulier Merchant Center: hoger quotum voor artikelen, feeds of subaccounts aanvragen invullen.