I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Om å la Google beregne leveringstider

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

Hvis du er en forhandler som sender produkter innenlands i USA, Frankrike eller Tyskland, kan du velge å la Google beregne leveringstiden til kundene dine.

If you’re looking for information about shipping speeds in Merchant Center Next, click here

I denne infografikken kan du se forskjellen mellom leveringstider basert på transportør, og faste leveringstider.

På denne siden

Fordeler

Leveringstid er en svært viktig faktor for kundenes kjøpsbeslutninger. Hvis du lar Google beregne leveringstiden, får du følgende fordeler:

• Forbedret nøyaktighet: Når forhandlere konfigurerer leveringstider ved å oppgi behandlingstid og transporttid, ender de gjerne opp med landsomfattende beregninger. Disse er ofte svært konservative fordi de beregnes ut fra de mest fjerntliggende stedene, for eksempel frakt fra California til Maine. Når Google beregner leveringstider for forhandlerne, gjør vi det basert på hvor kundene befinner seg. Dessuten kan det hende at Google kan oppgi leveringstider som gjelder spesielt for varene brukerne vurderer å kjøpe.
  • Enkel konfigurering: Når du har aktivert leveringstid beregnet av Google, tar Google seg av alle beregningene som kreves for å vise disse mer detaljerte og omfattende leveringstidene i kvalifiserte annonser, kostnadsfrie produktoppføringer og organiske resultater.
  • Bedre rangeringer: Oppgitte leveringstider brukes også i noen av Googles rangeringsmodeller. Hvis du oppgir disse raske leveringstidene til Google, kan tilbudene dine vises mer fremtredende enn tilbudene med lengre leveringstider eller uten leveringstid.

Google kan beregne leveringstid for deg på tre måter:

• Beregn leveringstider basert på transportør og avsendersted: Med dette alternativet kan Google beregne leveringstider basert på stedene du vanligvis sender fra, hvor kundene befinner seg, og transportørens anslåtte transporttid fra sted til sted.
  • Beregn leveringstider basert på partnerdata: Med dette alternativet kan Google beregne leveringstider basert på loggen for bestillingssporing fra den tilknyttede partneren. Når du velger dette alternativet, bekrefter du også resultatene dine, noe som gjør det enklere å sikre seg visse merknader – for eksempel for rask og kostnadsfri frakt og merknadene fra resultatkortet for Shopping-opplevelse. Når du sender historiske data om bestillingssporing til Google, bekrefter du også resultatene dine, noe som gjør det enklere å sikre seg visse merknader – for eksempel for rask og kostnadsfri frakt og merknadene fra resultatkortet for Shopping-opplevelse. Hvis du tilbyr fri frakt eller fri frakt over en minste bestillingsverdi, kan Google legge til merknaden for rask og kostnadsfri frakt når produktene dine vises til brukere på steder der Google-modellen beregner at du vanligvis leverer innen 3 dager. Finn ut mer om hvordan du oppgir historiske data om bestillingssporing for å vise mer nøyaktige leveringstider.
  • Beregn leveringstider fra en opplastet fil: Med dette alternativet kan Google beregne leveringstider basert på loggen for bestillingssporing du har lastet opp. Fordelene ved dette alternativet er de samme som ved beregning av leveringstid basert på partnerdata, med unntak av den enkle konfigureringen. Du må gjøre om dataene til et format som kan leses av Google, og du må sende dem til Google annenhver uke i stedet for at partneren gjør det automatisk.
Merk: Beregning av leveringstid basert på partnerdata og en opplastet fil er bare tilgjengelig i USA.

Bruk av leveringssteder og informasjon fra transportøren

Slik fungerer det

Google bruker avsenderstedene dine (lagrene dine), kundens leveringssted og transportørens fraktinformasjon (f.eks. tabellene med transporttid som er knyttet til transportørtjenestene du velger) til å beregne en unik leveringstid som vises i oppføringene dine. Du oppgir fortsatt behandlingstiden, mens Google beregner transporttiden og den totale leveringstiden for hver unike kombinasjon av steder som oppgis av transportørene, for eksempel postnumre.

Hvis du har flere transportører eller avsendersteder

Vanligvis har du flere frakttjenester (uansett type) for samme tilbud. Vi viser kunden leveringstiden som er knyttet til den billigste frakttjenesten, basert på hvor kunden er. Hvis flere tjenester har samme lave kostnad, velger Google tjenesten som tar kortest tid.

Hvis den billigste frakttjenesten er en Google-beregnet tjeneste du har oppgitt flere avsendersteder og/eller transportørtjenester for, viser vi den korteste leveringstiden, basert på hvor kunden er. Det betyr at denne funksjonen har to viktige egenskaper du bør være oppmerksom på:

For det første antas det at hvert av avsenderstedene du inkluderer i en gitt Google-beregnet tjeneste, har det samme («gjenspeilte») produktlageret. Derfor velger vi alltid nærmeste avsendersted når vi beregner leveringstid. Hvis du har ulike produkter på avsenderstedene dine, kan du opprette en frakttjeneste som bare fungerer for bestemte produkter eller regioner.

For det andre velges den raskeste transportørtjenesten når leveringstiden beregnes, uavhengig av hva det koster for deg. Hvis du for eksempel velger «FedEx Standard Overnight» og «FedEx Ground» som transportørtjenester i en Google-beregnet tjeneste, viser vi sannsynligvis leveringstider som hovedsakelig er basert på «FedEx Overnight», fordi dette er den raskeste tjenesten.

Merk: Hvis du er transportør og ønsker å bli lagt til i listen vår, kan du fylle ut dette interesseskjemaet.

Kvalifikasjonskrav

For å delta må du oppfylle følgende krav:

• Du må sende bestillinger til kunder i et av disse landene: Tyskland, Frankrike eller USA.
  • Du må ha avsendersteder i det samme landet (levering over landegrenser støttes foreløpig ikke).
  • Bruk en av de tilgjengelige transportørene.

Slik konfigurerer du transportørberegnede transporttider for nye frakttjenester

1. Klikk på Legg til frakttjeneste under «Frakttjenestene dine» på hovedsiden for frakt.
  2. Gi frakttjenesten et navn, for eksempel «standard bakketransport».
  3. Velg alle de aktuelle landene under «Hvilke land kan du levere til med denne tjenesten?»
  4. Velg valutaen som brukes i landet, og sørg for at du har den samme valutaen oppført i feeden. Hvis du bruker en annen valuta, kan det hende varene dine blir avvist.
  5. Klikk på Neste for å konfigurere innstillingene for leveringstid.
  6. Velg Transportøren din og avsenderstedet ditt under «Hvordan vil du fastsette leveringstidene for denne tjenesten?».
  7. Oppgi avsenderstedene dine. Hvis du ikke har konfigurert noen ennå, bruker du Legg til avsendersted for å oppgi informasjon om navn, adresse, behandlingstid og bestillingsfrister.
    • Du kan opprette flere frakttjenester med samme avsendersted.
    • Du kan oppdatere informasjonen om beliggenhet og behandlingstid for avsenderstedet ved å klikke på Fraktstedene dine på hovedsiden for fraktinnstillingene. Eventuelle endringer du gjør, overføres automatisk til alle frakttjenester som gjelder for det aktuelle avsenderstedet.
  8. Velg Legg til transportør for å velge mulige kombinasjoner av transportør og tjenestenivå du vil bruke for denne frakttjenesten, og klikk på Lagre.
  9. Klikk på Neste for å konfigurere fraktsatsene du belaster kundene med.
    • Hver frakttjeneste kan bare ha ett sett med fraktkostnader (f.eks. fri frakt eller fastpris) som du belaster kundene med. Hvis frakttjenesten omfatter flere avsendersteder eller transportørtjenester, må alle mulige kombinasjoner av avsendersteder og transportørtjenester ha samme sett med fraktkostnader. Du må opprette en egen frakttjeneste for hvert enkelt sett med fraktkostnader som kundene belastes med.
    • Hvis du har valgt mer enn én transportør og/eller transportørtjeneste, kan du ikke angi priser for tjenesten basert på fraktsatsene som er angitt av transportøren.
  10. Klikk på Lagre, så er denne frakttjenesten klar til bruk.

Linker til relatert innhold