Dit Helpcentrum toont artikelen die van toepassing zijn op Merchant Center Next. Meer informatie over de upgrade en antwoorden op Veelgestelde vragen.

Ik heb hulp nodig met personen en toegangsniveaus

Op deze pagina

Snelle antwoorden

Aan hoeveel Merchant Center-accounts kan 1 gebruiker worden toegevoegd?

U kunt 1 gebruiker toevoegen aan maximaal 100 Merchant Center-accounts.

Kan ik meerdere Google-accounts aan 1 Merchant Center-account koppelen?

Ja Personen worden toegevoegd en beheerd via afzonderlijke Google-accounts en de bijbehorende e-mailadressen.

Ik kreeg de foutmelding: We kunnen dit e-mailadres niet toevoegen omdat het niet aan een Google-account is gekoppeld. Kies een ander e-mailadres of maak een nieuw Google-account.

Als u deze foutmelding krijgt, is het e-mailadres dat u toegang tot Merchant Center probeert te geven, niet gekoppeld aan een Google-account. E-mailadressen moeten aan een Google-account zijn gekoppeld om aan Merchant Center te kunnen worden toegevoegd. Zo koppelt u uw e-mailadres aan een Google-account:

1. Ga naar de aanmeldingspagina voor Google-accounts.
  2. Klik op Mijn huidige e-mailadres gebruiken.

Welke toegang heeft een persoon nodig om het label Geverifieerde website-eigenaar te krijgen?

Iedereen komt in aanmerking voor het kenmerk Geverifieerde website-eigenaar. Als dit label onder de naam van een persoon staat in de lijst Personen, betekent dit dat de website die aan het Merchant Center-account van deze persoon is gekoppeld, is geverifieerd.

Wie kan nieuwe personen uitnodigen en toegangsniveaus wijzigen?

Beheerders kunnen anderen via een uitnodiging toegang geven tot het Google Merchant Center-account. Als u dit wilt doen, gaat u naar het menu Instellingen en tools en klikt u op het tabblad Mensen en toegang.

Kunnen andere personen in het Merchant Center-account mijn inloggegevens weergeven?

Nee, alle gebruikers loggen met hun eigen Google-accounts in op uw account. Zo blijven uw eigen inloggegevens beveiligd.

Wat is een hoofdbeheerder?

De hoofdbeheerder is een rol die een persoon in Bedrijfsmanager heeft en die de hoogste rechten heeft voor al uw gekoppelde apps. Ook kan een hoofdbeheerder toegang verlenen of intrekken. Meer informatie over hoe u uw bedrijf beheert als hoofdbeheerder

Toegangstypen

Accountbeheerders kunnen verschillende toegangsniveaus per persoon opgeven. Iedere persoon kan verschillende soorten e-mails krijgen.

Hoofdbeheerder

Hoofdbeheerders zijn personen in het Bedrijfsmanager-profiel waaraan dit Merchant Center is gekoppeld en die het hoogste toegangsniveau voor gekoppelde apps hebben. In Merchant Center hebben zij beheerderstoegang.

Beheerder

Beheerders zijn personen met meer dan alleen standaardtoegang. Beheerders kunnen personen toevoegen, verwijderen of bewerken. Alleen beheerders kunnen apps en winkels toevoegen aan en verwijderen uit Merchant Center.

Standaard

Personen met standaardtoegang kunnen inloggen bij Merchant Center en toegang krijgen tot alles, maar ze kunnen geen andere personen beheren of apps en winkels toevoegen en verwijderen.

• Standaardgebruikers kunnen ook de website-URL van de winkel verifiëren, bedrijfsprofielen koppelen aan Merchant Center, feed- of productbewerkingen uitvoeren en, zoals de beheerder, accountinstellingen wijzigen (zoals uw bedrijfsadres bewerken).
  • Gebruikers met standaardtoegang kunnen niet werken met rapporten, prestatie-inzichten bekijken, programma's aanzetten en Google Ads-accounts koppelen.

Alleen toegang via e-mail

Deze gebruikers hebben geen toegang tot het account, maar krijgen e-mails op basis van voorkeuren.

Rapportbeheerder

Personen met het toegangsniveau Rapportbeheerder hebben de rechten om alle rapporten en dashboards in het account weer te geven en te bewerken.

Personen in uw account beheren

Een nieuwe persoon uitnodigen

1. Klik in uw Merchant Center-account op het icoon voor instellingen en tools Icoon voor het menu Tools en instellingen [Gear] en daarna op Mensen en toegang.
  2. Klik op Persoon toevoegen.
  3. Geef het e-mailadres op van de persoon die u wilt uitnodigen.
  4. Selecteer op de volgende pagina het toegangstype dat u wilt toewijzen: beheerder of standaard. De standaard e-mailrechten, zoals verplichte belangrijke mededelingen, nieuws en tips, enquêtes en pilots, meldingen over productgegevens, retourzendingen en rapporten, zijn van toepassing op alle nieuwe personen.
    Tip: Als u een hoofdbeheerder bent, kunt u deze persoon hoofdbeheerderstoegang geven in Bedrijfsmanager. Klik in de banner boven de lijst Personen op Beheren in Bedrijfsmanager om naar Bedrijfsmanager te gaan.
  5. Klik op Opslaan.

De persoon krijgt een e-mail met het verzoek om de uitnodiging te accepteren. De toegang wordt gemarkeerd als In behandeling tot de persoon de uitnodiging accepteert.

Rollen voor personen intrekken

Controleer voordat u een persoon verwijdert dat de verificatiestatus van uw website-URL niet is gekoppeld aan die persoon. Als er een verificatiestatus is gekoppeld aan een persoon en u diegene verwijdert uit uw account, verliest u ook uw verificatiestatus (en als gevolg daarvan ook uw claimstatus). U moet uw website dan opnieuw laten verifiëren en claimen met een andere persoon.

1. Klik in uw Merchant Center-account op het icoon voor instellingen en tools Icoon voor het menu Tools en instellingen [Gear] en daarna op Mensen en toegang.
  2. Klik onder Personen op Beheren voor de persoon die u wilt verwijderen.
  3. Klik onder Accountstatus op Persoon verwijderen.

Rollen voor personen bewerken

Beheerders kunnen de rol van een persoon bewerken. Dat gaat zo:

1. Klik in uw Merchant Center-account op het icoon voor instellingen en tools Icoon voor het menu Tools en instellingen [Gear] en daarna op Mensen en toegang.
  2. Klik onder Personen op Beheren voor de persoon van wie u de toegang wilt bewerken.
  3. Selecteer het nieuwe toegangstype dat u aan deze persoon wilt toewijzen en klik op Opslaan.

Een account ontkoppelen

Als u niet meer wilt dat uw Google-account aan een bepaald Merchant Center-account is gekoppeld, kunt u uw eigen toegang intrekken in het gedeelte Mensen en toegang. Dit doet u door Uw eigen toegang bewerken te selecteren en uzelf te verwijderen.

Opmerking: Als u een Merchant Center-beheerder bent, kunt u uw Google-account alleen verwijderen als er nog een andere beheerder aan het account gekoppeld is.

In Merchant Center:

1. Klik in uw Merchant Center-account op het icoon voor instellingen en tools Icoon voor het menu Tools en instellingen [Gear] en daarna op Apps.
  2. In het gedeelte met Google-apps staan de gekoppelde Google Ads-accounts.
  3. Klik op Beheren en dan op Ontkoppelen voor het account dat u wilt ontkoppelen.

In Google Ads:

1. Klik rechtsboven in uw account op het tandwiel.
  2. Klik onder Instellingen op Gekoppelde accounts.
  3. Zoek Google Merchant Center onder Uw gekoppelde accounts en producten en klik op Beheren en koppelen.
  4. Zoek het account dat u wilt ontkoppelen en klik op Ontkoppelen.