I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Förbättra produktpriser med rapporten Prisinformation

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Rapporten Prisinformation i Merchant Center visar föreslagna försäljningspriser för dina produkter och beräknar de förväntade resultaten av uppdateringar av produkternas priser. Med hjälp av rapporten Prisinformation kan du prissätta dina produkter mer effektivt.

På den här sidan

Fördelar

Med rapporten Prisinformation kan du

• ta reda på hur prisändringar påverkar verksamhetsmål som intäkter, försäljning eller totalt antal klick på webbplatsen
  • förbättra avkastningen på annonsutgifter (ROAS) och konverteringar genom att tillhandahålla konkurrenskraftiga produktpriser
  • ha bättre prissättning.

Om du är kvalificerad kan du ställa in automatiska rabatter på ditt konto så att produkterna får den rekommenderade prissättningen från rapporten Prisinformation.

Kvalificering och krav

Så här kontrollerar du att vi har tillräckligt med information för att ge prisförslag:

Även om du uppfyller ovanstående kriterier kanske du inte kan se rapporten på grund av följande:

• Du måste uppfylla vissa minimikrav för att delta i Shopping-annonser.
  • Priserna är redan konkurrenskraftiga enligt våra modeller. Du kan inte visa rapporten om en prisändring inte leder till en betydande ökning av exponeringar, klick eller konverteringar.
  • Du har redan registrerat dig för det automatiska rabattprogrammet (som automatiskt tillämpar de nya priserna på din webbplats).

Så fungerar det

Rapporten Prisinformation använder komplexa modeller för att simulera resultat för dina erbjudanden vid olika priser under de senaste sju dagarnas trafik. Simuleringarna används för att uppskatta de mest lönsamma priserna.

Rapporten Prisinformation ger kvalificerade säljare förväntade exponeringar, klick, konverteringar och bruttovinstökning för varje erbjudande som de kan förvänta sig om de använder det föreslagna priset. Produktefterfrågan, konkurrenters priser, antal säljare av liknande produkter, uppskattade tillverkarkostnader och uppskattade vinstmarginaler räknas in vid prisförslag. Tänk på att förslag inte utgör en garanti för resultat.

Obs! Vi rekommenderar att du implementerar priset från rapporten Prisinformation som ett rabatterat pris eller erbjudande, i stället för att ändra baspriset.

Här hittar du rapporten Prisinformation

Mätvärden i rapporten Prisinformation

• Pris: Prismätvärdet består av två komponenter:
    • Föreslaget försäljningspris är ett försäljningspris eller rabatterat pris som Google räknar ut för att maximera bruttovinsten för ditt företag. Det bygger på komplexa modeller som simulerar produktens resultat vid olika prisnivåer under de senaste sju dagarna.

När vi beräknar föreslagna priser jämför vi ditt nuvarande pris med priserna för en grupp liknande företag som säljer likadana produkter. Modellen tar även hänsyn till faktorer som produktefterfrågan, antal återförsäljare för liknande produkter och förväntad vinstmarginal för företag som ditt. Faktorerna analyseras för att visa förväntat antal exponeringar, klick och konverteringar samt bruttovinst om det föreslagna priset används.

Tänk på att även om de föreslagna priserna kan ge dig värdefulla insikter är de inga garantier för framtida resultat.

• Ditt pris är det nuvarande priset på din produkt som visas för kunder på Google.
  • Uppskattat antal exponeringar är den uppskattade ökningen av antalet exponeringar med det föreslagna försäljningspriset. Förutsägelser genereras av modeller som baseras på resultatdata från de senaste sju dagarna.
  • Uppskattat antal klick är den förväntade ökningen av antalet klick med det föreslagna försäljningspriset. Förutsägelser genereras av modeller som baseras på resultatdata från de senaste sju dagarna.
  • Uppskattat antal konverteringar är den förväntade konverteringsökningen med det föreslagna försäljningspriset. Förutsägelser genereras av modeller som baseras på resultatdata från de senaste sju dagarna.
  • Uppskattad bruttovinst: Den beräknade påverkan på bruttovinsten delar upp den beräknade vinstökningen i hög, medelhög och låg nivå utifrån en kombination av absolut och procentuell förväntad ökning av bruttovinsten. Förslag med hög påverkan beräknas ge den största ökningen av bruttovinsten.

Bruttovinst är vinsten från alla transaktioner som tillskrivs klick på dina Shopping-annonser. Värdet beräknas genom en uträkning av skillnaden mellan en produkts intäkter (priset den säljs för) och den beräknade kostnaden för att leverera produkten utifrån uppskattningar av vinstmarginalerna för företag som ditt. Om du vill ha mer exakta prognoser kan du börja rapportera konverteringar med kundvagnsdata och ladda upp KSV för erbjudanden.