In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Productprijzen verbeteren met het rapport Prijsinzichten

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Het rapport Prijsinzichten in Merchant Center toont voorgestelde uitverkoopprijzen voor uw producten en voorspelt de prestaties die u kunt verwachten als u de prijzen van uw producten updatet. Met het rapport Prijsinzichten kunt u de prijs van uw producten effectiever bepalen.

Op deze pagina

Voordelen

Met het rapport Prijsinzichten kunt u:

• De impact van prijswijzigingen op bedrijfsdoelen begrijpen, zoals winst, verkoop of totaal aantal klikken naar uw website
  • Uw rendement op advertentie-uitgaven (ROAS) en conversies verbeteren door concurrerende productprijzen op te geven
  • Betere prijzen instellen voor uw producten

Als u hiervoor in aanmerking komt, kiest u voor geautomatiseerde kortingen in uw account, zodat uw producten de aanbevolen prijs krijgen die wordt vermeld in het rapport Prijsinzichten.

Geschiktheid en vereisten

Zo zorgt u dat we voldoende informatie hebben om voorgestelde prijzen te voorspellen:

Zelfs als u aan de bovenstaande criteria voldoet, ziet u het rapport mogelijk niet omdat:

• U aan bepaalde minimale vereisten moet voldoen voor deelname aan Shopping-advertenties.
  • De prijzen al concurrerend zijn volgens onze modellen. U ziet het rapport niet als we geen aanzienlijke toename van het aantal vertoningen, klikken of conversies verwachten door uw prijzen te wijzigen.
  • U zich al heeft aangemeld voor het programma voor geautomatiseerde kortingen (nieuwe prijzen worden dan automatisch toegepast op uw website).

Hoe het werkt

Het rapport Prijsinzichten werkt met complexe modellen die de prestaties van uw aanbiedingen simuleren voor verschillende prijspunten voor het verkeer van de afgelopen 7 dagen. Deze simulaties worden gebruikt om de meest winstgevende prijzen te voorspellen.

Het rapport Prijsinzichten biedt in aanmerking komende verkopers een overzicht van de verwachtingen voor het aantal vertoningen, klikken, conversies en de brutowinst voor elke aanbieding als ze de voorgestelde prijzen implementeren. Bij de voorgestelde prijzen wordt rekening gehouden met de productvraag, de prijzen van concurrenten, het aantal verkopers voor vergelijkbare producten, de geschatte kosten van de fabrikant en de geschatte winstmarges van het bedrijf. Houd er rekening mee dat voorspellingen geen resultaten van prestaties garanderen.

Opmerking: We raden u aan de prijs uit het rapport Prijsinzichten te implementeren als kortingsprijs of aanbieding in plaats van de basisprijs aan te passen.

De locatie van het rapport Prijsinzichten

• Via de onderstaande stappen komt u bij het rapport Prijsinzichten:
  • Daarnaast is het rapport beschikbaar via de Content API. In het artikel Prijzen verbeteren vindt u meer informatie.

Beschikbare statistieken in het rapport Prijsinzichten

• Prijs: De prijsstatistiek bestaat uit 2 onderdelen:
    • De voorgestelde uitverkoopprijs is de uitverkoopprijs of kortingsprijs die volgens de voorspelling van Google de brutowinst van uw bedrijf maximaliseert. Deze prijs is gebaseerd op complexe modellen die de prestaties van het product simuleren voor verschillende prijspunten van de afgelopen 7 dagen.

Voor de berekening van de voorgestelde prijzen vergelijken we uw huidige prijs met de prijzen van een groep soortgelijke bedrijven die dezelfde producten verkopen. Het model houdt ook rekening met factoren zoals de productvraag, het aantal verkopers dat vergelijkbare producten aanbiedt en de voorspelde winstmarges voor bedrijven zoals dat van u. Op basis van deze factoren berekenen de modellen de verwachte vertoningen, klikken, conversies en brutowinst als de voorgestelde prijs wordt toegepast.

Houd er rekening mee dat hoewel de voorgestelde prijzen waardevolle inzichten bieden, voorspellingen geen garantie zijn voor toekomstige prestatieresultaten.

• Uw prijs is de huidige prijs van uw product die zichtbaar is voor klanten op Google.
  • Voorspelde vertoningen: Voorspelde toename in vertoningen als de voorgestelde uitverkoopprijs wordt toegepast. De modellen genereren de voorspellingen op basis van prestatiegegevens van de afgelopen 7 dagen.
  • Voorspelde klikken: Voorspelde toename van het aantal klikken na toepassing van de voorgestelde uitverkoopprijs. De modellen genereren de voorspellingen op basis van prestatiegegevens van de afgelopen 7 dagen.
  • Voorspelde conversies: Voorspelde toename van het aantal conversies na toepassing van de voorgestelde uitverkoopprijs. De modellen genereren de voorspellingen op basis van prestatiegegevens van de afgelopen 7 dagen.
  • Voorspelde brutowinst: De voorspelde impact op de brutowinst verdeelt de geschatte toename van de winst in categorieën met een hoge, gemiddelde en lage impact op basis van een combinatie van absolute en procentuele toename van de brutowinst. Suggesties met een hoge impact voorspellen de grootste brutowinst.

Brutowinst is de winst die is behaald met alle transacties die zijn toegeschreven aan klikken op uw Shopping-advertenties. We berekenen de brutowinst via het verschil tussen de opbrengst van een product (de prijs waarvoor het wordt verkocht) en de geschatte kosten van de levering van het product. Deze schatting is op basis van de winstmarge voor bedrijven zoals dat van u. Voor nauwkeurigere voorspellingen kunt u conversies met winkelwagengegevens rapporteren en COGS uploaden voor aanbiedingen.