Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Tuotehinnoittelun parantaminen Hintatilastot-raportin perusteella

Oma kuvake klassisen Kauppiaskeskuksen artikkeliotsikoille.

Kauppiaskeskuksen Hintatilastot-raportissa näkyy tuotteidesi suositellut alennushinnat ja ennuste siitä, millaisia tuloksia voit odottaa päivittämällä tuotteiden hintoja. Hintatilastot-raportti voi tehostaa tuotteiden hinnottelua.

Sisällys

Hyödyt

Hintatilastot-raportin avulla voit

• selvittää, miten hinnanmuutokset vaikuttavat liiketoimintatavoitteisiin, kuten tuottoon, myyntiin tai verkkosivustosi klikkausten kokonaismäärään
  • kasvattaa mainostuottoa (ROAS) ja konversioita tuotteiden kilpailukykyisen hinnoittelun kautta
  • hinnoitella tuotteesi paremmin.

Jos täytät ehdot, ota automaattiset alennukset käyttöön tililläsi, jotta Hintatilastot-raportin suositushinnat siirtyvät tuotteisiisi.

Ehdot ja vaatimukset

Näin varmistat, että käytössämme on tarpeeksi tietoja suositushintaennusteisiin:

Vaikka täyttäisit edellä mainitut vaatimukset, et välttämättä voi nähdä raporttia seuraavista syistä:

• Sinun on täytettävä Shopping-mainoksiin osallistumisen vähimmäisvaatimukset.
  • Malliemme mukaan hinnat ovat jo kilpailukykyisiä. Raporttia ei näy, jos emme usko impressioiden, klikkausten tai konversioiden kasvavan merkittävästi hintoja muuttamalla.
  • Olet jo rekisteröitynyt automaattisten alennusten ohjelmaan, jonka kautta uudet hinnat päivittyvät automaattisesti verkkosivustollesi.

Näin se toimii

Hintatilastot-raportti hyödyntää monimutkaisia malleja, jotka simuloivat tarjousten eri hintoihin pohjautuvia tuloksia kuluneen seitsemän päivän liikenteen perusteella. Simulaatioiden avulla arvioidaan tuottoisimmat hinnat.

Hintatilastot-raportti tarjoaa ehdot täyttäville ja suositellut hinnat käyttöön ottaneille kauppiaille arvioita kunkin tarjouksen impressioiden, klikkausten ja konversioiden määrästä sekä bruttotuoton kasvusta. Suositushintoja laskettaessa otetaan huomioon tuotteiden kysyntä, kilpailijoiden hinnat, samankaltaisten tuotteiden myyjien määrä, arvioidut valmistajan kulut ja arvioidut yrityksen voittomarginaalit. Muista, että ennustukset eivät ole tae tuloksista.

Huom. Suosittelemme käyttämään Hintatilastot-raportin hintaa alennus- tai tarjoushintana perushinnan muuttamisen sijaan.

Mistä Hintatilastot-raportti löytyy?

Hintatilastot-raportin mittarit

• Hinta: Hintamittarissa on kaksi osaa:
    • Suositeltu alennushinta on Googlen ennustama myynti- tai alennushinta yrityksesi bruttotuoton maksimoimiseksi. Se perustuu monimutkaisiin malleihin, jotka simuloivat tuotteen eri hintapisteiden tuloksia kuluneen seitsemän päivän ajalta.

Suositushintojen laskemiseksi vertaamme nykyistä hintaasi samoihin tuotteisiin, joita samankaltaiset yritykset myyvät. Mallissa otetaan huomioon myös tuotekysyntä, samankaltaisten tuotteiden myyjien määrä ja samankaltaisten yritysten ennustettu voittomarginaali. Näitä tekijöitä analysoimalla luodaan suositushinnan käyttöönottoon pohjautuvat impressio-, klikkaus-, konversio- ja bruttovoittoennusteet.

Muista, että vaikka suositushinnoista saa hyödyllisiä vinkkejä, niin ennusteet eivät takaa tulosten toteutumista.

• Hinta on tuotteen nykyinen hinta, joka näkyy asiakkaille Googlessa.
  • Ennustetut impressiot: Impressioiden määrän ennustettu kasvu suositellun alennushinnan käyttöönoton jälkeen. Ennusteet luodaan viimeisen seitsemän päivän tulosdataan perustuvien mallien avulla.
  • Ennustetut klikkaukset: Klikkausten määrän ennustettu kasvu suositellun alennushinnan käyttöönoton jälkeen. Ennusteet luodaan viimeisen seitsemän päivän tulosdataan perustuvien mallien avulla.
  • Ennustetut konversiot: Konversioiden määrän ennustettu kasvu suositellun alennushinnan käyttöönoton jälkeen. Ennusteet luodaan viimeisen seitsemän päivän tulosdataan perustuvien mallien avulla.
  • Ennustettu bruttovoitto: Bruttovoiton ennustettu vaikutus erottelee tuottojen ennustetun kasvun suuren, kohtalaisen ja pienen kasvun ryhmiin bruttovoiton absoluuttisen ja ennustetun prosentuaalisen kasvun yhdistelmän mukaan. Suureen kasvuun liittyvien ehdotusten arvioidaan johtavan suurimpaan bruttovoiton kasvuun.

Bruttovoitto on Shopping-mainosten klikkauksista syntyneiden maksutapahtumien yhteenlaskettu voitto. Se saadaan laskemalla tuotteen tuottamien tulojen (myyntihinta) ja tuotteen arvioitujen toimituskustannusten välinen ero yrityksesi voittomarginaaliarvioiden perusteella. Jos haluat saada tarkempia ennusteita, voit aloittaa ostoskorikonversioiden raportoinnin ja ladata tarjousten myytyjen tuotteiden kustannukset.