I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Konfigurera automatiska rabatter (för säljare på Shopify, WooCommerce eller Magento 2)

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Med funktionen för automatiska rabatter kan du rabattera dina produktpriser effektivt baserat på de olika realtidssignalerna och visa ett rabatterat pris i Shopping-annonser och på din webbplats.

Product landing page of a green candle with the original price crossed out and sale price in red.

På den här sidan

Obs! Säljare som inte använder Shopify, WooCommerce eller Magento 2 följer en annan process för att konfigurera automatiska rabatter. Läs om hur du skapar automatiska rabatter.

Fördelar

Med automatiska rabatter kan du prissätta produkter på ett effektivt sätt i Shopping-annonser på Google. Vårt mål är att hjälpa dig att göra fler konverteringar och gå med större vinst.

• Anpassad prissättning: Hitta den bästa produktrabatten för Shopping-annonser och webbplatsens produktmålsidor med Googles omfattande modeller.
  • Spara tid: Automatisk optimering av priser i realtid sparar tid, arbete och kostnader.

Kvalificering och krav

För att kunna delta måste du uppfylla följande krav: Minst 1 000 produktklick per vecka på säljarnivå. Kontot kan ha flera deltagande Merchant Center-id:n, men varje enskilt id måste uppfylla det här kravet.

• Konfigurera konverteringsspårning och flödeskonfiguration.
  • Säljarsystemen måste kunna godkänna och visa Google-produktpriser från webbadressen.
  • Tillåta att Google får visa deltagande produkter med en ökning på 1 %, 5 %, 20 %, 50 % och över 50 %. Läs mer om lansering och ökning.

Anvisningar för säljare

När du registrerar dig för automatiska rabatter kan du välja en kanalpartner som kan hjälpa dig med konfigurationen. Du kan välja bland följande kanalpartner:

Obs! Fler kanalpartner läggs till i framtiden. Om din kanalpartner inte finns med på listan fortsätter du med integreringen på ett annat sätt. Läs om hur du skapar automatiska rabatter.

Steg 1 av 6: Välj program och önskad valuta

Under Tillväxt hittar du fliken Automatiska rabatter. Klicka på Fortsätt, välj Automatiska rabatter och välj önskad valuta för rapportering. Om du använder en plattform från tredje part ska du ange namnet på plattformen eller tjänsten. När du har skickat in informationen kan du gå vidare med nästa steg för att konfigurera konverteringsspårning och flöden.
Obs! Om fliken Automatiska rabatter inte visas klickar du här för att fortsätta.

Steg 2 av 6: Konfigurera konverteringsrapportering med kundvagnsdata

Din kanalpartner vägleder dig genom processen att konfigurera konverteringsspårning med kundvagnsdata.
Obs! GA4- och Floodlight-integrering stöds inte för närvarande. Användare som använder GA4 och Floodlight kan skapa en sekundär konverteringsåtgärd med Google Ads-konverteringar.

Steg 3 av 6: Välj produkter med hjälp av flöden

Välj produkter

Slutför det här steget genom att ange attributet lägsta pris [auto_pricing_min_price] och produktnivåattributet kostnad för sålda varor (KSV) [cost_of_goods_sold] i ditt flöde för produkterna du vill inkludera. Kom ihåg att det högsta priset måste vara det vanliga prisattributet som redan finns i dina produktflöden. Google går inte över det priset.

Välj produkter genom att lägga till dessa två attribut i flödet:

Obligatoriska attribut Värdetyp Beskrivning
lägsta pris [auto_pricing_min_price] Sträng

Det här är minimipriset. Ange lägsta beloppet som rabatten får tillämpas på. Följ samma formateringsregler som för attributet price [pris].

Obs! Detta kan motsvara attributet kostnad för sålda varor (KSV) [cost_of_goods_sold], såvida det inte finns särskilda krav (t.ex. LAP-begränsningar).

kostnad för sålda varor (KSV) [cost_of_goods_sold] Sträng Detta är kostnaden för sålda varor (KSV). Ange den bästa uppskattningen om det inte finns korrekt information.

Välj bort produkter (valfritt)

Om du vill välja bort enskilda produkter från automatiska rabatter tar du bort attributet lägsta pris [auto_pricing_min_price] för varje produkt.

Obs! Ta inte bort attributet kostnad för sålda varor (KSV) [cost_of_goods_sold] för produkter som du har valt bort. Det behövs för att beräkna den totala vinsten från rapporterade kundvagnar.

Vi rekommenderar att du väljer att delta i minst 50 % av erbjudandena för att uppnå största möjliga vinst.

Steg 4 av 6: Webbadressintegrering

Det här steget kräver att du godkänner och använder Googles rekommenderade pris för valda produkter som nytt försäljningspris på din webbplats. Din kanalpartner vägleder dig genom den här processen.

Product landing page of a green candle with the original price crossed out and sale price in red.

Steg 5 av 6: Google-granskning

När implementeringsstegen har slutförts kan du begära att Google genomför en fullständig granskning genom att klicka på knappen Begär verifiering. Granskningen består av en fullständig testning som omfattar flera scenarier. Den genomförs i Googles nätverk för att se till att integreringen fungerar korrekt. Google meddelar dig om några problem upptäcks och de visas på den sista konfigureringssidan.

Om det har uppstått problem löser du problemet och skickar in en begäran om uppföljningsgranskning genom att klicka på knappen igen eller kontakta automated-discounts-support@google.com. Du måste skicka in granskningsbegäranden tills alla problem har åtgärdats.

Steg 6 av 6: Avspark

När Google har granskat och godkänt ditt konto klickar du på Starta automatisk rabatt för att aktivera funktionen för automatiska rabatter.

Lanseringsschema

Ökning

Automatiska rabatter kör ett A/B-experiment som visar de rabatterade priserna för endast en bråkdel av användarna. När granskningen är klar startar vi ökningsprocessen enligt schemat nedan. Tiden mellan varje ökningsfas brukar vara mindre än sju dagar.

Ökningsschema

• Fas ett: rabatter visas för 1 % av kunderna.
  • Fas två: rabatter visas för 5 % av kunderna.
  • Fas tre: rabatter visas för 20 % av kunderna.
  • Fas fyra: rabatter visas för 50 % av kunderna.
  • Slutlig fas: rabatter visas för över 50 % av kunderna.

Google meddelar dig när varje ny fas börjar. Du kan när som helst kontrollera ökningsprocenten i Merchant Center genom att öppna fliken Tillväxt och klicka på Automatiska rabatter.

Minskning

Google gör regelbundna kvalitetskontroller för att se till att integreringen fortsätter att fungera som den ska. Om vi upptäcker allvarliga problem med integreringen när som helst efter lanseringen (till exempel om pris inte skickas till målsidan) gör vi följande:

• Minskar andelen kunder som exponeras för rabatter tills den är 0 %.
  • Meddelar dig omedelbart.
  • Ger specifika förslag på hur du kan åtgärda problemet.

Om du vill öka igen till föregående startfas ska du kontakta automated-discounts-support@google.com. När granskningen är klar och inga problem har hittats återaktiveras de automatiska rabatterna.

Rapporter

Du kan när som helst kontrollera resultatet genom att öppna fliken Tillväxt och klicka på fliken Automatiska rabatter. Resultatstatistiken, inklusive inkrementella exponeringar, konverteringar och andra värden, visas i snabböversikterna. De uppdateras dagligen.