In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Geautomatiseerde kortingen instellen (voor Shopify-, WooCommerce- en Magento 2-verkopers)

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Met de functie voor geautomatiseerde kortingen kunt u effectief kortingen toepassen op uw productprijzen op basis van meerdere realtime signalen. De kortingsprijs wordt dan in Shopping-advertenties en op uw website getoond.

Productlandingspagina van een groene kaars waarvoor de oorspronkelijke prijs is doorgestreept en de uitverkoopprijs in rood wordt aangegeven.

Op deze pagina

Opmerking: Verkopers die geen Shopify, WooCommerce of Magento 2 gebruiken, stellen geautomatiseerde kortingen op een andere manier in. Meer informatie over hoe u geautomatiseerde kortingen instelt

Voordelen

Met geautomatiseerde kortingen kunt u een effectieve prijs instellen voor producten in Shopping-advertenties op Google. Zo willen we u helpen om meer conversies en winst te genereren.

• Prijzen aanpassen: Gebruik de geavanceerde modellen van Google om de optimale korting voor een product aan te bieden in Shopping-advertenties en op de productlandingspagina's van uw site.
  • Bespaar tijd: Met geautomatiseerde, realtime prijsoptimalisatie bespaart u tijd, moeite en kosten.

Geschiktheid en vereisten

Zorg dat u aan de volgende vereisten voldoet als u wilt deelnemen: Een totaal van minimaal 1000 klikken op producten per week op verkoperniveau. Uw account kan meerdere deelnemende Merchant Center-ID's hebben, maar ze moeten elk aan deze vereiste voldoen.

• Conversies bijhouden en feedconfiguratie zijn ingesteld.
  • De verkopersystemen moeten door Google verstrekte productprijzen van de URL kunnen accepteren en naleven.
  • U moet Google toestaan om de weergave van aangemelde producten op te schalen naar 1%, 5%, 20%, 50% en meer dan 50%. Meer informatie over lanceren en opschalen

Instructies voor verkopers

Als u zich aanmeldt voor geautomatiseerde kortingen, kunt u een kanaalpartner kiezen die u kan helpen met instellen. U kunt kiezen uit deze kanaalpartners:

Opmerking: In de toekomst worden er meer kanaalpartners toegevoegd. Als uw kanaalpartner er niet bij staat, gaat u door met de integratie via een ander proces. Meer informatie over hoe u geautomatiseerde kortingen instelt

Stap 1 van 6: Selecteer het programma en de gewenste valuta

Onder Groei vindt u het tabblad Geautomatiseerde kortingen. Klik op Doorgaan, selecteer Geautomatiseerde kortingen en kies de gewenste valuta voor rapportage. Als u een platform van derden gebruikt, voert u de naam van het platform of de service in. Daarna kunt u doorgaan naar de volgende stappen om conversies bijhouden en feeds in te stellen.
Opmerking: Als het tabblad Geautomatiseerde kortingen ontbreekt, klikt u hier om door te gaan.

Stap 2 van 6: Stel conversierapportage met winkelwagengegevens in

Uw kanaalpartner leidt u door het proces om Conversies bijhouden met winkelwagengegevens in te stellen.
Opmerking: GA4- en Floodlight-integratie wordt momenteel niet ondersteund. Gebruikers die GA4 of Floodlight gebruiken, kunnen met Google Ads-conversies een secundaire conversieactie maken.

Stap 3 van 6: Meld producten aan met feeds

Producten aanmelden

U rondt deze stap af door het kenmerk minimale prijs voor automatische prijzen [auto_pricing_min_price] en op productniveau kosten van verkochte goederen (COGS) [cost_of_goods_sold] in uw feed in te voeren voor de producten die u wilt opnemen. De maximale prijs moet het normale prijskenmerk zijn dat u al heeft ingevoerd in uw productfeeds. Google gaat niet hoger dan deze prijs.

Voeg deze 2 extra kenmerken toe aan de feed om producten aan te melden:

Vereiste kenmerken Waardetype Beschrijving
minimale prijs voor automatische prijzen [auto_pricing_min_price] Tekenreeks

Dit is de minimale prijs. Geef hieronder de prijs aan waaronder u de korting niet wilt toepassen. Volg dezelfde opmaakregels als voor het kenmerk prijs [price]

Opmerking: Dit kan over het algemeen gelijk zijn aan het kenmerk kosten van verkochte goederen (COGS) [cost_of_goods_sold], tenzij er speciale vereisten gelden (zoals MGP-beperkingen).

kosten van verkochte goederen (COGS) [cost_of_goods_sold] Tekenreeks Dit zijn de kosten van goederen (COGS). Als er geen nauwkeurige gegevens beschikbaar zijn, geeft u de beste schatting.

Producten afmelden (optioneel)

Als u afzonderlijke producten wilt afmelden voor geautomatiseerde kortingen, verwijdert u voor elk product het kenmerk minimale prijs voor automatische prijzen [auto_pricing_min_price].

Opmerking: Verwijder het kenmerk kosten van verkochte goederen (COGS) [cost_of_goods_sold] niet voor afgemelde producten. Dit kenmerk wordt nog steeds gebruikt om de totale winst van gerapporteerde winkelwagens te berekenen.

We raden u aan ten minste 50% van de aanbiedingen aan te melden om de hoogste winst te behalen.

Stap 4 van 6: URL-integratie

Voor deze stap moet u de door Google aanbevolen prijs voor aangemelde producten accepteren en als nieuwe uitverkoopprijs op uw website toepassen. Uw kanaalpartner begeleidt u bij dit proces.

Productlandingspagina van een groene kaars waarvoor de oorspronkelijke prijs is doorgestreept en de uitverkoopprijs in rood wordt aangegeven.

Stap 5 van 6: Beoordeling door Google

Nadat u de implementatiestappen heeft afgerond, vraagt u Google om een volledige beoordeling uit te voeren door op de knop Verificatie aanvragen te klikken. Tijdens de beoordeling wordt een end-to-end-test uitgevoerd waarin meerdere scenario's worden behandeld. Deze test wordt binnen het Google Netwerk afgerond, zodat kan worden gecheckt of de integratie goed werkt. Google laat het u weten als er problemen worden gevonden en toont deze op de laatste installatiepagina.

Als er problemen zijn gevonden, lost u het probleem op en dient u een verzoek voor een aanvullende beoordeling in door nogmaals op de knop te klikken of contact op te nemen met automated-discounts-support@google.com. U moet beoordelingsverzoeken blijven indienen totdat alle problemen zijn opgelost.

Stap 6 van 6: Aftrap

Nadat Google uw account heeft beoordeeld en goedgekeurd, klikt u op de knop Automatiseerde korting starten om de functie voor geautomatiseerde kortingen te starten.

Lanceringsschema

Opschalen

Geautomatiseerde kortingen voert een A/B-experiment uit waarbij de kortingsprijzen slechts aan een deel van de gebruikers worden getoond. Nadat uw beoordeling is afgerond, starten we het opschalingsproces volgens het onderstaande schema. Er zitten over het algemeen minder dan 7 dagen tussen iedere fase.

Opschalingsschema

• 1e fase: kortingen zijn zichtbaar voor 1% van de klanten
  • 2e fase: kortingen zijn zichtbaar voor 5% van de klanten
  • 3e fase: kortingen zijn zichtbaar voor 20% van de klanten
  • 4e fase: kortingen zijn zichtbaar voor 50% van de klanten
  • Laatste fasen: kortingen zijn zichtbaar voor meer dan 50% van de klanten

Google laat het u telkens weten als er een nieuwe fase begint. U kunt uw opschalingspercentage op elk gewenst moment checken door in Merchant Center naar het tabblad Groei te gaan en op Automatiseerde kortingen te klikken.

Afschalen

Google voert regelmatig kwaliteitscontroles uit om ervoor te zorgen dat de integratie goed blijft werken. Als we aanzienlijke problemen met uw integratie ontdekken na de lancering (bijvoorbeeld als de prijs niet wordt doorgegeven naar de landingspagina), doen we het volgende:

• We verlagen het percentage klanten dat we de kortingen tonen tot 0%
  • We nemen meteen contact met u op
  • We geven specifieke suggesties om het probleem op te lossen

Als u weer wilt opschalen naar de vorige lanceringsfase, neemt u contact op met automated-discounts-support@google.com voor een beoordeling. Zodra de beoordeling is afgerond en er geen problemen zijn aangetroffen, worden geautomatiseerde kortingen opnieuw geactiveerd.

Rapportage

U kunt uw prestaties op elk moment controleren door naar het tabblad Groei te gaan en op het tabblad Geautomatiseerde kortingen te klikken. Op uw scorekaarten staan uw prestatiestatistieken, waaronder incrementele vertoningen, conversies en andere statistieken. Deze worden dagelijks geüpdatet.

Hulp nodig?

Als u een vraag heeft die niet op deze pagina wordt beantwoord, stuurt u een e-mail naar automated-discounts-support@google.com.