I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Om rapporten Konkurrenssynlighet

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Rapporten Konkurrenssynlighet hjälper dig att förstå konkurrensen på produktkategorinivå och vidta åtgärder för att förbättra din synlighet, baserat på exponeringar från dina Shopping-annonseroch gratisannonser.

Titta på den här introduktionsvideon om du vill veta mer om rapporten Konkurrenssynlighet och hur den kan hjälpa dig att fatta databaserade beslut för att förbättra resultatet.

Aktivera YouTube-textning om du vill se undertexter på ditt språk. Klicka på inställningsikonen Bild på ikon för inställningar i YouTube längst ned i videospelaren, välj Undertexter/textning och sedan ditt språk.

Fördelar

Med rapporten Konkurrenssynlighet kan du jämföra din synlighet mellan Shopping-annonser och gratisannonser baserat på exponeringar från resultaten på produktkategorinivå och se

• din konsumenträckvidd för Shopping-annonser och gratisannonser – specifikt och kombinerat
  • vilka dina konkurrenter är
  • hur det går för dig jämfört med toppsäljarna
  • din rankning jämfört med konkurrenter och toppsäljarna över tid.

Viktigt att tänka på

Rapporten ger endast en synlighetsrankning om det finns tillräckligt många visade produkter för en vald produktkategori och tidsintervall.

Mätvärdesbeskrivningar

Relativ synlighet

Relativ synlighet visar hur ofta dina konkurrenters erbjudanden visas jämfört med dina erbjudanden. Med andra ord är det här antalet exponeringar för en konkurrerande återförsäljare delat med dina exponeringar under ett valt tidsintervall för en vald produktkategori och land.

Sidans överlappningsfrekvens

Sidans överlappningsfrekvens anger hur ofta konkurrerande återförsäljares erbjudanden visas tillsammans med dina erbjudanden på samma sida. Med andra ord visar detta hur många gånger du och en konkurrerande säljare har fått en exponering för minst ett visat erbjudande delat med antalet gånger du har fått en exponering för minst ett erbjudande.

Frekvens för högre position

Frekvens för högre position visar hur ofta en konkurrents erbjudande hamnade på en högre position på sidan än ditt erbjudande. Med andra ord är det så många gånger den konkurrerande säljaren fick en exponering för minst en produkt på en högre position på sidan jämfört med dig, delat med antalet gånger som du och en säljare visades tillsammans på samma sida.

Förhållande annonser/gratis

Förhållande annonser/gratis visar hur ofta en säljare får exponeringar från Shopping-annonser jämfört med gratisannonser. Med andra ord är det så många gånger en säljares erbjudande får en annonsexponering, delat med antalet gånger säljarens erbjudande får en gratis exponering som sammanräknas i en vald kategori och tidsperiod.

Förbättra din synlighet

Du kan förbättra synligheten i en vald produktkategori på tre sätt:

• Marknadsför din synlighet genom att skapa en dedikerad Shopping-annonskampanj.
  • Ändra ditt sortiment med hjälp av rapporten Bästsäljare.
  • Justera produktpriser med hjälp av rapporten Priskonkurrens.
Obs! Du måste ha aktiverat Marknadstrender för att visa Bästsäljare och Priskonkurrens.

Så hittar du rapporten

1. Logga in på ditt Merchant Center-konto.
  2. Klicka på Resultat i sidmenyn och sedan på Konkurrenssynlighet.
  3. Det finns två flikar som du kan granska:
    1. På flik 1 visas konkurrenssynligheten för dina förvalda konkurrenter.
    2. På flik 2 visas sammanställd konkurrenssynlighet för toppsäljarna.

Båda rapporterna kan filtreras efter produktkategori, annonstyp och tidsintervall.

1. Klicka på filterikonen ovanför tabellen.
  2. Välj ett av filtren för att se en lista med villkor för nya filter.
  3. Ange villkoret och klicka på Använd. Både tabellen och diagrammet uppdateras automatiskt baserat på ditt val.
Obs! Om du vill jämföra resultatet av dina kampanjer med andra annonsörer som deltar i samma auktioner kan du besöka rapporten Auktionsinformation.