In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Over het rapport Zichtbaarheid concurrentie

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Het rapport Zichtbaarheid concurrentie biedt inzicht in uw concurrentieverhoudingen op productcategorieniveau en een handvat om uw zichtbaarheid te verbeteren op basis van de vertoningen van uw Shopping-advertenties en gratis vermeldingen.

Bekijk deze introductievideo voor meer informatie over het rapport Zichtbaarheid concurrentie en over de data-driven beslissingen die u op basis daarvan neemt om beter te presteren.

Zet YouTube-ondertiteling aan voor ondertiteling in uw eigen taal. Selecteer het icoon Instellingen Afbeelding van icoon voor YouTube-instellingen onderaan de videospeler, selecteer Ondertiteling en kies dan uw taal.

Voordelen

Met het rapport Zichtbaarheid concurrentie kunt u de zichtbaarheid van uw Shopping-advertenties en gratis vermeldingen vergelijken op basis van de vertoningen per productcategorie. U krijgt inzicht in het volgende:

• Het bereik van Shopping-advertenties en gratis vermeldingen onder consumenten (afzonderlijk en gecombineerd)
  • Wie uw concurrenten zijn
  • Hoe u presteert in vergelijking met de best presterende verkopers
  • Hoe u in de loop der tijd presteert ten opzichte van concurrenten en de best presterende verkopers

Aandachtspunt

In het rapport is alleen een zichtbaarheidspositie te zien als er voldoende producten worden weergegeven in een geselecteerde productcategorie en periode.

Beschrijving van de statistieken

Relatieve zichtbaarheid

De relatieve zichtbaarheid geeft aan hoe vaak de aanbiedingen van uw concurrenten worden getoond in vergelijking met uw aanbiedingen. Dit is het aantal vertoningen van een concurrent gedeeld door uw vertoningen in een geselecteerde periode voor een geselecteerde productcategorie en een specifiek land.

Overlappingspercentage tussen pagina's

Het overlappingspercentage tussen pagina's geeft aan hoe vaak de aanbiedingen van concurrerende verkopers met uw aanbiedingen op dezelfde pagina worden getoond. Dit is het aantal keer dat u en een concurrerende verkoper een vertoning hebben gegenereerd voor minstens één getoonde aanbieding gedeeld door het aantal keer dat u een vertoning heeft gegenereerd voor minstens één aanbieding.

Percentage hogere positie

Percentage hogere positie geeft aan hoe vaak de aanbieding van een concurrent hoger op de pagina werd geplaatst dan uw aanbieding. Dit is het aantal keer dat de concurrerende verkoper een vertoning genereerde voor minstens één product met een hogere plaats op de pagina dan uw product gedeeld door het aantal keer dat de producten van u en de andere verkoper op dezelfde pagina zijn getoond.

Ratio advertenties/gratis

De ratio advertenties/gratis laat zien hoe vaak een verkoper vertoningen van Shopping-advertenties ontvangt vergeleken met gratis vermeldingen. Met andere woorden, dit is het aantal keer dat een aanbieding van een verkoper een vertoning van een advertentie ontvangt, gedeeld door het aantal keer dat de aanbieding van deze verkoper een gratis vermelding ontvangt, gebundeld in een geselecteerde categorie en tijdsbestek.

Hoe u uw zichtbaarheid verbetert

U kunt uw zichtbaarheid in een geselecteerde productcategorie op 3 manieren verbeteren:

• Vergroot uw zichtbaarheid door een speciale Shopping-advertentiecampagne in te stellen
  • Pas uw assortiment aan op basis van het rapport Bestsellers
  • Pas de productprijzen aan op basis van het rapport Prijsconcurrentievermogen
Opmerking: U moet Market Insights hebben aangezet om de rapporten Bestsellers en Prijsconcurrentievermogen te bekijken.

Het rapport vinden

1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Klik in het paginamenu op Prestaties en daarna op Zichtbaarheid concurrentie.
  3. Er zijn 2 tabbladen die handig voor u kunnen zijn:
    1. Op tabblad 1 ziet u de zichtbaarheid van uw vooraf geselecteerde concurrenten.
    2. Op tabblad 2 ziet u de verzamelde zichtbaarheidstatistieken van de best presterende verkopers.

Beide rapporten kunnen worden gefilterd op productcategorie, vermeldingstype en periode.

1. Klik op het filtericoon boven de tabel.
  2. Selecteer een van de filters die worden weergegeven om een lijst met voorwaarden voor nieuwe filters te zien te krijgen.
  3. Voer de voorwaarde in en klik op Toepassen. De tabel en het diagram worden automatisch geüpdatet op basis van uw selectie.
Opmerking: Als u de prestaties van uw campagnes wilt vergelijken met de prestaties van andere adverteerders die deelnemen aan dezelfde veilingen, kunt u het rapport Veilinginzichten bekijken.