Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Näkyvyys suhteessa kilpailijoihin ‐raportti

Oma kuvake klassisen Kauppiaskeskuksen artikkeliotsikoille.

Näkyvyys suhteessa kilpailijoihin ‑raportti auttaa sinua ymmärtämään kilpailutilannetta tuotekategoriatasolla ja parantamaan näkyvyyttä Shopping-mainosten ja maksuttomien listausten impressioilla.

Katso tämä esittelyvideo, niin saat lisätietoja Näkyvyys suhteessa kilpailijoihin ‑raportista ja siitä, miten se voi auttaa sinua tekemään dataan perustuvia päätöksiä ja parantamaan tuloksiasi.

Jos haluat nähdä tekstitykset omalla kielelläsi, laita YouTube-tekstitykset päälle. Klikkaa videosoittimen alareunasta Asetukset-kuvaketta Kuva YouTuben asetuskuvakkeesta ja valitse sitten "Tekstitykset" ja haluamasi kieli.

Edut

Näkyvyys suhteessa kilpailijoihin ‐raportin avulla voit vertailla näkyvyyttäsi Shopping-mainoksissa ja maksuttomissa listauksissa tuotekategoriatason tuloksiin liittyvien impressioiden pohjalta. Raportti kertoo

• kuinka kattavasti Shopping-mainokset ja maksuttomat listaukset tavoittavat kuluttajat – yhdessä ja erikseen
  • keitä kilpailijasi ovat
  • millaisia tuloksesi ovat muihin kauppiaisiin verrattuna
  • millaisia tuloksesi ovat suhteessa kilpailijoihin ja suosituimpiin kauppiaisiin pidemmällä aikavälillä.

Hyvä muistaa

Raportti näyttää näkyvyyden sijoituksen vain, jos valitussa tuotekategoriassa ja ajanjaksolla on riittävästi tuotteita.

Mittareiden kuvaukset

Suhteellinen näkyvyys

Suhteellinen näkyvyys kertoo, miten usein kilpailijoidesi tarjoukset näkyvät omiin tarjouksiisi verrattuna. Se on käytännössä kilpailevan jälleenmyyjän saamien impressioiden määrä jaettuna omilla impressioillasi tietyllä ajanajaksolla valitussa tuotekategoriassa ja maassa.

Sivun päällekkäisyys

Sivun päällekkäisyys kuvaa, kuinka usein kilpailevien jälleenmyyjien tarjoukset näkyvät samalla sivulla omien tarjoustesi kanssa. Se siis osoittaa, kuinka monta kertaa sinä ja kilpaileva kauppias saitte impression vähintään yhdestä näkyvissä olleesta tarjouksesta jaettuna niiden kertojen määrällä, jolloin sait impression vähintään yhdestä tarjouksesta.

Korkeampi asemointiprosentti

Korkeampi asemointiprosentti kertoo, kuinka usein kilpailijan tarjous asemoitiin sivulla omaa tarjoustasi korkeammalle. Se siis osoittaa, kuinka monta kertaa kilpaileva kauppias sai impression vähintään yhdestä sivulla korkeammalle asemoidusta tuotteesta jaettuna niiden kertojen määrällä, jolloin sinun ja kilpailevan kauppiaan tuotteet näkyivät yhdessä samalla sivulla.

Mainokset/maksuttomat-suhde

Mainokset/maksuttomat-suhde kertoo, kuinka usein kauppias saa impressioita Shopping-mainoksista maksuttomiin listauksiin verrattuna. Se siis osoittaa, kuinka monta kertaa kauppiaan tarjous saa mainosimpression jaettuna niiden kertojen määrällä, jolloin kauppiaan tarjous saa valitusta kategoriasta ja valitulla ajanjaksolla kootun maksuttoman impression.

Näkyvyyden parantaminen

Voit parantaa näkyvyyttä valitussa tuotekategoriassa kolmella tavalla:

• Lisää näkyvyyttä luomalla erillinen Shopping-kampanja
  • Muuta valikoimaa Myydyimmät-raportin avulla
  • Muokkaa tuotehinnoittelua Hinnan kilpailukyky ‐raportin avulla
Huom. Markkinakatsauksen on oltava käytössä, jotta voit nähdä Myydyimmät- ja Hinnan kilpailukyky ‑raportit.

Raportin löytäminen

1. Kirjaudu Kauppiaskeskus‑tilillesi.
  2. Valitse sivuvalikosta Tulokset ja sitten Näkyvyys suhteessa kilpailijoihin.
  3. Kannattaa tarkistaa seuraavat kaksi välilehteä:
    1. Välilehdeltä 1 näet esivalittujen kilpailijoidesi kilpailukykyisen näkyvyyden.
    2. Välilehdeltä 2 näet parhaiten menestyvien kauppiaiden kilpailukykyisen näkyvyyden.

Molempia raportteja voi suodattaa tuotekategorian, listauksen tyypin ja ajanjakson mukaan. Tee näin:

1. Klikkaa taulukon yläpuolella olevaa suodatinkuvaketta .
  2. Valitse jokin näkyvistä suodattimista, niin uusien suodattimien suodatinehdot tulevat näkyviin.
  3. Lisää suodatinehto ja klikkaa sitten Käytä. Sekä taulukko että kaavio päivittyvät automaattisesti valintasi mukaan.
Huom. Jos haluat vertailla kampanjoidesi tuloksia muiden samoihin huutokauppoihin osallistuvien mainostajien tuloksiin, tutustu Huutokauppatilastot-raporttiin.