I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Opprett og administrer promoteringer med tredjepartspartnere

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.
Hvis du ser etter informasjon om hvordan du oppretter og administrerer promoteringer med tredjepartspartnere i Merchant Center Next, kan du klikke her.

Med tredjepartsplattformer er det enkelt å konfigurere og spore promoteringene dine. Denne artikkelen forklarer hvordan du knytter promoteringene dine fra støttede tredjepartspartnere, for øyeblikket Shopify, Woo og FreshReach-programmet fra FMTC, til Merchant Center-kontoen din.

Merk: Lignende integreringer kan bli utvidet til andre tredjepartspartnere i fremtiden.

Fordeler

• Enkel integrering: Eksisterende og nye rabatter (promoteringer) fra støttede tredjepartspartnere får en sømløs integrering med Merchant Center-kontoen din, slik at du kan vise promoteringene i produktene dine.
  • Bedre resultater: Produkter med promoteringsmerknader får ofte en økning i antall klikk og konverteringer.

Administrer promoteringer med Shopify

Før du knytter Shopify-promoteringene til Merchant Center-kontoen din, må du sjekke at du har lastet ned Google & YouTube-appen på Shopify. På denne måten kan promoteringene dine synkroniseres automatisk med Merchant Center-kontoen din.

Promoteringstyper som støttes

Disse promoteringstypene kan knyttes til Merchant Center:

• Rabattkoder: En fast rabattkode eller en prosentvis rabattkode for produkter og varianter.
  • Automatiske rabatter: Rabatter som brukes automatisk i kassen og i handlekurven. Du kan opprette automatiske rabatter for en prosentandel eller et fast beløp.
Merk: Promoteringer som gjelder for US, CA, UK, AU, IN, FR, DE, ES, IT, NL og JP kan knyttes til Merchant Center-kontoen din. Automatiske rabatter som opprettes i Shopify, kan foreløpig bare integreres i Merchant Center i USA.

Promoteringstyper som ikke støttes

Følgende typer promoteringer og betingelser kan for øyeblikket ikke knyttes til Merchant Center-kontoen din:

• alle promoteringer med fri frakt
  • kjøp X og få Y-promoteringer
  • alle typer rabatter på samlinger i butikken din
  • rabatter i lokale butikker
    • Bare nettbaserte rabatter blir knyttet til Merchant Center.
  • rabatter som er målrettet mot bestemte brukere
  • promoteringer uten sluttdato
  • promoteringer med startdato for mer enn 6 måneder siden

Promoteringer støttes heller ikke hvis kontoen din ikke har noen aktive tilbud i USA, uavhengig av oppføringslandet for promoteringen.

Opprett og administrer promoteringer som skal vises på Google

Promoteringer i Merchant Center kalles «discounts» (rabatter) i Shopify.

Du kan opprette rabattkoder og automatiske rabatter direkte i Shopify-administratoren og deretter synkronisere dem med Google & YouTube-kanalen din på Shopify for å promotere rabatter på produkter du bruker i appen.

1. Klikk på Discounts (Rabatter) i navigasjonsmenyen til venstre på Shopify-administratorsiden.
  2. Klikk på rabatten du vil publisere på Google & YouTube-kanalen.
  3. Klikk på Manage (Administrer) i «Sales channels»-delen (Salgskanaler).
  4. Velg Google & YouTube-kanalen som du vil at denne rabatten skal være synlig og bli promotert på.
  5. Klikk på Ferdig.

Finn ut hvordan du synkroniserer rabatter med salgskanaler og administrerer tilgjengeligheten av rabatter.

Du kan administrere promoteringene dine i Merchant Center-kontoen din. Finn ut hvordan du endrer en promotering eller endrer promoteringsstatus.

Velg bort bestemte Shopify-promoteringer fra å vises på Google

Hvis du ikke vil at bestemte promoteringer skal vises på Google, kan du velge bort dette direkte via Shopify-kontoen din og oppheve publiseringen av disse promoteringene på Google & YouTube-kanalen. Du kan også avslutte disse promoteringene i Merchant Center-kontoen din. Selv om du fjerner en bestemt promotering fra Merchant Center-kontoen din, kan den fortsatt vises i Shopify-butikken din. Promoteringer som er avsluttet i Merchant Center, kan ikke startes på nytt.

Merk: Når du har avsluttet en promotering, kan det gå noen timer før den fjernes.

Slik avslutter du promoteringer i Merchant Center:

1. Klikk på Markedsføring i navigasjonsmenyen i Merchant Center-kontoen din. Du finner også linken til Merchant Center-kontoen din i Google & YouTube-appinnstillingene i Shopify-kontoen din.
    • Merk: Du må logge på Merchant Center med Google-kontoen som er tilknyttet Shopify-kontoen din.
  2. Klikk på Promoteringer.
  3. Merk av i boksen ved siden av promoteringen du vil avslutte.
  4. Klikk på Avslutt promoteringer.
  5. (Valgfritt) Du kan også avslutte bestemte promoteringer fra de tilhørende beskrivelsessidene. Når du har klikket på den bestemte promoteringen, ruller du til bunnen av beskrivelsessiden og velger Avslutt promotering.

Velg bort alle Shopify-promoteringer

Du kan velge bort promoteringsprogrammet i Merchant Center.

1. Klikk på Vekst i navigasjonsmenyen i Merchant Center-kontoen din. Du finner også linken til Merchant Center-kontoen din i Google & YouTube-appinnstillingene i Shopify-kontoen din.
    • Merk: Du må logge på Merchant Center med Google-kontoen som er tilknyttet Shopify-kontoen din.
  2. Klikk på Administrer programmer.
  3. Gå til Promoteringer-kortet.
  4. Klikk på Deaktiver.

Finn ut mer om hvordan du administrerer Merchant Center-kontoen din med en Shopify-integrering.

Administrer promoteringer med Woo

Før du kan vise kupongene og promoteringene dine på Google, må du sørge for at du har den nyeste versjonen av Woo-utvidelsen for Google-oppføringer og -annonser lastet ned og knyttet til Merchant Center-kontoen din. For øyeblikket støttes versjon 1.6.0 og nyere av utvidelsen.

Woo-promoteringene dine synkroniseres ikke automatisk med Google etter at du har lastet ned og tilknyttet utvidelsen. For at promoteringene skal kunne synkroniseres med Google, må du følge fremgangsmåten nedenfor i WordPress-oversikten:

1. Klikk på Markedsføring-fanen i navigasjonsmenyen til venstre.
  2. Klikk deretter på Kuponger i rullegardinmenyen.
  3. Hvis du skal redigere en kupong, velger du kupongen du vil redigere.
  4. Hvis du skal lage en ny kupong, klikker du på Legg til en kupong.
  5. Gå deretter til «Kanalsynlighet»-delen, og velg Vis kupongen på Google i rullegardinmenyen.

Redigering av promoteringer

Hvis du redigerer en promotering i WordPress-kontoen din, synkroniseres endringene automatisk med Merchant Center-kontoen din.

Promoteringstyper som støttes

Disse promoteringstypene kan knyttes til Merchant Center:

• Fast produktrabatt: En fast totalrabatt for kun utvalgte produkter. Kundene får et bestemt rabattbeløp per vare.
  • Prosentvis rabatt: En prosentrabatt for kun utvalgte produkter.
  • Fri frakt med en kode: Fjerner fraktkostnaden når kupongen brukes.
  • Bare nye promoteringer som er opprettet, eller eksisterende aktive promoteringer som er oppdatert til å ha kanalsynligheten «Vis på Google».
Merk: Bare Shopping-annonser og kostnadsfrie oppføringer-promoteringer som er målrettet mot USA, kan knyttes til Merchant Center-kontoen din.

Promoteringstyper som ikke støttes

Følgende typer promoteringer og betingelser kan for øyeblikket ikke knyttes til Merchant Center-kontoen din:

• eksisterende utløpte promoteringer
  • promoteringer med e-postbegrensninger
  • promoteringer som er konfigurert til å ekskludere salgsvarer
  • fri frakt uten kode

Hvis du opplever problemer som for eksempel en kodefeil, kan du starte en ny gjennomgang ved å klikke på oppdateringsknappen i WordPress-kontoen din. Du finner dette alternativet i «Kuponger»-delen på «Markedsføring»-fanen.

Du finner mer informasjon om integreringen i brukerstøtten for Woo.

Administrer promoteringer med FreshReachTM

Hvis du deltar i FreshReachTM, som er drevet av FMTC, synkroniseres noen av promoteringene dine automatisk med Merchant Center-kontoen din, og de vises i produktene dine over hele Google. Når promoteringene er synkronisert med Merchant Center, kan du endre eller oppdatere disse promoteringene via det tilknyttede nettverket eller den tilknyttede plattformen.

Google bruker ikke tilknyttede linker i denne versjonen, og vi sporer ikke konverteringer via det tilknyttede nettverket. Vi tar heller ikke betalt for visning av slike promoteringer.

Promoteringstyper som støttes

Disse promoteringstypene blir valgt med Merchant Center:

• Fast produktrabatt med innløsingskode: en fast totalrabatt for hele butikken. Kundene får et fast rabattbeløp per bestilling for hele butikken.
  • Prosentvis rabatt med innløsingskode: en prosentrabatt per bestilling for hele butikken.
Merk: Foreløpig kan bare promoteringer i USA knyttes til Merchant Center-kontoen din.

Promoteringstyper som ikke støttes

Følgende typer promoteringer og betingelser blir for øyeblikket ikke knyttet til Merchant Center-kontoen din:

• kategorispesifikke promoteringer
  • alle promoteringer med fri frakt
  • kjøp X og få Y-promoteringer
  • rabatter i lokale butikker
  • promoteringer målrettet mot bestemte brukere
  • promoteringer for kunder i land utenfor USA

Velg bort visning av promoteringer i kostnadsfrie produktoppføringer og Shopping-annonser

Hvis du ikke vil at FreshReachTM-promoteringene dine skal vises i kostnadsfrie produktoppføringer og Shopping-annonser, kan du avslutte disse promoteringene i Merchant Center-kontoen din.

Følg denne fremgangsmåten for å avslutte en kampanje:

1. Gå til «Markedsføring»-fanen i Merchant Center-kontoen din.
  2. Klikk på Promoteringer.
  3. Merk av i boksen ved siden av promoteringen du vil avslutte.
  4. Klikk på Avslutt promoteringer øverst i oversikten.

Du kan også avslutte bestemte promoteringer fra «Rediger promotering»-siden etter at du har klikket på promoteringen. Hvis du vil avslutte en promotering fra denne siden, ruller du til bunnen av siden og velger Avslutt promotering. Når du har avsluttet en promotering, kan det gå noen timer før den fjernes. Promoteringer som er avsluttet, kan ikke startes på nytt.

Du finner mer informasjon om rapportering av, retningslinjer for og vanlige spørsmål om promoteringer på brukerstøttesiden.