In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Promoties maken en beheren met externe partners

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.
Klik hier voor informatie over hoe u promoties met externe partners maakt en beheert in Merchant Center Next.

Gebruik platforms van derden om uw promoties makkelijk in te stellen en bij te houden. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw promoties van ondersteunde externe partners (momenteel Shopify, Woo en het FreshReach-programma van FMTC) aan uw Merchant Center-account kunt koppelen.

Opmerking: Vergelijkbare integraties kunnen in de toekomst worden uitgebreid naar andere externe partners.

Voordelen

• Makkelijke integratie: Uw bestaande en nieuwe kortingen (promoties) van ondersteunde externe partners worden naadloos geïntegreerd met uw Merchant Center-account, zodat uw promoties bij uw producten kunnen worden getoond.
  • Verbeterde prestaties: Producten met promotieannotaties halen vaak meer klikken en conversies.

Promoties beheren via Shopify

Zorg dat u de Google & YouTube-app van Shopify heeft gedownload voordat u uw Shopify-promoties aan uw Merchant Center-account koppelt. Hierna kunnen uw promoties automatisch worden gesynchroniseerd met uw Merchant Center-account.

Ondersteunde promotietypen

U kunt de promotietypen hieronder aan Merchant Center koppelen:

• Kortingscodes: een code voor een vaste korting of een kortingspercentage voor producten en varianten.
  • Automatische kortingen: Kortingen die automatisch worden toegepast bij het betalen en in de winkelwagen. U kunt automatische kortingen maken voor een percentage of een vast bedrag.
Opmerking: Promoties voor US, CA, UK, AU, IN, FR, DE, ES, IT, NL en JP zijn geschikt voor koppeling met uw Merchant Center-account. Geautomatiseerde kortingen die u in Shopify maakt, komen alleen in aanmerking voor integratie met Merchant Center in de Verenigde Staten.

Niet-ondersteunde promotietypen

De volgende typen promoties en voorwaarden kunnen op dit moment niet aan uw Merchant Center-account worden gekoppeld:

• Promoties voor gratis verzending
  • Koop X krijg Y promoties
  • Alle soorten kortingen op collecties in uw winkel
  • Lokale kortingen in de winkel
    • Alleen online kortingen worden aan Merchant Center gekoppeld
  • Kortingen gericht op specifieke gebruikers
  • Promoties zonder einddatum
  • Promoties met een startdatum ouder dan 6 maanden

Daarnaast worden promoties niet ondersteund als uw account geen actieve aanbiedingen in de VS heeft, ongeacht het doelland van de promotie.

Promoties maken en beheren die u op Google wilt tonen

Promoties in Merchant Center heten in Shopify kortingen.

U maakt kortingscodes en geautomatiseerde kortingen rechtstreeks in uw Shopify-beheercentrum en synchroniseert ze daarna met uw Google & YouTube-kanaal op Shopify. Op die manier promoot u de kortingen op uw producten in de app.

1. Klik in het linkernavigatiemenu van uw Shopify-beheerpagina op Kortingen.
  2. Klik op de naam van de korting die u op uw Google & YouTube-kanaal wilt publiceren.
  3. Klik in het gedeelte Verkoopkanalen op Beheren.
  4. Selecteer het Google & YouTube-kanaal waar u die korting wilt tonen en promoten.
  5. Klik op Klaar.

Hier vindt u meer informatie over hoe u kortingen synchroniseert met verkoopkanalen en hoe u de beschikbaarheid van kortingen beheert.

U kunt uw promoties beheren in uw Merchant Center-account. Hier vindt u meer informatie over hoe u een promotie bewerkt of de promotiestatus wijzigt.

Afmelden voor de weergave van specifieke Shopify-promoties op Google

Als u bepaalde promoties niet op Google wilt tonen, meldt u zich rechtstreeks af via uw Shopify-account en maakt u de publicatie van deze promoties op het Google & YouTube-kanaal ongedaan. U kunt deze promoties ook beëindigen in uw Merchant Center-account. Als u een specifieke promotie uit uw Merchant Center-account verwijdert, verschijnt die nog wel in uw Shopify-winkel. Nadat u een promotie in Merchant Center heeft beëindigd, kunt u deze niet opnieuw starten.

Opmerking: Nadat u een promotie heeft beëindigd, kan het een paar uur duren voordat deze wordt verwijderd.

Zo beëindigt u uw promoties in Merchant Center:

1. Klik in het navigatiemenu in uw Merchant Center-account op Marketing. U vindt de link naar uw Merchant Center-account ook in de instellingen van de Google & YouTube-app in uw Shopify-account.
    • Opmerking: Log bij Merchant Center in met het Google-account dat aan uw Shopify-account is gekoppeld.
  2. Klik op Promoties.
  3. Vink het vakje aan naast de promotie die u wilt beëindigen.
  4. Klik op Promoties beëindigen.
  5. (Optioneel) U kunt specifieke promoties ook beëindigen op de beschrijvingspagina van de promotie. Nadat u de specifieke promotie heeft aangeklikt, scrollt u naar de onderkant van de beschrijvingspagina en selecteert u Promotie beëindigen.

Afmelden voor alle Shopify-promoties

U kunt zich afmelden voor het promotieprogramma in Merchant Center.

1. Klik in het navigatiemenu in uw Merchant Center-account op Groei. U vindt de link naar uw Merchant Center-account ook in de instellingen van de Google & YouTube-app in uw Shopify-account.
    • Opmerking: Log bij Merchant Center in met het Google-account dat aan uw Shopify-account is gekoppeld.
  2. Klik op Programma's beheren.
  3. Ga naar de kaart Promoties.
  4. Klik op Uitzetten.

Meer informatie over hoe u uw Merchant Center-account beheert met een Shopify-integratie

Promoties beheren via Woo

Als u uw kortingsbonnen en promoties op Google wilt tonen, moet u eerst zorgen dat u de nieuwste versie van de Woo-extensie Vermeldingen en advertenties op Google heeft gedownload en aan uw Merchant Center-account heeft gekoppeld. Momenteel wordt versie 1.6.0 en hoger van de extensie ondersteund.

Nadat u de extensie heeft gedownload en gekoppeld, worden uw Woo-promoties niet automatisch gesynchroniseerd met Google. Als u uw promoties met Google wilt synchroniseren, volgt u de onderstaande stappen in uw WordPress-dashboard:

1. Klik op het tabblad Marketing in het navigatiemenu links.
  2. Klik daarna in het dropdownmenu op Coupons (Kortingsbonnen).
  3. Als u een bestaande kortingsbon bewerkt, selecteert u de kortingsbon die u wilt bewerken.
  4. Als u een nieuwe kortingsbon wilt maken, klikt u op Add a coupon (Een kortingsbon toevoegen).
  5. Ga daarna naar het gedeelte Channel visibility (Kanaalzichtbaarheid) en selecteer in het dropdownmenu de optie Show coupon on Google (Kortingsbon op Google tonen).

Een promotie bewerken

Als u een promotie bewerkt in uw WordPress-account, worden de wijzigingen automatisch gesynchroniseerd met uw Merchant Center-account.

Ondersteunde promotietypen

U kunt de promotietypen hieronder aan Merchant Center koppelen:

• Vaste productkorting: Een vaste totale korting, alleen voor geselecteerde producten. Klanten krijgen een bepaald kortingsbedrag per artikel.
  • Percentagekorting: Een procentuele korting voor bepaalde producten.
  • Gratis verzending met een code: Bij gebruik van de kortingsbon worden de verzendkosten verwijderd.
  • U kunt alleen nieuwe promoties of bestaande live promoties maken die zijn ingesteld op 'Tonen op Google'.
Opmerking: Alleen Shopping-advertenties en gratis vermeldingen getarget op de VS kunnen aan uw Merchant Center-account worden gekoppeld.

Niet-ondersteunde promotietypen

De volgende typen promoties en voorwaarden kunt u niet koppelen aan uw Merchant Center-account:

• Bestaande verlopen promoties
  • Promoties met e-mailbeperkingen
  • Promoties die zijn ingesteld om verkoopartikelen uit te sluiten
  • Gratis verzending zonder code

Als u problemen ondervindt, zoals een codefout, kunt u een herbeoordeling activeren door op de updateknop in uw WordPress-account te klikken. U vindt deze optie in het gedeelte Coupons (Kortingsbonnen) op het tabblad Marketing.

Ga naar het Helpcentrum van Woo voor meer informatie over de integratie.

Promoties beheren via FreshReachTM

Als u deelneemt aan FreshReachTM, mogelijk gemaakt door FMTC, worden sommige van uw promoties automatisch gesynchroniseerd met uw Merchant Center-account en getoond bij uw producten op Google. Nadat de promoties met Merchant Center zijn gesynchroniseerd, wijzigt of updatet u ze via uw partnernetwerk of -platform.

Google maakt voor dit programma geen gebruik van affiliatelinks en houdt geen conversies bij via het partnernetwerk. Ook brengen we geen kosten in rekening voor de weergave van deze promoties.

Ondersteunde promotietypen

De volgende promotietypen worden geselecteerd met Merchant Center:

• Vaste productkorting met inwisselcode: Een winkelbrede, vaste, totale korting. Klanten krijgen in de hele winkel een bepaald kortingsbedrag per bestelling.
  • Procentuele korting met inwisselcode: Een voor de hele winkel geldende procentuele korting per bestelling.
Opmerking: Op dit moment kunt u alleen promoties in de VS aan uw Merchant Center-account koppelen.

Niet-ondersteunde promotietypen

De volgende typen promoties en voorwaarden kunnen momenteel niet aan uw Merchant Center-account worden gekoppeld:

• Categoriespecifieke promoties
  • Promoties voor gratis verzending
  • Koop X krijg Y promoties
  • Lokale kortingen in de winkel
  • Promoties die zijn getarget op specifieke gebruikers
  • Promoties voor klanten in landen buiten de VS

Afmelden voor promoties bij gratis productvermeldingen en Shopping-advertenties

Als u niet wilt dat uw FreshReachTM-promoties bij gratis productvermeldingen en Shopping-advertenties worden getoond, kunt u deze promoties beëindigen in uw Merchant Center-account.

Voer de volgende stappen uit om een promotie te beëindigen:

1. Ga in uw Merchant Center-account naar het tabblad Marketing.
  2. Klik op Promoties.
  3. Vink het vakje aan naast de promotie die u wilt beëindigen.
  4. Klik bovenaan het dashboard op Promoties beëindigen.

U kunt specifieke promoties ook beëindigen op de pagina Promotie bewerken nadat u op de promotie heeft geklikt. Hiervoor scrollt u naar de onderkant van de pagina en selecteert u Promotie beëindigen. Nadat u een promotie heeft beëindigd, kan het een paar uur duren voordat die wordt verwijderd. Nadat u een promotie heeft beëindigd, kunt u die niet opnieuw starten.

Ga voor meer informatie over rapporten, beleid en veelgestelde vragen over promoties naar de Helpcentrum-pagina voor promoties.