I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Konfigurer konverteringssporing i Merchant Center

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

Hvis du ser etter informasjon om hvordan du konfigurerer konverteringssporing i Merchant Center Next, klikk her.

Når konverteringssporing er slått på i Merchant Center, kan du holde oversikt over salgene dine ved hjelp av bestemte konverteringsberegninger knyttet til kjøp. Med konverteringssporing kan du finne ut hvilke produkter og søkeord som er mest lønnsomme for bedriften.

I denne artikkelen finner du en forklaring på hvordan konverteringssporing fungerer og hvordan du konfigurerer funksjonen i Merchant Center.

I denne artikkelen

Fordeler ved konverteringssporing

• Resultatmålinger: Med konverteringssporing kan du måle resultatene for produktsalgene dine. Du kan spore konverteringer fra kostnadsfrie oppføringer og kostnadsfrie lokale produktoppføringer på nettstedet ditt i alle nettlesere (separat fra andre konverteringstyper). Du kan skille resultatene for kostnadsfrie oppføringer og kostnadsfrie lokale oppføringer fra den generelle organiske Google-trafikken ved å bruke et tredjepartsverktøy for nettanalyse, for eksempel Google Analytics.
  • Kontinuerlig forbedring: Med konverteringssporing får du en tilbakemeldingssløyfe for kontinuerlig optimalisering av produktene dine. Du kan hele tiden finstemme og forbedre produkttilbudene, markedsføringskampanjene og nettstedet basert på produkttrafikk og databasert statistikk, slik at du over tid oppnår bedre resultater.
  • Bedre beregninger: Konverteringssporing er viktig for å forstå og forbedre beregninger som klikk, visninger og klikkfrekvens (CTR), slik at du kan oppnå bedre nettbasert annonsering og markedsføring.

Slik fungerer konverteringssporing

Når kundene klikker på kostnadsfrie oppføringer og kostnadsfrie lokale oppføringer, legger funksjonen for konverteringssporing til ekstra informasjon – en parameter for resultat-ID – i nettadressene kundene klikker seg videre med.

Eksempel

Hvis noen klikker på den kostnadsfrie oppføringen din fra www.example.com, ser den endelige nettadressen slik ut: www.example.com/?srsltid=123xyz.

Resultat-ID-en opprettes på visningstidspunktet. Hvis en bruker klikker på den samme kostnadsfrie oppføringen eller kostnadsfrie lokale oppføringen på nytt, brukes den samme resultat-ID-en.

Konfigurer konverteringssporing

En administrator kan slå på konverteringssporing på Merchant Center-kontonivå. Funksjonen er ikke på som standard. Følg fremgangsmåten nedenfor for å konfigurere konverteringssporing.

1. I Merchant Center-kontoen din klikker du på verktøyikonet Ikon for verktøy- og innstillingsmeny [tannhjul] og deretter på Konverteringsinnstillinger under «Innstillinger».
  2. Slå «Automatisk tagging» .
  3. Klikk på Legg til en konverteringskilde. Du kan enten velge å bruke Google Analytics eller bruke tagger på nettstedet ditt.
    • Hvis du har en Google Analytics 4-konto, kan du knytte sammen kontoene for å sende konverteringsinformasjon om kjøp fra Google Analytics til Merchant Center.
    • Du kan også bruke en Google-tag som sender kjøpsdetaljer direkte fra nettstedet ditt til Merchant Center.

Når konfigurasjonen er fullført, kan du se konverteringsberegningene i resultatoversikten. Du må legge til minst én konverteringskilde for at konverteringssporing skal fungere.

Sørg for å gi brukerne tydelig og utfyllende informasjon om hvilke data du samler inn i appene dine, og at du at innhenter samtykke til slik innsamling når det er lovpålagt.

Vanlige spørsmål

Hvordan ser jeg trafikk fra organiske oppføringer i Google Analytics?

For Google Analytics 4-områder er trafikkilden «Shopping – kostnadsfrie oppføringer». For Universal Analytics-områder (den forrige versjonen av Google Analytics) rapporteres trafikken fra kostnadsfrie oppføringer sammen med alle andre organiske trafikkilder fra Google (med «google» som trafikkilde og «organisk» som medium).

Finn ut mer om trafikkilder i Google Analytics.

Hva om nettstedet mitt ikke tillater nettadresseparametere?

Noen få nettsteder tillater ikke vilkårlige nettadresseparametere og viser en feilside når konverteringssporing er slått på. Kontakt nettutvikleren din for å finne ut om dette gjelder for deg, eller slå på konverteringssporing og kjør en test ved å klikke på den organiske oppføringen din. Hvis linken til nettstedet ditt fungerer, kan du bruke funksjonen for konverteringssporing. Hvis du får en feilmelding, må du slå av konverteringssporing i Merchant Center-kontoen din. Be nettutvikleren din om å tillate vilkårlige nettadresseparametere, og slå deretter på automatisk tagging igjen.

Linker til relatert innhold