Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Konversioseurannan käyttöönotto Kauppiaskeskuksessa

Oma kuvake klassisen Kauppiaskeskuksen artikkeliotsikoille.

Jos haluat tietoa konversioseurannan käyttöönotosta Merchant Center Nextissä, klikkaa tästä.

Kun konversioseuranta on otettu käyttöön Kauppiaskeskuksessa, voit seurata myyntiä ostoksiin liittyvillä konversiomittareilla. Konversioseurannan avulla voit selvittää, mitkä tuotteet ja avainsanat tuottavat parhaita tuloksia yrityksellesi.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten konversioseuranta toimii. Saat myös ohjeet sen käyttöönottoon Kauppiaskeskuksessa.

Sisällys:

Konversioseurannan edut

• Tulosten mittaaminen: Konversioseurannan avulla voit mitata tuotemyynnin onnistumista. Voit seurata verkkosivustosi maksuttomista listauksista ja maksuttomista paikallisista tuotelistauksista tulevia konversioita kaikilla selaimilla erillään muista konversiotyypeistä. Voit tarkastella maksuttomien listausten ja maksuttomien paikallisten listausten tuloksia erillään Googlen orgaanisesta kokonaisliikenteestä kolmannen osapuolen verkkoanalytiikkatyökalussa (esim. Google Analyticsissa).
  • Jatkuvat parannukset: Konversioseurannan tarjoaman palautteen ansiosta tuotteiden optimointi voi olla jatkuva prosessi. Voit jatkuvasti parantaa tuotetarjontaasi, markkinointikampanjoitasi ja sivustoasi tuoteliikenteen ja dataan perustuvien vinkkien perusteella. Se johtaa ajan mittaan parempiin tuloksiin.
  • Paremmat mittarit: Konversioseurannalla on tärkeä rooli klikkausten, impressioiden ja klikkausprosentin kaltaisten mittarien ymmärtämisessä ja parantamisessa online-mainonnan ja ‐markkinoinnin tehostamiseksi.

Miten konversioseuranta toimii?

Kun asiakas klikkaa maksutonta listausta tai maksutonta paikallista listausta, konversioseuranta lisää klikattuihin URL-osoitteisiin lisätietoja eli tulostunnus-parametrin.

Esimerkki

Jos joku klikkaa maksutonta listausta osoitteesta www.example.com, lopullinen URL-osoite on muotoa www.example.com/?srsltid=123xyz.

Tulostunnus luodaan impression yhteydessä. Jos käyttäjä klikkaa samoja maksuttomia listauksia tai maksuttomia paikallisia listauksia uudelleen, käytetään samaa tulostunnusta.

Konversioseurannan käyttöönotto

Järjestelmänvalvoja voi laittaa konversioseurannan päälle Kauppiaskeskuksessa tilitasolla. Se ei ole oletuksena käytössä. Ota konversioseuranta käyttöön seuraavasti:

1. Klikkaa Kauppiaskeskus-tilillä työkalukuvaketta Työkalut ja asetukset ‑valikon kuvake [Ratas] ja valitse Asetukset-kohdasta Konversioasetukset.
  2. Laita "Automaattinen koodaus" ‑valitsin PÄÄLLÄ-asentoon.
  3. Klikkaa Lisää konversion lähde. Voit joko käyttää Google Analyticsia tai lisätä tageja sivustollesi.
    • Jos sinulla on Google Analytics 4 ‐tili, voit linkittää tilisi lähettääksesi tehtyjen ostosten konversiotiedot Google Analyticsista Kauppiaskeskukseen.
    • Muussa tapauksessa voit käyttää Google-tagia, joka lähettää ostotiedot suoraan sivustoltasi Kauppiaskeskukseen.

Kun kaikki on valmista näet konversiomittarit tulosten hallintapaneelissa. Lisää vähintään yksi konversion lähde, jotta konversioseuranta toimii.

Muista kertoa käyttäjille selkeästi ja kattavasti, mitä dataa keräät sovelluksissasi. Pyydä keräämiseen suostumus, jos laki sitä vaatii.

Usein kysyttyä

Miten näen orgaanisista listauksista tulevan liikenteen Google Analyticsissa?

Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuuksissa liikenteen lähde on "Maksuttomat Shopping-listaukset". Universal Analytics ‐mittauskokonaisuuksissa (Google Analyticsin aiempi versio) maksuttomien listausten liikenne raportoidaan yhdessä kaikkien muiden Googlesta peräisin olevien orgaanisen liikenteen lähteiden kanssa, jolloin liikenteen lähteenä on "google" ja tulotapana "orgaaninen".

Lue lisää liikenteen lähteistä Google Analyticsissa.

Entä jos sivustollani ei sallita URL-parametreja?

Pieni osa verkkosivustoista ei salli mielivaltaisia URL-parametreja. Tällaisilla sivustoilla näkyy virhesivu, kun konversioseuranta on päällä. Tarkista web-kehittäjältä, koskeeko tämä sinua. Voit myös tehdä testin laittamalla konversioseurannan päälle ja klikkaamalla orgaanista listausta. Jos sivustollesi vievä linkki toimii, voit käyttää konversioseurantaa. Jos saat virheilmoituksen, sinun on laitettava konversioseuranta pois päältä Kauppiaskeskus-tilillä. Pyydä sitten web-kehittäjääsi sallimaan mielivaltaiset URL-parametrit, ennen kuin laitat sen uudelleen päälle.