I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Om resultatrapportering for markedsplasser i Merchant Center

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

I Merchant Center finnes det flere muligheter for å finne ut hvor godt annonser og gratis produktoppføringer fungerer. Med disse nøkkeldataene kan forhandlere avgjøre hvilken strategi som fungerer best for å vise produktene til de rette målgruppene. I denne artikkelen forklarer vi hvordan markedsplasser får tilgang til en samlet oversikt over selgernes resultatdata.

Sørg for at Merchant Center har tilgang til sporingsdata

Merchant Center må ha tilgang til sporingsdata fra annonser og gratis oppføringer før det kan begynne å vise resultatinformasjon.

Dette kan gjøres ved å bruke en Google Ads-konto eller ved å legge til valgte attributter i Merchant Center-feedene. Finn ut mer om sporing av produktresultater

Her kan du se resultatdataene for markedsplasser

• Hvis du vil se en samlet oversikt over dataene, klikker du på Resultater og deretter på Oversikt i navigasjonsmenyen til venstre. Bruk fanen du ser over oversikten, til å navigere gjennom resultatdataene for flere programmer.

Typer resultatberegninger

I denne delen beskrives beregningene for annonser, gratis oppføringer og gratis lokale oppføringer.

Google Ads-resultatdata er tilgjengelige gjennom egendefinerte rapporter og oversikter eller via en Google Ads-konto. Finn ut mer om hvordan du finner anvendbar innsikt ved bruk av Google Ads-rapportering

Klikk

Vi rapporterer klikk som fører til besøk på et nettsted (landingssider på datamaskin, landingssider på mobil eller apper). For gratis lokale oppføringer teller vi også antall klikk som fører til lokale butikkfronter som selgere eller Google er vert for. Dette er klikk på produktlinker som er sendt inn i feeden for produktinformasjon.

Visninger

Antall visninger er hvor ofte produktene vises. Det teller som en visning hver gang en Shopping-annonse, gratis oppføring eller gratis lokal oppføring vises. Vi teller bare visninger der kundene fikk muligheten til å besøke det aktuelle nettstedet.

Hvis produktene ikke har noen visninger, bør selgerne kontrollere at produktene er godkjente, og vente noen dager på at visningene dukker opp. Hvis antallet visninger er under en viss minimumsgrense, er det heller ikke sikkert at antallet vises.

Klikkfrekvens (CTR)

Klikkfrekvensen beskriver hvor ofte folk som ser en Shopping-annonse, gratis oppføring eller gratis lokal oppføring, klikker på den.

• Klikkfrekvensen er antallet klikk en oppføring får, delt på antallet ganger den blir vist: klikk ÷ visninger = klikkfrekvens.
    • Hvis man for eksempel har fått 5 klikk og 100 visninger, får man en klikkfrekvens på 5 %.
Merk: Data fra resultatberegningene er tilgjengelige fra og med 1. juni 2021.

Linker til beslektet innhold