Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Tietoja kauppapaikkojen tulosraportoinnista Kauppiaskeskuksessa

Oma kuvake klassisen Kauppiaskeskuksen artikkeliotsikoille.

Kauppiaskeskuksessa voit nähdä eri tavoilla, miten mainokset ja maksuttomat tuotelistaukset menestyvät. Näiden avaintietojen perusteella jälleenmyyjät voivat valita strategian, jonka avulla tuotteita voi parhaiten saada oikeiden yleisöjen näkyville. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten kauppapaikat voivat tarkastella kauppiaiden tulosdataa koostetussa näkymässä.

Varmista, että Kauppiaskeskus saa seurantatiedot

Kauppiaskeskus tarvitsee seurantatietoja mainoksista ja maksuttomista listauksista, jotta se voi luoda tulostietoja kauppapaikoille.

Tämän voi tehdä Google Ads ‑tiliä käyttämällä tai lisäämällä tiettyjä määritteitä Kauppiaskeskuksen syötteisiin. Lue lisää tuotteiden tehokkuuden seuraamisesta

Näin voit tarkastella kauppapaikan tulostietoja

• Näet tiedot koostetussa näkymässä valitsemalla Tehokkuus ja sitten Hallintapaneeli vasemmasta navigointivalikosta. Voit selata eri ohjelmien tulosdataa hallintapaneelin yläpuolella olevalla välilehdellä.

Tulostietojen tyypit

Tässä osiossa kuvataan mainosten, maksuttomien listausten ja maksuttomien paikallisten listausten mittarit.

Mainosten tulostiedot ovat saatavilla omien raporttien, hallintapaneelien tai Google Ads ‑tilin kautta. Lue lisää käyttökelpoisten oivallusten tekemisestä Google Adsin raporttien avulla

Klikkaukset

Huomioimme klikkauksen raporteissa, jos se johtaa verkkosivustollasi käymiseen (laskeutumissivu tietokoneella tai mobiililaitteella tai sovellukset). Maksuttomien paikallisten listausten kohdalla laskemme myös kauppiaan tai Googlen hostaaman paikallisen julkisivun klikkaukset. Nämä ovat tuotetietosyötteen tuotelinkkien klikkauksia.

Impressiot

Impressiot osoittavat tuotteiden näyttökertojen määrän. Impressio lasketaan aina, kun Shopping-mainos, maksuton listaus tai maksuton paikallinen listaus näytetään. Huomioimme impression vain, kun asiakkaalla oli mahdollisuus vierailla verkkosivustolla.

Jos tuotteilla on nolla impressiota, kauppiaan tulisi varmistaa, tuotteet on hyväksytty, ja odottaa muutama päivä, että impressiot tulevat näkyviin. Impressiot eivät ehkä näy, jos niiden määrä jää vähimmäisarvon alle.

Klikkausprosentti (CTR)

Klikkausprosentti (CTR) kertoo, kuinka moni Shopping-mainoksen, maksuttoman listauksen tai maksuttoman paikallisen listauksen näkevistä henkilöistä klikkaa sitä.

• Klikkausprosentti lasketaan jakamalla listauksen saamien klikkausten määrä sen näyttökertojen määrällä: klikkaukset ÷ impressiot = klikkausprosentti.
    • Esimerkki: jos saat viisi klikkausta ja sata näyttökertaa, klikkausprosentti on 5 %.
Huom. Tulostiedot ovat saatavilla 1.6.2021 alkaen.