I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Om att tillhandahålla spårningsdata från tidigare beställningar för att visa mer exakta leveranstider

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Klicka här om du vill ha information om hur du länkar en partner till ditt Merchant Center-konto i Merchant Center Next.

Om du använder en partner som kan tillhandahålla din spårningsdata från tidigare beställningar har du möjlighet att länka ditt Merchant Center-konto direkt till partnerkontot. Då kan Google använda datan till att beräkna leveranstider som varierar beroende på var användaren befinner sig och vilka varor hen funderar på. Du kan också ange spårningsdata för tidigare beställningar direkt via manuell överföring eller API. Läs mer om signaler för spårning av beställningar.

När du börjar tillhandahålla spårningsdata från tidigare beställningar väljs ”automatiska fraktförbättringar”. Med den här funktionen kan Google beräkna leveranstider för alla dina erbjudanden i kvalificerade länder och annonstyper med hjälp av maskininlärningsmodeller. Om våra fraktmodeller verifierar att din produkt kan levereras snabbare till en viss användare än vad du har konfigurerat i Merchant Center eller dina flöden visar vi den förbättrade leveranstiden.

På den här sidan

Fördelar

• Tydlighet och exakthet: Manuellt konfigurerade leveranstider är ofta överdrivet försiktiga eftersom de brukar baseras på de mest avlägsna platserna, vilket ger ett stort spann för leveranstiderna, till exempel tre till tio dagar. Google beräknar i allmänhet leveranstiderna utifrån kundens plats, till exempel postnummer eller delstat. Detta gör leveranstiderna mer exakta, till exempel tre till fem dagar. Med mer exakta leveranstider, särskilt när de är snabbare, blir konverteringsfrekvensen vanligtvis också bättre.
  • Fraktannotering: Denna data kan användas för att bekräfta dina fraktinställningar, vilket gör att du uppfyller villkoren för märket ”snabb och fri frakt” och liknande fraktannoteringar.

Så fungerar det

När du har länkat ditt Merchant Center-konto till en partner eller laddat upp din data manuellt kan Google beräkna leveranstider åt dig. Google hämtar spårningsdata från tidigare beställningar för dina befintliga erbjudanden via ditt länkade konto och beräknar anpassade leveranstider som är unika för din verksamhet. Om vi beräknar en kortare leveranstid visar vi den för dina kunder i stället för den du har konfigurerat i Merchant Center eller dina flöden.

Om du vill länka din partner måste du göra följande:

Obs! Om du är en partner och vill läggas till på listan kan du fylla i det här intresseformuläret.

Hur Google använder denna data

Spårningsdata för tidigare beställningar innehåller följande:

• Beställningsinformation som beställnings-id, tid för skapad beställning, leveransplatsens postnummer samt regionskod.
  • Fraktkostnaden som köparen har debiterats.
  • Fraktinformation som fraktbolag, spårningsnummer, avsändare, mottagare och leveranstider för varje leverans i samband med beställningen.
  • Information om varorna, inklusive produkterna i beställningen.

Observera att all information som beskrivs ovan inte krävs. Vi hämtar heller inte kundnamn eller exakta adresser.

Du får bäst resultat om den spårningsdata för tidigare beställningar som du eller din partner skickar in omfattar alla beställningar från din webbplats, till exempel webbplatsen som Google dirigerar din trafik till.

Det går bra att lägga till en blandning av olika tjänstenivåer som valts av användare, till exempel ”fri frakt” och ”leverans nästa dag”. Google försöker skilja dem åt i utformningen. Undvik dock att ta med beställningskällor som inte är representativa för din webbplats, till exempel marknadsplatser som kräver två dagars frakt för de flesta beställningar. Om du inte har kontroll över vilka beställningskällor du skickar till Google på en partners plattform är det troligt att Google och din partner redan har samarbetat för att lösa eventuella problem.

Obs!: Datan du skickar in används också för att göra Googles tillhörande maskininlärningsmodeller bättre för alla återförsäljare, inklusive ditt företag. Men din data delas aldrig med någon annan återförsäljare eller tredje part utöver som sammanställda, anonymiserade jämförelser för benchmarks som de i Bedömning av shoppingupplevelse. Läs mer om Googles integritetspolicy.

Gör så här

Det finns några sätt att använda partnerdata med ditt Merchant Center-konto:

• Du kan skapa en leveranstjänst baserad på partnerdata.
  • Eller, om du redan har en leveranstjänst kan du använda partnerdata för att verifiera leveransresultatet.
  • Skapa en leveranstjänst med data från din partner.

Skapa en leveranstjänst med data från din partner

Så här skapar du en leveranstjänst med hjälp av partnerdata:

1. Klicka på Lägg till leveranstjänst under Dina leveranstjänster på huvudsidan för frakt.
  2. Ange ett namn på leveranstjänsten, till exempel Standardfrakt.
  3. Välj ett av de kvalificerade länderna under Vilka länder kan du leverera till med den här tjänsten?
  4. Välj den valuta som används i landet och se till att den matchar valutan i ditt flöde. Om valutorna skiljer sig åt kan varorna bli underkända.
  5. Klicka på Nästa för att konfigurera inställningarna för leveranstid.
  6. Under Hur vill du bestämma leveranstider för den här tjänsten? väljer du Din fraktdata från partner.
  7. Välj partner och följ anvisningarna för att länka kontot.
    1. Om du inte samarbetar med någon tillgänglig partner väljer du Dela beställningshistorik med en fil.
    2. Ladda ned Googles mall och förbered din spårningsdata från tidigare beställningar i det formatet.
  8. Ladda upp spårningsdata från tidigare beställningar som en .csv- eller .tsv-fil.
  9. Bekräfta den alternativa leveranstiden som Google ska använda när det inte finns tillräckligt med fraktdata för att göra en uppskattning för en viss kund, vara eller plats. Det är obligatoriskt. Läs mer om hur du ställer in beräknad leveranstid.
  10. Klicka på Nästa för att konfigurera fraktkostnaderna som du debiterar kunderna.

Länka en partner på översiktssidan för leveranstjänster

1. Klicka på Verifiering av fraktdata på översiktssidan för Frakttjänster.
  2. Klicka på + Ny verifiering.
  3. Välj partner och följ anvisningarna för att länka kontot.
    1. Om du inte samarbetar med någon tillgänglig partner väljer du Dela beställningshistorik med en fil.
    2. Ladda ned Googles mall och förbered din spårningsdata från tidigare beställningar i det formatet.
    3. Ladda upp spårningsdata från tidigare beställningar som en .csv- eller .tsv-fil.
  4. Klicka på Klart.

Länka en partner direkt från partnerns webbplats

Läs mer om hur du påbörjar processen från var och en av supportpartnerna nedan:

När du har påbörjat kontolänkningsprocessen från partnerns webbplats omdirigeras du till Merchant Center. Logga in om du inte redan har gjort det och koppla ditt Merchant Center-konto till fraktpartnern. Du omdirigeras till partnerns webbplats för att slutföra länkningen.

Ta bort länk

Om du vill hantera en länkad partner eller ta bort länken navigerar du till inställningarna för Länkade konton i Merchant Center och klickar på fliken Plattformar. När du tar bort länken till en partner raderas också Googles tillstånd att hämta data från partnern. All tidigare data från partnern raderas inom 120 dagar. Leveranstjänster som använt data från den här partnern förblir aktiva och tillämpar i stället dina alternativa leveranstider.

Om du länkade en partner när du skapade en leveranstjänst kan du när som helst pausa eller radera den leveranstjänst som är länkad till en partner eller som använder manuellt angiven spårningsdata för beställningar. Du kan även konvertera en partnerbaserad leveranstjänst till en manuellt konfigurerad tjänst när som helst och tvärtom.